Broj 129
Početna > Poznati > DŽEPNA VENERA - Kajli Minog

Kajli Minog

DŽEPNA VENERA - Kajli Minog

Nakon uspešnog lečenja raka dojke pevačica iz Australije, zanosna i lepša nego ikad, otkriva da je tajna njene sreće deset godina mlađi Španac sa kojim planira venčanje

Kajli Minog je rođena 28. maja 1968. godine u Melburnu kao najstarije dete majke Kerol i oca Rona. Brat Brendan rođen je dve godine kasnije, a sestra Denijel 1971. godine. Još kao devojčica Kajli sa sestrom nastupa u raznim australijskim serijama. S obzirom na to da im se majka nekada bavila manekenstvom, sestre Minog su se odlično snalazile pred kamerama. Deni se kasnije pokazala kao odlična pevačica i glumica, a brat Brendon danas radi kao snimatelj na australijskoj televiziji. Kajli je pravu popularnost stekla je u paru sa Džejsonom Donovanom u seriji "Neighbours". Na dobrotvornoj priredbi u Melburnu 1987. godine oduševila je publiku kada je otpevala čuveni hit iz šezdesetih "The Locomotion" i tom prilikom potpisala ugovor sa poznatom producentskom kućom „Mašrum rekords". Ubrzo je izdala svoj prvi hit singl koji je postao najprodavaniji singl decenije. Sa devetnaest godina Kajli grabi ka većim izazovima.
 
  Ko je pokvario Kajli
  Pravi bum na britanskoj muzičkoj sceni ova sićušna devojka iz Australije napravila je pesmom "I Should Be So Lucky" i još jednom obradom "The Locomotion". Prvi album „Kajli" postiže neverovatan uspeh. Žari i pali neverovatnom muzičkom energijom. Pošto već postiže planetarnu popularnost, Kajli napušta sapunicu „Komšije" i sa svojim bivšim dečkom i nekadašnjim partnerom iz serije Džejsonom Donovanom snima duet "Especialy For You", koji osvaja srca zaljubljenih tinejdžera. Sledi drugi album 1989. godine "Enjoy Yourself" koji u muzičku orbitu izbacuje još jedan hit - "Hand on Your Heart". Potrebu da promeni imidž i predstavi se u stilu sofisticirane dame, Kajli oseća sa izlaskom njenog trećeg albuma 1990. godine "Rhythm Of Love". Otvorenim nastupom i isticanjem seksepila Kajli ne ostavlja nikoga ravnodušnim.Mnogi smatraju da je glavni uzrok ovakve promene bila njena ljubavna veza sa pevačem grupe INXS - Majklom Hačinsom koji je znao da kaže da mu je omiljeni hobi taj da pokvari Kajli. Četvrti album "Let's Get to It" ugledao je svetlost dana 1991. godine. S Nikom Kejvom 1995. godine snima duet, da bi  u narednih pet godina imala najveću krizu u svojoj karijeri. Promenila je veliki broj diskografskih kuća, što zbog nesporazuma, što zbog komercijalizacije, što zbog neuspeha. Kada se očekivalo da njena karijera doživi potpuni fijasko, realizovala je najpopularniji svetski hit u 2001. godini  "Can't Get You Out Of My Head".
 
  Jača od bolesti
  Turneja koja je počela u proleće 2005. godine iznenada je prekinuta. Kao bomba u javnosti je eksplodirala vest da je australijskoj džepnoj Veneri dijagnostikovan kancer dojke. „Razmišljala sam da se povučem u neku kućicu i odustanem od svega, ali uvek idem napred. Ne verujem u osvrtanje unazad. Oduvek sam živela za trenutak, jer ja vrlo dobro znam da u životu sve može da se promeni preko noći", izjavila je Kajli. Usledila je šestomesečna hemoterapija, a u tim dramatičnim trenucima uz nju je bio njen tadašnji momak, francuski glumac Olivje Martinez. U januaru 2006. godine objavljeno je da je lečenje uspelo, a u septembru Kajli objavljuje dečju knjigu "The Showgirls Princes" i time zadobija i dečju publiku, da bi status gej ikone podstakla izjavom: „Jednom mi je neko rekao da u životu geja ima puno tragedije. Moja gej publika je bila uz mene od početka... Oni kao da su me usvojili." Za popularnost kod ove publike Kajli uzvraća gostovanjima u njihovim barovima i nastupima na gej paradama. Otvoreno podržava njihova prava i prava obolelih od side. Vernost gej publici pokazala je i na ceremoniji zatvaranja Olimpijade 2000. godine u Sidneju, kada je pevala obradu gej himne.
 
  Žena s najlepšim telom     
  Iako je visoka samo 152 centimetra, francuski modni magazin El proglasio je Kajli za ženu s najlepšim telom 2007. godine. U Bakingemskoj palati u Londonu, u prisustvu britanske kraljice Elizabete II, Kajli je 2008. godine dobila titulu oficira Reda britanskog carstva od britanskog princa Čarlsa. Nagrađena je za doprinos muzici.
  - Za mene je neverovatna čast da dobijem ovo priznanje. Osećam se istovremeno ponizno i ponosno što mi je počast ukazana za posao koji toliko volim - rekla je Kajli tom prilikom. Iste godine dobila je i jedno od najvećih francuskih priznanja, titulu viteza reda umetnosti i književnosti, „zadovoljstvo na polju kulture koje je pružila francuskom narodu". Krajem maja Kajli se verila sa svojim dečkom, španskim manekenom Andreasom Velenkosom. Pevačica i deset godina mlađi momak u vezi su godinu dana, a australijska štampa prenosi da planiraju venčanje i već traže kuću u Španiji. - Mislim da je on onaj pravi - rekla je Kajli na festivalu u Kanu.