Broj 129
Početna > Zanimljivosti > NISAM TI JA MAJKA!

Kada se uloge pomešaju

NISAM TI JA MAJKA!

Nikako ne smete da zaboravite činjenicu da je odnos prema partneru kao prema detetu, najbrži i najgori način da se ubije strast u vezi

Jedna od najvećih grešaka koju žena može da napravi u vezi jeste da se prema svom partneru odnosi kao prema detetu. Što se više ponašate prema njemu kao da je klinac, on će se sve više tako i ponašati.
Uprkos svemu, vi uživate da ga mazite, brinete se o njemu i na svaki način ga štitite. Uz njega se osećate velikom, jakom i neophodnom. Čitate svaku promenu u njegovom pogledu, hrabrite ga, hranite omiljenim jelima i dobrim savetima. A da li primećujete da već neko vreme uopšte niste vodili ljubav, da je sve češće umoran i da čim legnete odmah zaspi u vašem zagrljaju? Zato se javlja pitanje - da li biste bili bolja žena kada biste manje ugađali?

  Umišljena ljubav
Kad se u nekom paru jedan od partnera ponaša kao da je roditelj, obično se radi o umišljenoj ljubavi. Onaj koji ima stalnu potrebu da ugađa verovatno u sebi oseća prazninu još od detinjstva i nastoji da je ispuni tako što se u potpunosti posvećuje partneru. Takva osoba se stalno plaši da joj ljubav neće biti uzvraćena i boji se još jednog razočaranja, pa radije umišlja da bi partner teško mogao da uspe bez nje, što nikako nije tačno.

  Seks u drugom planu
Razmislite, da li je žena zaista srećna kad izigrava mamu, i može li se on zaista dobro osećati uljuljkan u njenoj bezgraničnoj pažnji koja ga često guši?
Postoje parovi koji se hrane ovakvom vrstom razumevanja, kod kojih je erotika u drugom planu jer je  potreba za sigurnošću jača od bilo kog drugog stimulansa.
Neki parovi sve rade zajedno, savetuju se oko svake odluke i retko se svađaju. Ali, njihova seksualnost skoro uvek je mlaka. To je zato što se erotizam češće rađa iz razlika nego iz istovetnosti. Takvi parovi nesvesno odbacuju igrice u krevetu i prividno su na svoj način srećni, pa često tako i prožive ceo život.

  Neočekivan obrt
Događa se, i to ne baš retko, da muškarac koji je dugo glumio „dete" odraste, i da mu više ne prija pažnja mame partnerke, pa ga privuče potpuno drugačija žena: izazovnija, sigurnija u sebe i mnogo manje raspoložena da mu ugađa. Tada simbolička veza doživljava brodolom, a onaj ko je bio „dete", oseća krivicu. Jer, teško je napustiti onoga ko je prema vama uvek bio tako pažljiv. A taj pada u duboku depresiju i uzalud traži odgovor na pitanje: „Gde sam pogrešila, dala sam mu sve?"
Zapamtite, zrelu ženu morale bi da privuku druge osobine muškarca, a ne njegova osetljivost. Zaljubi li se u muškarca kog doživljava kao bespomoćnog klinca, mora biti svesna rizika u koji se upušta jer postoji velika verovatnoća da će on odrasti i jednog dana joj reći: „Zbogom, ja idem. Ova veza me je ugušila."
Sada dobro razmislite da li već igrate ulogu žene mame? Ako je odgovor potvrdan, krajnje je vreme da poradite na svom samopouzdanju i promenite navike. Ako je odgovor „ne", vaš partner je verovatno pravi srećnik!