Broj 130
Početna > Intervju > PONOVO OSVAJAM VRH

Viki Miljković

PONOVO OSVAJAM VRH

Posle višegodišnje pauze zbog rođenja sina pevačica Viki Miljković, promenjena i modernija, potpuno je spremna za ponovno osvajanje estradnog neba

Violeta se oseća kao da je ponovo na početku karijere iako peva od četrnaeste godine i iza sebe ima brojne albume. Veruje da će se, zahvaljujući iskustvu, brzo ubaciti u aktuelne tokove. Njen povratak prati i velika medijska pažnja, što zbog saradnje sa autorom zabavne muzike Željkom Joksimovićem, što zbog pesme koju je odlučila da ustupi kumi Ceci Ražnatović.
  Napravili ste višegodišnju pauzu zbog rođenja sina. Kako vam se čini estrada sada?
  Za samo nekoliko godina promenilo se mnogo toga - od pristupa medija pevačima, pa do situacije na terenu, visine honorara, zahtevnosti publike... Jednostavno, osećam se kao da sam ponovo na početku karijere, ali verujem da ću se sa iskustvom koje imam brzo ubaciti u aktuelne tokove.
  Šta mislite, šta je nekada bilo potrebno da bi mlada pevačica uspela, a šta danas?
  Nekada je bio potreban talenat, podrška porodice i sreća, a danas, pored pomenutih stvari, još mnogo toga. Sada, pogrešan izbor menadžera ili loša medijska promocija mogu da vas obeleže i da vaša karijera krene putem koji niste ni sanjali.
  Jeste li imali tremu pred objavljivanje ovog albuma?
  Još uvek je imam! Naravno, iščekujem sud publike jer su dosad čuli samo dve pesme „Idu mi idu" i „Do đavola sve". Prema prvim reakcijama, čini mi se da sam dobro odradila posao, ali ima još dosta dobrih pesama i jedva čekam da ceo album bude dostupan publici.
  Po čemu se on razlikuje od prethodnih?
  Po novim saradnicima, po zrelijem pristupu poslu, ali sam se trudila i da ostanem dosledna sebi, zato je i dalje prisutan moj prepoznatljiv stil, samo u malo modernijem pakovanju. Inovacija u poslu je neminovna jer su promene u muzici vrlo česte i treba pratiti inostranu produkciju i svetske hitove. Tako se šalim da se nisam bavila samo muzičkim progresom već i vizuelnim, pa sam u saradnji sa fotografom Milošem Nadaždinom uradila seriju fotografija od kojih ona na naslovnoj strani albuma podseća na naslovnicu albuma Dženifer Lopez. Namerno sam to uradila jer bolje da liči na išta nego na ništa!
  Otkud saradnja sa Željkom Joksimovićem, kako je izgledala, ko je bio zahtevniji?
  Ideja je bila Tašketova, a ne zna se ko je bio zahtevniji jer smo i on i ja vrlo profesionalni. Mogu reći da je saradnja sa Željkom sjajno iskustvo. Nemam zamerke ni po kojem pitanju i verujem da je ovo samo početak jedne divne poslovne ljubavi.
  Šta očekujete od novog albuma?
  Da potvrdim svoju estradnu poziciju u prvih pet!
  Niste žurili da se vratite na scenu da biste što više vremena proveli sa Andrejem. Pripremate li ga za to što ćete sada češće odsustvovati od kuće?
  Neminovno je da neću češće biti kod kuće, ali ću se truditi da ga što više viđam. Mislim da bi bilo stresno da ga već unapred pripremam kako ću putovati i raditi.
  Kako Andrej reaguje kada vidi mamu na malom ekranu?
  Oduševljen je. U stanju je da isti video-snimak gleda i po desetak puta i kada se završi, traži da se ponovo pusti. Prvi put je bio sav zbunjen, pa je prišao televizoru i gledao naizmenično u mene koja sam tu sedela i emisiju.
