Broj 133
Početna > Zanimljivosti > OČISTITE DOM I ŽIVOT

Otarasite se starih stvari

OČISTITE DOM I ŽIVOT

Čuvajući nepotrebne stvari, pokazujete nespremnost da ostavite prošlost tamo gde joj je mesto i niste u stanju da izbacite emocionalno smeće iz života. Stvorite prostor za nove ideje, događaje i poznanstva

Prvi korak u primenjivanju drevne kineske veštine feng šuija je čišćenje prostora, pod kojim se ne podrazumeva samo brisanje prašine. Raščišćavanjem nereda uklanjamo umornu, beživotnu i stagnirajuću energiju iz svog doma i otvaramo prostor za ulazak nove i sveže. Svi znamo da, ukoliko jedemo nekontrolisano, ne vežbamo, ne posvećujemo dovoljno pažnje svom telu, dolazi najpre do gojenja, a kasnije i do ozbiljnijih zdravstvenih problema. Isto je i s našim domom. Strah od nemaštine manifestuje se skupljanjem nepotrebnih stvari, a stagnirajuća energija koja se godinama sakuplja u uglovima i ormarima koje ne čistimo uništava vitalnu energiju prostora, a to utiče i na nas.
 
  Rešite se tereta
  Obratite pažnju na neuredne ćoškove, stvari koje ne volite, poklone koji vam se nikada nisu dopadali i razne uspomene koje podsećaju na prošlost. Stvari koje niste koristili duže od godinu dana na psihološkom nivou stvaraju osećaj beskorisnosti, upravo zbog toga što se ne upotrebljavaju. Otarasite ih se! Isto uradite i sa stvarima koje ne volite. Previše stvari na malom prostoru stvara osećaj teskobe, a sve ono što je u vašem domu ostalo nezavršeno stvara nemir i oduzima energiju. Rešite se stvari koje vas podsećaju na neprijatne situacije u životu i izazivaju negativne emocije. Stvari vezane za bivše ljubavi na energetskom nivou vežu nas za te osobe i mogu da nas spreče da nastavimo dalje sa novim partnerom. I zato, bacite sve stare novine i časopise, knjige, muziku, fotografije i sve ostalo što u sebi nosi simboličan zapis onoga što ne želimo da imamo u životu.