Broj 135
Početna > Zanimljivosti > IZGLEDAJTE SEKSI, ALI NE JEFTINO

Lepota je u umerenosti

IZGLEDAJTE SEKSI, ALI NE JEFTINO

Žene često posegnu za garderobom kao sredstvom za zavođenje. Ipak, prejaka šminka, prekratka suknja, razgolićene grudi i visoke lakirane čizme ponekad mogu da izazovu potpuno suprotan efekat

Neke stvari na ženi su muškarcima jednostavno seksi i one vole da se tim oružjem posluže kada žele da budu naročito privlačne. Ipak, treba biti svestan koliko je tanka granica između seksi i jeftinog izgleda, pa nije na odmet znati gde je najlakše promašiti i kako izbeći katastrofu.
  Crveni ruž za usne
  Pune usne su danas pojam seksepila, a ništa ih ne čini tako sočnim kao moćni crveni ruž. Bitno je samo da ne promašite nijansu i liniju usana. Ako imate tamniji ten i tamnu kosu, nanesite tamniji ili smeđe-crveni ton crvene. Ako ste plavuša, pokušajte sa jarkocrvenom bojom. Narandžasta šminka na usnama odgovaraće ženama maslinastog tena.
  Šešir
  Izbor šešira i drugih modnih dodataka za glavu je toliki da svako može da izabere ponešto za sebe. Šešir je modni dodatak koji ženu čini zavodljivo tajanstvenom i nemojte ga se odreći. Ukoliko dosad niste nosile šešire, počnite sa nekim neupadljivim ili za početak samo sa maramom za dnevni izgled. To će vam otvoriti nove mogućnosti u kreiranju izgleda i sigurno ćete ubrzo imati zbirku raznih šeširića za različite odevne kombinacije. Upadljiv šešir za početak ipak nije za sastanak ako se pre toga niste dobro pogledali u ogledalu ili čak pitali nekoga u blizini za mišljenje.
  Lagani materijali
  Svila i kašmir da, ali veštački materijali često izgledaju jeftino, naročito kada je reč o bluzi, haljini ili suknji. Uz to, koža u poliesteru ne diše, znojićete se više i širićete neprijatne mirise. Uvek je bolje odlučiti se za mekane i nežne materijale i krojeve koji će istaći vaše obline, ali ne po principu razotkrivanja, nego upravo suprotno.
  Mini suknja
  Neprevaziđeno sredstvo svake malo hrabrije pripadnice lepšeg pola već decenijama je mini suknja. Međutim, treba biti svestan kada je suknja prekratka, kada su vas pregazile godine ili vam kilogrami ne dopuštaju bezbrižnost. Ako nema ostalih prepreka, možete sebi da dozvolite vrlo kratke suknjice, naravno, ukoliko pri tom vodite računa da dužina ne bude vulgarna.
  Letnje čizme
  Ovog leta pojavila se varijanta letnjih kožnih čizama, koje su pripadnice lepšeg pola odmah prihvatile. Međutim, koliko god trendi bile, nisu preporučljive na temperaturi iznad 30 stepeni! Zato, budite oprezni. Osim mogućnosti da vam se preznoje noge, takve čizme lako mogu da izazovu i pogrešne konotacije.
  Nakit
  Nakit je svemoguć jer može da izvuče svaku odevnu kombinaciju. Jak utisak možete ostaviti na okolinu i ako preterate sa njim. Uz jednostavnu letnju haljinu odaberite velike minđuše. Moderan je i čitav niz narukvica na jednoj ruci, ali moraju biti usklađene i međusobno i sa ostalim delom garderobe. Krupne ogrlice, kakve se nose ove sezone, vrlo su poželjne, ali ne idu uz svaku kombinaciju. I ne nosite sve prstenje koje imate odjednom.
  Naočare za sunce
  Bez dobrih naočara za sunce koje vam savršeno stoje ne krećite nikuda, pogotovo ako želite da ostavite utisak tajanstvene i seksi dame. Samo, ne postoje naočare za sunce koje idu uz svaku kombinaciju, da i ne govorimo uz svako lice. Zato nemojte da se povodite isključivo za onim što je najprodavanije, što najviše košta i što svi nose jer, ako vam naočare ne stoje dobro, to će ugroziti čitav vaš imidž. Pomno birajte modele, a ako niste spremne da kupite više modela skupocenih naočara za jednu sezonu, kupite one sa okvirom u neutralnoj boji.