Broj 131
Početna > Poznati > MILIONI ZA MLADOST - Demi Mur

Demi Mur

MILIONI ZA MLADOST - Demi Mur

Uprkos krštenici, Demi Mur je sve lepša, ali se više ne priča o njenoj glumi, već o tome kako je uspela da zavede mlađeg muškarca i kojim tretmanima se podvrgava

Demi Mur je rođena kao Demetrija Džin Gajns u Rozvelu u Nju Meksiku, 11. novembra 1962. godine. Njen biološki otac Čarls Harmon napustio je njenu majku Virdžiniju dok je bila svega dva meseca trudna sa Demi. Kao rezultat toga, Demi je odlučila da uzme prezime svoga očuha. Očuh i majka su bili alkoholičari i često su se međusobno tukli, što je uticalo na malu Demi koja je bila svedok tih svađa. Kao mala bila je razroka i zato je nosila povez preko očiju u pokušaju da ispravi problem, imala je heterohromiju, jedno oko joj je zeleno, a drugo braon i disfunkciju bubrega. Problem sa razrokošću je rešen tek kasnije, nakon dve operacije.
 
  Rokerski brak
  Nakon silnih selidbi, Demi i njena porodica su se nastanili u Los Anđelesu. Demi ima dva mlađa brata, Džejmsa Krega Harmona, po ocu, i Morgana Gajnsa, po majci. Pohađala je srednju školu Ferfaks u Holivudu, a u razred je išla sa frontmenom Red hot čili pepersa Entonijem Kidisom i glumcem Timotijem Hatonom. Kada je napunila 16 godina, njena prijateljica i glumica Nastasja Kinski ubedila ju je da napusti školu i počne da se bavi glumom. Ubrzo zatim, Demi je upoznala rokera i pevača Fredija Mura s kojim se venčala 1979. godine. Brak se raspao nakon šest godina. Ipak, Demi je odlučila da zadrži njegovo prezime. Od 1984. do 1987. godine Demi je bila u vezi sa Emiliom Estevezom, sa kojim se čak i verila. Tu veridbu je prekinula jer se zaljubila u glumca Brusa Vilisa.
 
  Najveći honorar u istoriji
  Njena filmska karijera počinje 1982. godine sa naučnofantastičnim filmom Parazit. Ovaj film je zaradio tada sedam miliona dolara, ali Demi je ostala nepoznata široj publici sve do uloge u sapunici General Hospital. Sredinom '80-ih Murova se pojavila u tinejdžerskom filmu Vatra sv. Elma i Sve o prošloj noći. Onda je 1988. godine dobila ulogu u filmu Sedmi znak Karla Šulca. Usledio je film Duh, koji je imao izuzetan komercijalni uspeh, gde joj je partner bio Patrik Svejzi. Nakon njega, Demi je ostvarila značajne uloge u filmovima Nekoliko dobrih ljudi, Nepristojna ponuda, Razotkrivanje i Zvonar Bogorodičine crkve, za koji je kao prva glumica u istoriji dobila honorar od 10 miliona dolara. Iako nikada nije ponovila uspeh iz filma Duh, glumila je u nizu filmova koji su bili prilično zapaženi, kao što su Slovo srama, Porotnik, Striptiz i Dži-Aj Džejn. U međuvremenu, Demin partner iz fila Strastveni umovi Džoš Ekland je ponizio Demi kada ju je opisao kao ženu koja „nije naročito bistra i talentovana", iako je posle toga opet radio sa njom. U isto vreme ona je producirala i glumila u mini TV seriji Kada bi ovi zidovi mogli da pričaju, koja je Demi donela nominaciju za Zlatni globus za najbolju glumicu.
 
  Zlatni par Holivuda
  Na premijeri filma Zaseda Demi je upoznala Brusa Vilisa. Brzo se rodila ljubav i par je odlučio da se venča samo dva meseca nakon upoznavanja - 21. novembra 1987. godine. U braku su dobili tri ćerke, Rumer Glen Vilis, Skaut LaRu Vilis i najmlađu Talulu Bel Vilis. Ovaj par je dugo važio za jedan od najskladnijih u Holivudu. Ipak, ljubav nije potrajala dok ih smrt ne razdvoji, pa su se Demi i Brus razveli 18. oktobra 2000. godine. Nisu se javno izjašnjavali o razlozima rastanka. Vilis je samo rekao: „Osećao sam da sam podbacio kao otac i muž time što nisam uspeo da uradim sve da brak funkcioniše", i zahvalio Vilu Smitu za pomoć koju mu je pružio da bi prebrodio razvod.
 