  Šta najviše volite u vašem poslu, a šta vam najteže pada?
  Najviše volim nastup, pesmu, druženje s publikom. Rad u studiju je vrlo težak i nikada ne možeš da budeš siguran da li sve ide u pravom smeru, ali ipak mi najteže pada kada pročitam neku gadost o sebi ili tendencioznu laž.
  Koja je najveća zamka javnog posla?
  Popularnost! U početku prija, a kasnije postoje situacije kada bi poželeo da si anoniman, ali tada ne može nazad. E sad, ta zamka može da bude i strašnija, ako neko ne zna da se nosi sa popularnošću, već to počne da mu diktira životni tempo i stil i postane žrtva onoga što je sam stvorio.
  Koliko često na svojoj koži osećate zavist i ljubomoru?
  Ponekad dobijem osip od te pojave. Pre par godina sam to osetila od moje koleginice sa kojom sam do tada bila u korektnim odnosima. U početku sam se pitala u čemu je njen problem, ali kada pogledam u kom smeru ide njena karijera, jasno mi je da je trebalo više vremena i energije da posveti svom radu nego meni. Sada sam nabavila kremu koja će štititi moju kožu od takvih uticaja!
  Jednu pesmu, koja je bila namenjena vama, poklonili ste kumi Ceci Ražnatović. Zašto ste se odlučili na tu vrstu poklona?
  Tu pesmu, koja je sjajna i za koju sam ubeđena da će biti hit, dobila sam za svoj album. Međutim, tekst pesme je vrlo težak, shvatila sam da uopšte ne bi išao uz mene i zato sam je prosledila mojoj kumi Ceci. Ubeđena sam da se radi o pesmi čiju težinu može samo ona da iznese. Čitala sam gluposti kako nisam mogla da otpevam pesmu i ne znam šta još, ali istina je da nisam ni pokušavala da je snimim.
  Lepim ženama su mnoga vrata otvorena. Koliko je fizički izgled bitan za vašu profesiju?
  Izuzetno je bitan, ali nije presudan. Bilo je toliko lepih pevačica, ili su se bar tako nazivale, pa su pevale samo jedno leto.
  Koliko vam se stil promenio otkako ste postali majka?
  U početku drastično jer sam nosila garderobu veličine XXL. Sada sam se vratila na svoju kilažu i neke velike promene nema.
  Kako reagujete na pohvale i kritike, koliko to može da utiče na promenu stila i čiji sud vam je najvažniji?
  Vrlo burno reagujem! Uvek o tome pričam sa svojim najbližim prijateljima i saradnicima. A, što se tiče kritike u novinama, najiskrenije - zavisi u kojim novinama je napisana i ko je potpisao tekst. U životu sam uvek razmišljala - vidi ko mi kaže, pa tek onda šta mi kaže.
  Kako funkcioniše ljubav između muzičara, da li se Taške i vi međusobno savetujete i pomažete jedno drugom?
  Naravno, ali vodimo računa i o tome da naš privatni život ne postane žrtva poslovnog života.
  Šta je najbitnije za jednu vezu: poverenje, tolerancija ili strpljenje?
  Ako samo jedna stvar nedostaje, može da bude vrlo problematično. No, rekla bih da bih se najlakše odrekla strpljenja, ali bez poverenja i tolerancije sigurno ne bih „dogurala" do braka.
  Kada pogledate sebe u ogledalu, koja Viki je dominantnija: majka ili uspešna pevačica? Za koju vi navijate?
  Zavisi od raspoloženja, ali u ogledalu se mnogo češće gledam kada sam u izdanju pevačice nego kao majka. Mislim da bi majka Viki bila isfrustrirana da nema i ulogu pevačice, kao što verujem da bi moj poslovni deo ličnosti već bio preumoran kada ne bi postojala ova privatna baza, odnosno moj suprug i moj sin koji mi uvek daju snage da nastavim dalje.