Broj 129
Početna > Lepi i zdravi > EGIPATSKA DEPILACIJA

Jeftino ulepšavanje

EGIPATSKA DEPILACIJA

Egipatska depilacija sve je popularnija zbog svoje jednostavnosti i delotvornosti. Možete je primeniti kod kuće, koristeći samo sastojke koje već imate

Depilaciju šećernom pastom, koja je 100 odsto prirodna, bez dodataka konzervansa, praktikovala je i Kleopatra. U pitanju je prirodna mešavina šećera i limuna. Po pravilu, reakcije nema, što ovaj tip depilacije čini posebno privlačnim. S tom smesom se postupa slično kao i sa voskom, ali ipak postoje neke razlike koje, pre svega, imaju za posledicu smanjenje bola. Pasta se nanosi mlaka, tako da se preporučuje i osobama s proširenim venama i sklonim pucanju kapilara.
 
  Kako napraviti smesu
 
  Pomešajte sledeće sastojke:
  400 g šećera
  60 ml limunovog soka
  60 ml vode
 
  Zamešajte smesu u većoj posudi s drškom i na tihoj vatri zagrevajte do temperature od preko 100 stepeni Celzijusa. Skinite smesu sa vatre i kada se dovoljno ohladi, prelijte je u keramičku posudu. Dok se smesa hladi, možete da isečete trakice. Dakle, potrebna vam je pamučna tkanina koju ćete iseckati u trake široke oko dva centimetra. Važno je da se smesa dovoljno ohladi kako se ne biste opekli. Ako prstom proveravate da li je smesa dovoljno hladna, setite se da su vaša intimna područja osetljivija od jagodice prsta ili dlana. Kad se smesa dovoljno ohladi, koristeći tup nož, štapić od sladoleda ili bilo šta sličnog oblika, nanesite smesu na kožu. Nakon toga prekrijte pamučnim trakicama i ostavite tako nekoliko minuta. Povucite brzo u smeru rasta dlačica kao da skidate flaster. Uživanje u glatkoj koži trebalo bi da potraje bar sledeće dve nedelje. 

  Ova vrsta depilacije idealna je i za brazilsku depilaciju intimnih delova.
  S ovom smesom se postupa slično kao i s voskom, ali ipak postoje neke razlike koje, pre svega, imaju za posledicu smanjenje bola.
  Depilaciju šećernom pastom praktikovala je i Kleopatra.