Broj 13
Početna > Intervju > SEKSEPIL, TO SAM JA!

Seka Aleksić

SEKSEPIL, TO SAM JA!

Seku Aleksić bismo mogli najkraće opisati kao otvorenu, veselu i veoma spontanu devojku. Od kada se pojavila na medijskom nebu Srbije, pleni svojom pojavom. Neki su njen način oblačenja kritikovali, drugi hvalili, ali ostaje činjenica da je uspela da izgradi svoj prepoznatljiv stil. Sa Sekom razgovaramo o modi, stilu, i razlozima zbog kojih je pokrenula modni brend 'Rich bitch'

Koliku ulogu moda igra u tvom životu?
  Bitna jeste, ali najbitnija nije. Važna mi je koliko i svakoj devojci od 25 godina. To mi je jedna velika razonoda. Obožavam cipele, tašne i volim smele kombinacije. Modu pratim koliko privatno, toliko i na sceni. Volim da sam svaki put drugačija i u svakom trenutku znam gde se šta dešava i šta je in.
  Neki bi rekli da se oblačiš sa dozom egzotike, kako bi opisala sopstveni stil?
  Ja u svom životu praktikujem dva stila. Privatna odevna kombinacija se potpuno razlikuje od scenske. Scenu zamišljam kao mesto gde mogu nositi sve što je smelo, egzotično i blještavo. Privatno se najbolje osećam u dobrim farmerkama, majici i cipelama koje su mi uvek prioritet. Mnogo mi je bitno da na sebi imam i kvalitetan veš.
  Tvoj stil se u poslednjih par godina mnogo menjao, da li si zadovoljna svojim današnjim izgledom?
  Konačni rezultat ne postoji jer se ja menjam iz meseca u mesec, volim promene i u mogućnosti sam da to i uradim. Jedno jutro se probudim sa željom da imam kratku kosu ili potpuno druge boje, i to mi ne predstavlja nikakav problem. Odluke donosim u trenutku i stvar su mog momentalnog raspoloženja.
  Ko je po tvom mišljenju najbolji dizajner u Srbiji ?
  Dragana Ognjenović kao jedina kreatorka koja svoje modele predstavlja u inostranstvu. Pratim rad Roksande Ilinčić koja živi u Londonu i tamo je takođe fenomenalno plasirana i verujem u Zonu Jeremić.
  A stilista, radila si sa dosta njih, sa kim ti je saradnja najviše prijala?
  Ako sarađujete sa nekim, prosto nećete reći da je neko drugi bolji. Marija Tarlać je fenomenalna osoba za ono što meni treba, odlično funkcionišemo, zabavna je i uvek mi se svidi njena ideja kad je moj stajling u pitanju. Inspirativna je, prati svetske trendove i u svakom momentu zna šta je in a šta out.
  Šta je bilo presudno u tvojoj odluci da pokreneš svoju modnu liniju 'Rich bitch'?  
  Često ne mogu ni kod nas ni u inostranstvu da kupim stvari koje sam zamislila u svojoj glavi. Zbog toga sam rešila da iza sebe imam i modnu liniju u kojoj će dominirati moj stil.
  Da li ti tvoj dečko usklađujete garderobu kada izlazite?
  Oblačimo se odvojeno, ali neverovatno je koliko se mi dobro poznajemo, koliko isto razmišljamo. Obično se u hodniku sretnemo, često obučeni u istim bojama.
  Da li ideš na vežbe, ili liniju održavaš na neki drugi način?
  Treniram intezivno, imam svog nutricionistu, negujem svoje telo i zato imam takav rezultat.
  Koliko ti je bitno da imaš odgovarajući nakit uz neku odevnu kombinaciju?
  Volim kvalitetan nakit. Jedan prsten, ako je dobar, zamenjuje mi apsolutno čitavu kolekciju nakita. Ali, pored svega toga mi je bitno da imam dobar sat.
  Imaš li modni fetiš, na šta trošiš najviše novca?
  Cipele i torbe prosto obožavam.
  U čemu se uvek osećaš seksi?
  Bez obzira na moje raspoloženje i situaciju, mala crna haljina je nešto u čemu se ja uvek osećam dobro, a seksepil je nešto što je deo mene i vidi se šta god da obučem.
  Kako privatno voliš da se oblačiš?
  Privatno sam skoro uvek u farmerkama, beloj atlet majici i dobrim patikama.  Naravno, tu je i nezaobilazna velika torba.
  Koliko vremena ti je potrebno da se našminkaš?
  Retko kada se šminkam sama jer moj šminker Marko Nikolić to fenomenalno radi. Otprilike to traje oko 30 minuta, a kada ja to ponekad uradim traje oko 45 minuta.
  Koja boja je najviše zastupljena u tvom ormaru?
  Crna i bela. Nisam praktičan kupac i kupujem samo stvari koje mi se dopadnu. Crnu volim zato što mi najbolje stoji, a belu zato što sam uvek preplanula i kad se ta boja spoji sa bojom kože, izgleda fenomenalno.
  Šta znači imati stila i sa ukusom se obući danas kad nema pravila šta se sa čim kombinuje i kako se šta nosi?
  Za mene je najbitnije da se osećam dobro u svemu što nosim, bez obzira na trend. Nije mi prioritet šta je moderno, već šta meni dobro stoji.
 
 
Autor: Suzana Stanarević