Broj 129
Početna > Lepi i zdravi > DIVE U BORBI PROTIV CELULITA

Trikovi zvezda

DIVE U BORBI PROTIV CELULITA

Madona se bori protiv celulita svakodnevnim trčanjem, jogom i makrobiotikom, dok je Miša Barton bitku dobila uz pomoć pilatesa i joge

Iako je napunila 50 godina, Madoni na telu bez celulita i kondiciji zavide i mnogo mlađe devojke. Njena tajna je svakodnevno vežbanje i makrobiotička ishrana. Svaki dan odlazi na časove joge, ujutro trči pre doručka da bi potrošila i poslednji gram masnoće, a ishrana joj se temelji na voću, povrću, soji, žitaricama i neprerađenoj hrani. Iako zbog toga ima zavidne mišiće, lekari se ne slažu sa jutarnjim trčanjem bez doručka. Budući da zbog toga telo brzo oslabi, ako već želite da izgubite višak masti, mnogo je delotvornije, kažu, hodati na prazan želudac. Dvadeset i osam godina mlađa Miša Barton često je punila novinske strane fotografijama na kojima kipi celulit. Ipak, u poslednjih godinu dana uspela je da vrati raniju težinu izbacivši masnoće iz ishrane. Rešila se i celulita, zahvaljujući redovnom pilatesu i jogi.
 
  Kameron Dijaz
  Hamburgeri, gazirana pića i slatkiši svakodnevno su na meniju Kameron Dijaz, ali i misao vodilja da svaku kaloriju koju unese mora da potroši. Zato redovno vežba, a najviše voli sportove na vodi. Plivanje i surfovanje oblikuje mišiće zadnjice, ramena i grudi i definiše sve mišiće. Ipak, Dijazova se nekoliko dana pre velikih događaja podvrgne „dijeti zelenog lišća", utemeljenoj na zelenoj salati, kupusu i spanaću kako bi izgledala što bolje. Takva ishrana brzo daje osećaj sitosti, a organizam čisti od masnoća, zbog čega na fotografijama uvek ima ravan stomak.
 
  Eva Longorija
  Ona uživa u mediteranskoj i meksičkoj kuhinji, a kao i Kameron Dijaz, redovno troši sve što unese, najčešće aerobikom i vežbanjem u teretani. Eva ima celulit, zbog čega je verna čučnjevima, odnosno vežbama za celulit i zadnjicu. Uz to, pije tri litra vode na dan i mnogo spava, što pomaže u regulisanju apetita.
 
  Eli Mekfirson
  Iako je u 46. godini, Eli Mekfirson i dalje opravdava davno zasluženi nadimak Telo. Ipak, celulit je nije mimoišao, a delotvorno ga skriva čestim nanošenjem krema za samopotamnjivanje i erbrašom. Voli da vežba i veruje da je to najbolji način u borbi protiv celulita jer učvršćuje mišiće. Svakodnevno pre tuširanja nekoliko minuta masira svaku nogu odozgo nadole kružnim pokretima kako bi „razbila" masno tkivo. Koristi rukavicu ili četku od prirodnih vlakana.
 
  Džesika Alba
  Svoju vitku figuru i nedostatak celulita i nakon porođaja zahvaljuje vežbama joge, tenisu, gimnastici, boksu i kardio vežbama. Najviše voli vežbe disanja koje joj najbolje pomažu da se opusti.
 
  Hale Beri
  Glumica boluje od dijabetesa, pa mora da pazi na ishranu, ali figuru čuva vežbajući fitnes Harlija Pasternaka, tri do pet puta nedeljno. Jogu vežba skoro svaki dan, a nakon tuširanja maže se uljima za mršavljenje i tako tonira telo. Redovno pije zeleni čaj, koji pomaže u čišćenju organizma, i izbegava šećer, preslanu i prezačinjenu hranu, životinjske masnoće, kofein, alkohol i gazirana pića.
 
  Marisa Miler
  Iako ste u savršenoj formi, to ne znači da ste se osigurali od pojave celulita. Dokaz je i manekenka „Viktorija sikreta" Marisa Miler, koja otvoreno kaže da se bori sa celulitom. Bavi se boksom, vožnjom sobnog bicikla i surfovanjem da bi zadržala oblik tela, ali za potpuno prikrivanje celulita koristi kreme za samopotamnjivanje i bronzere.
 
  Sara Džesika Parker i Kajli Minog
  Sara formu održava čestim plesom jer veruje da tako zadržava ženstvenost, ali i vitkost i mišićavost. A Kajli je verna baletu. Mukotrpno istezanje podarilo joj je figuru peščanog sata, učvrstilo mišiće i oteralo celulit u nepovrat. U SAD je izuzetno popularan i kalinetiks, trening koji kombinuje istezanje, aerobik i vežbe snage.