Broj 133
Početna > Lepi i zdravi > PILINGOM DO LEPŠE KOŽE

Nega lica

PILINGOM DO LEPŠE KOŽE

Kako biste izgledali zdravo, sveže i negovano, ne zaboravite da koža lica mora da diše, a to ćete moći samo ako povremeno uradite piling i uklonite površinske izumrle ćelije

Nijedan sapun, gel ili losion ne može potpuno da ukloni sve nečistoće sa površine kože. Zato je potrebno redovno raditi čišćenje pomoću specijalnih kozmetičkih preparata da se koža ne bi ljuštila i perutala. Kada sa površine uklonimo izumrle ćelije, koži će biti lakše da upije hranljive i hidratantne sastojke iz krema i maski za negu, a ujedno će izgledati svežije. U zavisnosti od tipa i kvaliteta vaše kože, kozmetičari će vam preporučiti da piling radite povremeno, jednom ili dva puta nedeljno.
  Uljani piling
  Kupite piling na bazi ulja koji sadrži kajsiju, bademovo ulje, mleko ili med. Ovi sastojci su idealni za osetljivu kožu. Kada pilingom uklonite mrtvi sloj kože, krema koju koristite biće delotvornija.
  Masirajte lice
  Mnoge žene misle da je piling bolji ukoliko žustro trljaju kožu lica, ali nisu u pravu jer grubim pokretima možete da iziritirate kožu lica. Ako koristite zrnasti piling sa krupnijim granulama, nežno ga umasirajte u kožu, praveći male kružne pokrete po licu. Ne preterujte sa masažom, neka taj proces traje najviše dva minuta.
  Hemijski piling
  Hemijski pilinzi na bazi glikolne ili voćne kiseline ne zahtevaju masiranje i dugo utrljavanje u kožu. Dovoljno je da takav piling nanesete na lice i ostavite ga da deluje onoliko koliko je preporučeno, što je obično naglašeno na pakovanju proizvoda. Ovi upijajući pilinzi ne iritiraju kožu i najčešće se rade u kozmetičkim salonima gde se koriste kreme na bazi bilja ili gline.