Broj 132
Početna > Zanimljivosti > SANDALE ZA SVAČIJI UKUS

Leto u udobnoj obući

SANDALE ZA SVAČIJI UKUS

Apostolke, platforme, štikle, japanke i ovoga leta dolaze nam u najrazličitijim kombinacijama. Ideja je ista, sve varijacije na temu su dopuštene, a važno je samo da su udobne

Već je proleće najavilo diktat elegantne visoke pete i seksi otvora na prstima, koji se samo nastavio u letnjoj varijanti još otvorenijih sandala sa elegantnim tankim kaišićima. Poželjno je da potpetica bude tanka i visoka barem pet-šest centimetara, što će nogu dodatno izdužiti i učiniti je privlačnijom. Iako fantastično izgledaju na nozi, takve sandale neće podneti svako stopalo, pa one osetljivije čekaju žuljevi i umor. Ponovo je oživljen i trend sandala platformi s drvenim đonom ili sa plutom. Pravilo je - što više to bolje! Ipak pripazite, bez obzira na to koliko vam se takve sandale činile stabilne i udobne, reč je o visokim petama, pa ako inače niste navikli na to, za svaki slučaj uvek u torbici imajte i udobne japanke. Savršeno pristaju uz romantičnu letnju haljinicu, dugačku suknju u hipi stilu ili uske pantalone.
  Verni niskoj peti
  Izbora ne manjka ni onima koje teško izlaze na kraj s visokim potpeticama. Lagane baletanke, koje su se nosile u prolećnim danima, dobro će poslužiti i za letnje kombinacije, posebno u večernjim satima. S njima se možete izvući uz skoro svaku odevnu kombinaciju, dnevnu i večernju. Vrlo praktične i trendi su sandale ravnih potpetica, takozvane apostolke, koje su prošle sezone osvojile modni svet, pa njihova popularnost ne jenjava ni ovoga leta. One su prijatne za nošenje, kaiševi će dobro fiksirati stopalo, a ako su izrađene od fine meke kože, biće vam vrlo udobno u njima. Popularne su u svim bojama i varijantama - od onih elegantnih u beloj, srebrnoj i zlatnoj boji, pa do onih u tamnosmeđoj i crnoj boji.
  Japanke za sva vremena
  Leto bez japanki gotovo je nemoguće zamisliti. Od gumenih, koje će poslužiti za odlazak na plažu ili opušteni odlazak na kafu, do elegantnih kožnih modela koji će dodatno naglasiti prefinjene haljine od muslina, lana ili viskoze. Letnje kombinacije osvežiće i japanke i sandale u kojima ćete izgledati apsolutno šik.
  Igrajte se s bojama
  Šareno je apsolutni hit ove sezone. Osim za odeću i šminku, to važi i za obuću, pa svakako odaberite koji par zelenih, žutih ili crvenih sandala. Uzorci su takođe poželjni - cvetni, geometrijski, kao i etno, a dopuštene su i različite kombinacije materijala i boja. Što šarenije to bolje! Ipak je leto, zar ne? Osim sandala u boji, i ove sezone u trendu su srebrne, zlatne i bakarne sandale, sa simpatičnim kamenčićima, koje su posebno privlačne za večernje kombinacije.
  Za lakši korak
  Za koje god cipele, sandale ili japanke da se odlučite, glavni kriterijum pri izboru obuće neka vam bude udobnost. Ukoliko ste u mogućnosti, uvek odaberite modele od prirodne kože. To posebno važi u vrelim letnjim danima kada između kože i cipela ne stoji ništa. Veštački materijali loše će delovati na kožu i stopalo, pa je moguće da se pojave žuljevi i neželjeno znojenje. Mekana guma, kad je reč o japankama, dobar je izbor, ali obratite pažnju da vam trakice koje drže stopalo i prste ne smetaju. Uostalom, kako se u poslednje vreme piše, nije zdravo po ceo dan nositi japanke, pa ih nosite do plaže i nazad ili u neku kraću šetnju.