Broj 136
Početna > Zanimljivosti > ONA HOĆE MAMBO, U PRAVI ČAS

Vreme za ljubavne igrarije

ONA HOĆE MAMBO, U PRAVI ČAS

U ranim jutarnjim satima, između šest i osam časova, žensko telo je još uvek uspavano. Nivo hormona sna melatonina je prilično visok, dok je temperatura tela niža nego tokom dana

Ako je verovati seksolozima, raspoloženost za ljubavne igrarije uveliko zavisi od doba dana. Majstori za vrele strasti ističu da erotski časovnici različito kucaju kod oba pola. Muškarac će tako biti potpuno opušten od 22 sata do ponoći, pa će mu i libido biti na zavidnom nivou. Zbog činjenice da baš u to vreme još nije pospan, frajer je sposoban da dugo i polako vodi ljubav. Situacija se drastično menja od ponoći do šest sati ujutro kada je skoro nemoguće razbuditi pripadnike jačeg pola. S druge strane, mnoge žene mogu da uživaju čak i u polusnu, i onda kada im kapci padnu na pola koplja.
  Jutarnji seks njoj ne prija, a on ga obožava
  Seksolozi kažu da je u ranim jutarnjim satima, između šest i osam časova, žensko telo još uvek uspavano. Nivo hormona sna melatonina je prilično visok, dok je temperatura tela niža nego tokom dana. Međutim, rano jutro ide na ruku muškarcima jer im je upravo tada nagon za seksom izuzetno izražen. Ukoliko želite da vaša draga uživa isto koliko i vi od rane zore, pokušajte da je probudite nežnom predigrom. Posle osam časova ujutro ona je budna i spremna da mu se preda u potpunosti, ali on je već okupiran dnevnim obavezama.
  Seks na eks posle podne
  Od 16 do 18 časova ženama ne prijaju intimni odnosi koji će se u nedogled odužiti, a njihovim partnerima nije do fine i lagane predigre. Ipak, ni on ni ona nemaju ništa protiv jednog seksa na brzaka. Posle 18 časova frajerima je na pameti samo dobra klopa i odmor. Dama je takođe raspoložena za baškarenje, odmaranje na krevetu i eventualno za ćaskanje.
  Uveče erotski sat radi kao jedan
  Posle ukusne večere sa svojim dragim, žena je puna energije i izuzetno raspoložena da preuzme inicijativu, ali i da se upusti u neke seksi novotarije i egzibicije. A on čeka kao zapeta puška da sve želje ispuni svojoj „vreloj" partnerki. Njihovi erotski satovi tada kucaju u savršenom skladu i užitak je maksimalan kod oboje. Posle 22 časa nivo hormona sna se naglo povećava kod žena. Njen libido slabi, ali je tada poput umiljate mačkice spremna na romantične trenutke sa svojim voljenim.
  Najbolje vreme za začeće
  Stručnjaci se slažu u jednom - energija žene dostiže vrhunac u podne, ali to nema veze sa intimnim odnosima. Muškarac je tada raspoložen za male ludosti i rado bi se prepustio zagrljajima. Najbolje je da par sačeka period između 14 i 16 sati. Tada je ženski reproduktivni sistem potpuno spreman za začeće, a ona za nešto žešći i energičniji seks. Kažu da su spermatozoidi najpokretljiviji, „najvredniji" i najkvalitetniji oko 16 časova. Upravo zato to je idealan period dana kada treba „praviti bebe".