Broj 134
Početna > Zanimljivosti > TEŠKE REČI KOJE BOLE

Ljubavne svađe

TEŠKE REČI KOJE BOLE

Poneke žene pamte ružne reči svojih muževa izgovorene još pre deset, dvadeset ili više godina

Kakvog smo karaktera najbolje se vidi kad smo ispunjeni predivnim osećajem ljubavi. Upravo tada ljubav se koristi kao izgovor da se naša narav pokaže u pravom izdanju. Sociolozi tvrde da kad kažemo „narav", tada podrazumevamo sve one lične karakteristike koje ljudi obično kriju ispod svoje „naivne" i previše ljubazne površine. Idealni uslovi kada će se svako od nas razotkriti u pravom smislu te reči jesu ljubavni bojni frontovi.
  U diskreciji doma
  Kada dođemo u sukob sa svojim dečkom, suprugom, ljubavnim partnerom, pokazaćemo se i u pozitivnom i u negativnom smislu. Pred društvom je veoma jednostavno glumiti srećan par, pred ljudima koji nam ne znače mnogo bićemo vedri i nasmejani, ali čim im vidimo leđa, desiće se pravi mali rat. U diskreciji sopstvenog ognjišta, najčešće ćemo se pokazati kao teške i mračne persone, toliko da se u nekim situacijama ni sami nećemo prepoznati.
  Linija između ljubavi i mržnje je izuzetno tanka i osetljiva. Baš zbog toga, kada ona popusti i popuca, partnerske svađe nalikuju najžešćim ratovima u kojima se ne bira oružje. I posle prepirki traju „sporadična puškaranja", a sukobljeni supružnici, koji jedno drugo i previše dobro poznaju, pogađaju mesta gde najviše boli. Često se dešava da za vreme bračnih svađa poleti i posuđe. Dame dobijaju neverovatnu snagu, pa u afektu ruše sve pred sobom, dok muškarci ponekad podsećaju na histerične domaćice koje razbijaju tanjire.
  U ljubavi i u ratu sve je dozvoljeno. Neko će se odlučiti za tih razgovor pun otrovnih strelica, koji nije ništa manje surov od strašne, brutalne i bučne svađe. Ima partnera koji će samo jednom groznom rečenicom „ujesti za srce" onog drugog, koji će to posle pamtiti godinama.
  Vešte u uvredama
  Poneke dame pamte ružne reči svojih muževa izgovorene još pre 10, 20 ili više godina. S druge strane, pojedini muškarci će, u trenutku kada dožive uvrede od svoje partnerke, „gruvati" poput groma, a neki će se u sekundi zatvoriti u svoju ljušturu do koje više niko neće moći da dopre. Žene su često svadljivije od muškaraca, izdržljivije u verbalnom duelu i barataju većim brojem uvreda. Samo velika tolerancija oba partnera može da sačuva vezu posle ružne i netaktične svađe, a da ne dođe do potpunog odricanja jednog partnera od drugog.
  Seksa sve manje posle rađanja
  Nekad se desi da se po rođenju prvog deteta supružnici udalje jedno od drugog. Žena svu svoju ljubav usmerava ka svom čedu pa nije retko da se muž oseti izuzetno zapostavljen. Kad god dođe do trenutka kada bi trebalo ponovo da se rasplamsaju strasti, desi se da beba zaplače, a mama nije raspoložena da vodi ljubav jer nije dovoljno ispavana. Seksa je sve manje, a nervoze sve više. Upravo zbog toga, pre nego što poradite na proširenju porodice trudite se oko partnera. Dajte sebi oduška u izlascima i provodima. Pronađite vreme za intimne trenutke, jer posle svega, ljubav je ono što nas održava.