  Skandalozno gola
  U avgustu 1991. godine Eni Libovic je za naslovnu stranu Veniti fera slikala Demi golu u sedmom mesecu trudnoće. Naslovna strana je izazvala burne reakcije, bila je tema brojnih emisija. Neki kiosci u Americi su ovo izdanje magazina čak povukli sa svojih štandova dok su ih drugi prodavali pakujući ih u papirne braon kese. Eni Libovic je bila predmet brojnih parodija i osude. U avgustu 1992. godine, Demi se opet pojavila gola na naslovnoj strani Veniti fera, ovog puta kao model slavnoj slikarki po telu Džoan Ger. Model koji je ona naslikala zvao se Demino rođendansko odelo, a slika na Deminom telu se smatra jednim od najboljih primera modernog slikanja na telu.
 
  Bonus sa troje dece
  Posle dvogodišnjeg zabavljanja, Demi Mur i njen 15 godina mlađi dečko, glumac i televizijski producent Ešton Kučer, venčali su se na privatnom posedu na Beverli Hilsu. Dok je Murovoj ovo bio treći, za mladog Kučera je to prvi brak. Demi je svoje prezime konačno promenila kada se udala i sada je zvanično Kučer, ali u poslu je nastavila da koristi prezime Mur. Demi je otkrila da je znala da je Ešton taj kada mu je rekla da ima troje dece, a on kazao da je to „bonus". „Da mi je neko rekao da ću se udati za nekog ko ima 25 godina, koliko je on imao onda, i da on ženu sa troje dece vidi kao 'bonus', smejala bih se." Svoje ubeđenje je potvrdila izjavom: „Jednom, dok smo večerali, izašla sam u drugu sobu da pozovem svoju decu da im poželim laku noć. Dok sam pričala sa njima, govoreći im da ih volim i da mi nedostaju, videla sam ga kako stoji i gleda me. Rekao je da je to najlepša stvar koju je ikada čuo. Stajao je neko vreme, a onda izašao. Tada sam znala da se srećem sa nečim potpuno drugačijim. Jednostavno sam znala."
 
  Neobični hobi
  Nakon pauze Demi se vratila na veliko platno ulogom u filmu Čarlijevi anđeli iz 2003. godine. Tri godine kasnije, pojavila se u filmu Bobi u kojem je ulogu dobio i Ešton. Kasnije je dobila glavnu ulogu u trileru Gospodin Bruks iz 2007. godine. Zahvaljujući svom sjajnom izgledu i u četvrtoj deceniji života, Demi je 2006. godine postala zaštitno lice kozmetike Helena Rubinštajn. Manje je poznato da glumica sakuplja lutke, među kojima ima najviše Barbika. Nedavno je osigurala svoju neobičnu zbirku lutaka na čak dva miliona dolara. Ešton je objasnio da je život među 3.000 lutaka prava noćna mora. „Provodim dane usred lude kolekcije moje žene. Zbog njih sve češće imam košmare", poverio je glumac koji kaže da je pokušao da ubedi Demi da otvori muzej lutaka.
 
  Uvrnuti tretmani za lepotu
  Da bi zadržala status holivudske dive, glumica Demi Mur se u poslednjih deset godina podvrgla mnogim plastičnim operacijama, na koje je potrošila tri miliona dolara. Ona nerado govori o posetama plastičnom hirurgu i tvrdi da se ponosi svojim izgledom. Dobru formu, tvrdi, danas održava brzim hodanjem, pilatesom i tretmanima detoksikacije pijavicama. „To su istrenirane medicinske krvopije koje mi pomažu da poboljšam izgled", kaže Demi, i dodaje: „Legnem u kadu punu vode i pijavica, koje mi se prikače na telo. U početku mi je bio strašan osećaj ugriza i pogled na njih kako mi sišu krv i zbog toga se debljaju. Kada se napiju krvi, otkače se i otkotrljaju."

  Holivudski par na internetu
  Demi i Ešton odlučili su da iskoriste svoju popularnost i pokrenuli akciju za pomoć gladnima u SAD na sajtu Tviter. Pozvali su sve poklonike Tvitera da naprave video-priloge i pošalju ih njima, kako bi kreirali video za novu kampanju Nahranimo Ameriku. „Zajedno možemo da promenimo svet. Zajedno stvaramo poruku, pokret ljudi za ljude", napisala je Demi Mur dok je njen suprug poručio da njih dvoje žele da probude savest ljudi. Pored ovih ozbiljnih akcija na internetu, Ešton se često sjajno zabavlja pa je tako slikao zadnjicu svoje žene Demi, i to dok mu je ona peglala odelo, i tu sliku je objavio na jednom sajtu i napisao: „Gledam svoju ženu kako mi u donjem vešu pegla odelo. O, bože, hvala ti!"