Broj 134
Početna > Lepi i zdravi > LETNJA NEGA KOŽE

Zaštita posle sunčanja

LETNJA NEGA KOŽE

Nega posle izlaganja suncu podjednako je važna kao i zaštita prilikom sunčanja. Koži je tad potrebna posebna nega kako bi se hidrirala i obnovila

Tokom leta dnevna nega bi trebalo da bude laganija, bez obzira na tip kože, što znači da se treba kloniti teških masnih krema na koje će koža odreagovati bubuljicama. Budući da koži, posebno u letnjim mesecima, treba puno vlage, za njenu negu idealno rešenje su hidratantne kreme sa zaštitnim faktorom. Takođe, dobro je da je tokom dana stalno osvežavate termalnom vodom. Poprskajte, sačekajte da se voda osuši, a potom stavite hidratantnu kremu. Na telo takođe nanesite proizvode sa zaštitnim faktorom minimum pola sata pre ulaska u vodu.

  Čudotvorna aloja vera
  Posle izlaska iz vode najbolje je da se odmah istuširate, ali ako vam tuš nije pri ruci, onda se dobro obrišite peškirom. Uveče se obavezno istuširajte kako biste isprali so i naslage proizvoda za sunčanje. Potom nanesite proizvode koji su namenjeni posle sunčanja. Odaberite losione sa aloja verom, nevenom ili one koji sadrže sastojke za rashlađivanje i umirivanje kože izlagane suncu. Tako ćete joj vratiti mekoću, elastičnost i vlažnost, a koža vas neće peckati, neće biti napeta i zategnuta i moći ćete mirno da spavate.