Broj 138
Početna > Zanimljivosti > Lice koje mami poljupce

Negovan muškarac

Lice koje mami poljupce

Muškarci se često briju, pa se površinski sloj kože ne obnavlja u dovoljnoj meri i pretvara se u ispucalu zaštitnu pregradu. Koža zato postaje gruba i osetljiva
Lice koje mami poljupce

Malo muškaraca neguje kožu jer i dalje žive u ubeđenju da je to ženski posao. Zbog loših uticaja koža se suši, peruta, puca i gubi vitalnost.

Veoma je bitno da popijete barem dva litra vode svakog dana, a mnogo više po vrućem i vlažnom vremenu.

Svetski stručnjaci posvetili su posebnu pažnju istraživanju specifičnosti muške kože, koja je prožeta testosteronom, posle čega preporučuju proizvode koji odgovaraju različitim potrebama muške kože, a odlikuju ih i nove generacije tekstura za bolje upijanje i osećaj svežine.

Nežna i glatka koža

Mimika lica i izlaganje UV zracima s godinama remete prirodni proces obnavljanja kolagena, i na koži postaju vidljive duboke bore. Jedinstveni sistem UV filtera u kremama sprečava nastajanje novih bora i ujedno smanjuje nastale bore i borice.

Pošto je muška koža do 20 odsto deblja od ženske, ćelijama treba puno energije za njihovo obnavljanje. Zbog svakodnevnog stresa, umora, zagađenja zalihe energije se istroše. Kombinacija magnezijuma i fosforiliranog vitamina C daje ćelijama energiju.

Muškarci se često briju, pa se površinski sloj kože ne obnavlja u dovoljnoj meri i pretvara se u ispucalu zaštitnu pregradu. Koža zato postaje krta i osetljiva. Prema tome, ukoliko želite da oduševite devojku nežnim i glatkim licem, pružite mu adekvatnu negu.