Broj 134
Početna > Lepi i zdravi > LJUBAV NE VIDI MANE

Male ženske nesavršenosti i savršenosti

LJUBAV NE VIDI MANE

Muškarcima je težnja žene da izgleda perfektno i da se oslobodi svih „nesavršenosti" na telu zamorna i besmislena

Uprkos tome što vodite računa o svom izgledu, redovno vežbate, negujete kožu i kosu, verovatno vam se ponekad desi da primetite neku nesavršenost na telu, kao što je celulit, na primer. Uz zdravu ishranu, vežbe i masaže, celulit se može eliminisati, baš kao i mnogi drugi problemi. Naravno, nikome ne savetujemo nezdravu ishranu, tamanjenje slatkiša i gaziranih pića, tešku i nekvalitetnu šminku...
  Kako žene podnose nesavršeno telo?
  Žene često teže da se dopadnu suprotnom polu i zbog toga bi učinile sve. Tako je jedan od većih problema savremene žene i celulit, a uz njega i sva ona pitanja - kako nastaje, kako ga se najbrže osloboditi, kako ga sakriti? Događa se da žene, ako imaju celulit, bivaju opsednute njime i nezadovoljne sobom, osećaju se neprivlačnim i starim.
  Šta misli druga strana?
  Žene su u zabludi! Većina muškaraca, zapravo, i ne zna šta je celulit, a i oni koji znaju u teoriji, teško da će ga prepoznati kad ga vide. Muškarcima je težnja žene da izgleda perfektno i da se oslobodi svih „nesavršenosti" na telu, u stvari, zamorna i besmislena. Zaljubljena žena voli svog muškarca uprkos njegovom stomačiću i proređenoj kosi, nesavršenim zubima, zar ne? Zašto to ne bi bilo i u obrnutom slučaju? Istina je da većina muškaraca ne pazi na svaki detalj, pa je verovatno da neće „strogo zagledati" nesavršenosti na ženi koju voli i s kojom bi rado u krevet. Pošto smo svi različiti, dopadaju nam se i različite stvari, o ukusima ne vredi raspravljati. Ako nas privuče nečiji osmeh, pogled, šarm, boja glasa, stav, bujna kosa, sigurno nećemo odmah misliti o tome da li mu kipi salce sa stomaka ili ima veliku pozadinu.
  Muškarci razmišljaju jednostavno
  Ako ih „to nešto" privuče kod žene, pripadnik jačeg pola neće tražiti nesavršenosti. Kada se žena nađe u društvu muškarca kome se dopada, može slobodno da se prepusti njegovim upijajućim pogledima, bez bojazni da će primetiti njen celulit ili neku od „mana".
  Kada dođete u situaciju da ste sami sa nekim i stvari se zahuktaju, nemojte razmišljati o svojim nesavršenostima jer, verujte, ni on ne razmišlja o tome, prepustite se uživanju... Ukoliko ste se već našli s njim u toj situaciji, verujte u to da ste mu privlačni. 

  Drage dame, kada dođe do upoznavanja ili zbližavanja sa nekim ko vam se zaista dopada, razmislite o tome kako da istaknete svoje adute, a verujte da ćete njima prekriti sve „nesavršenosti".