Broj 134
Početna > Prica > TAJNA PORODIČNE SREĆE

Branka Pujić

TAJNA PORODIČNE SREĆE

Sa suprugom i kolegom Draganom Jovanovićem, glumica Branka Pujić je ponosan roditelj jer su na pravi put izveli sedamnaestogodišnju ćerku Anđelu, koja uvek zna šta hoće i želi u životu

Zaštitna lica ovogodišnje Oriflejm potrage za naj majkom i ćerkom su glumica Branka Pujić i njena ćerka Anđela Jovanović. Branka kaže da njena porodica živi skladno, s puno razumevanja i ljubavi. kada je posao u pitanju, sprema se za premijeru predstave Mačka na usijanom limenom krovu, a uskoro putuje i u Buenos Ajres na Svetsko prvenstvo u tangu, gde će usavršiti umeće u plesu.
  Da li ste se plašili da će materinstvo ugroziti vašu karijeru?
  Nijednog časa nisam razmišljala o tome. Tokom trudnoće igrala sam i u pozorištu i snimala dok god sam mogla. Posle porođaja sam se brzo vratila poslu, jer su moji roditelji priticali u pomoć. Kasnije sam bila izbirljivija kada je reč o ulogama, jer sam želela što više vremena da provedem sa Anđelom.
  Trudnoća nije uticala na vaš fizički izgled?
  Roditeljstvo i porođaj ženu prolepša i podmladi. Trudnoća i beba motivišu je da blista i zrači, da bude još bolja i selektivnija. Žena se bori da svom detetu pruži što više, ne samo novca nego i svog slobodnog vremena, ljubavi, pažnje. Roditeljstvo me je ojačalo.
  S obzirom na to da ste i vi i suprug poznati glumci, u kakvom okruženju je rasla vaša ćerka?
  Anđela je rasla kao sva druga deca poznatih roditelja. Kad god nismo bili kod kuće, nije morao niko da je uspavljuje, sama je imala svoj red za spavanje. U šetnji sa nama često je imala priliku da vidi kako nepoznati ljudi presreću njenu mamu i tatu, tražeći autogram, komentarišući i dobacujući... Ne mogu da kažem da li sam dobra majka, ali od kada sam je rodila, trudila sam se da budem onakva mama kakvu ona želi. Mislim da je ceo naš odnos zasnovan na iskrenosti, ljubavi i nežnosti. Uz Anđelu sam dodatno sazrevala i mislim da sam još puno toga naučila od nje. Ona je samouverena i stekla sam utisak da ne koristi, već sklanja našu popularnost od sebe.
  Anđela je izrazila želju da krene vašim stopama, da li je podržavate?
  Glumački poziv je hleb sa sedam kora. I ja sam vrlo svesna koliko on može da bude sladak, ali i gorak. Dragan je milion puta pokušao da ubedi Anđelu da izabere neki drugi poziv, ali ona ima vrlo jasnu ideju šta hoće i želi, i teško da iko može od toga da je odvrati.
  Koliko je Anđeli bitno kako joj mama izgleda?
  Anđela je veoma srećna što joj se roditelji nisu prepustili godinama, što se trude da izgledaju što bolje. Kao i većina njenih vršnjakinja u ovim osetljivim godinama, ona je privrženija ocu. Oboje smo popustljivi i slabi prema našem detetu. Dok se Dragan trudi da bude dosledan, drži kriterijum i da ne odstupa od rečenog, ja ponekad popustim jer ume da pronađe put kako bi ostvarila ono što želi. Dobro je proučila naše slabe tačke, jer zna da nismo strogi roditelji.
  Kakav je vaš odnos sa ćerkom?
  Nas dve nemamo tajni, ali mislim da je to bitno uticalo na moj autoritet. Možda je trebalo da budem doslednija, da ne odstupim od onoga što kažem. Roditelj nikada ne sme da kaže ono što nije u stanju da ostvari. Vaspitanje je definitivno nauka. Želeli smo da podignemo slobodno dete i mislim da smo u tome uspeli.
  Šta je Anđela od osobina nasledila od vas?
  Ona voli pozorište, veoma je kritična prema nama, otvoreno, bez licemerja kaže svoje mišljenje. U nekim stvarima imamo isti ukus, u nekima ne. Ja ne volim horor, a ona voli. I ona sluša Bitlse i rokenrol. Doslednost, plemenitost i čestitost, koje smo naučili u našim porodicama, preneli smo na nju. Anđela ume da me obraduje i iznenadi svojom zrelošću, ispravnim stavovima i pametnim razmišljanjima. Ali me i rastuži kada se ponese nezrelo, neodgovorno i nedisciplinovano prema samoj sebi.
  Kako održavate top-formu?
  Veliki sam pobornik zdravog života. Kad pripremam hranu za porodicu, unosim puno ljubavi u to. Držim se parole, hrana plus ljubav jednako zdravlje. Neko vreme sam se bavila fitnesom i plivanjem, a sada uživam u plesu. To je moja terapija. Idem kod jednog Kubanca na salsu, a uskoro se spremam na put u Argentinu na Svetsko prvenstvo u tangu. Tamo ću usavršiti svoje umeće u ovom prelepom plesu.
  Da li Anđela nešto trenira?
  Igra rekreativno tenis, ali nema kontinuitet. Kod kuće imamo malu teretanu u kojoj svi po potrebi vežbamo kada za to imamo vremena.
  Bojite li se starosti i šta mislite o estetskoj hirurgiji?
  Uzdam se u genetiku i nadam da nikada neću morati kod estetskog hirurga. To je za mene agresivna metoda podmlađivanja i ne podržavam taj način. Pored veoma kvalitetnih kozmetičkih preparata, mislim da možete dosta dugo da imate svež i lep izgled.