Broj 127
Početna > Intervju > JOŠ UVEK VERUJEM U LJUBAV

Tanja Savić

JOŠ UVEK VERUJEM U LJUBAV

Pevačica Tanja Savić otvoreno govori o razlozima zašto se vratila u rodno Smederevo i kako je podnela raskid ljubavne veze, duboko uverena da će vreme zalečiti sve njene rane

Dok se pola Srbije pitalo da li se Tanja odala alkoholu ili je pala u depresiju, atraktivna crnka utehu je pronašla u roditeljskom domu. Daleko do gradske vreve, u Radincu je našla potreban mir, iz propale veze izvukla je novu lekciju i priznaje da je na dobrom putu da preboli raskid. Trenutno ne razmišlja o muškarcima, a prioritet joj je karijera i nada se da će nova pesma Gde ljubav putuje, koju je snimila za film Srpski ožiljci, pronaći put do publike.
  U poslednje vreme se toliko piše o tebi, da si u depresiji, da si se odala alkoholu, da si se ugojila... Šta je od svega toga istina?
  Sve su to gluposti! Odmaram se u Smederevu i to je jedina istina. Daleko sam od Beograda, potpuno sam opuštena jer nema paparaca, nema tenzije i imam svoj mir.
  Našla si se na meti žute štampe, šta te je najviše pogodilo?
  Poslednji put kada su pisali da sam počela da pijem. To me je baš jako pogodilo i ne znam zašto se ljudi time bave. Neistina me mnogo vređa. Svako voli da popije čašicu dobrog vina, ali ga to ne čini alkoholičarem, zar ne?
  Zbog čega si napustila Beograd i došla kod roditelja?
  I ranije sam živela u Smederevu, dolazila sam u Beograd na nekoliko dana i vraćala se. Jednostavno, uželela sam se roditeljskog doma, mira i tišine. U tom periodu raskinula sam i ljubavnu vezu i stvarno mi je prijalo da se malo sklonim. Zbog toga sam i isključila mobilni telefon. Želim da se odmorim i mnogo mi je lakše bez te sprave. Ko hoće da te dobije, on te nađe.
  I dokle planiraš takav život?
  Sve dok mi bude prijalo, sve dok ne poželim neku promenu. Volim s vremena na vreme da razbijem monotoniju.
  Kako provodiš vreme u rodnom gradu?
  Odmaram se, uživam, a najviše vremena posvetila sam sebi. Imam svoju teretanu, vežbam, dakle, nisam se ugojila, negujem se...
  Priča se da su insistirali da baš ti otpevaš pesmu Gde ljubav putuje za visokobudžetni srpsko-američki film Srpski ožiljci...
  Meni je velika čast, posebno jer se radi o filmu u koji je uloženo toliko mnogo para i koji će biti prikazan širom Amerike. Nadam se da će publika lepo prihvatiti pesmu i da će postati hit. Ona će ujedno i da upotpuni period od leta do jeseni, kada planiram novi album.
  Nedavno si gostovala u emisiji kod Ognjena Amidžića gde je bila i Slavica Ćukteraš. Da li ste se konačno pomirile?
  Nismo se pomirile, nismo nijednu reč razmenile. Nismo se ni pozdravile. Nas dve se samo pogledamo, i to je više od reči. Obe smo ponosne, možda nas je i malo sramota nakon toliko vremena. Mislim da nam treba neki dobar sudija i pomirićemo se.
  Nedavno si okončala dugogodišnju vezu, kako si sada?
  Muž i žena se razvedu posle 30 godina braka, pa nije smak sveta. Život ide dalje. Između ostalog, jesam i zbog raskida ovde, htela sam da pobegnem od svega, jer što si dalje, lakše je. Znaš ono, daleko od očiju, daleko od srca. Vreme leči rane.
  Da li su se tvoje rane zalečile?
  Sve devojke koje su bile u toj situaciji, da posle duge veze raskinu s momkom, znaju da nije lako i da ne može preko noći da se preboli. Nije mi bilo lako, neko vreme sam patila, ali sada sam bolje. Pokušavam da se vratim u normalu, više mislim na karijeru nego na ljubav.
  Postoji li šansa za pomirenje?
  Mislim da je to završena priča, jer kada provedeš sa nekim toliko vremena i na kraju shvatiš da ta osoba nije ona prava, jednostavno nije za tebe. Život ide dalje, mi smo ostali u dobrim odnosima, i to je najvažnije, ne mrzimo se.
  Čini li ti se, iz ove perspektive, da si gubila vreme?
  Ne mislim da sam gubila vreme, nisam ni ljuta ni razočarana, naprotiv, mislim da mi je to velika životna škola. Iz te veze izvukla sam veliku pouku, sada sam pametnija, mudrija, probirljivija...
  Poznato je da imaš istetovirano na vratu slovo početnog imena tvog, sada već bivšeg, dečka. Planiraš li da ukloniš tetovažu?
  Ne, ni slučajno. Ne kajem se zbog toga, u tom trenutku želela sam da obeležim njegovo ime na svom telu i znala sam da se nikada neću pokajati. E sad, ako okolnosti budu zahtevale da to uklonim, recimo kada se udam, onda ću to i uraditi. Za sada ne planiram. Nisam od onih devojaka koje kada prekinu vezu, cepaju slike i uništavaju sve što podseća na bivšeg momka. I danas imam toliko naših slika, on je obeležio jedan period mog života. Ipak, tri godine nije malo. Jednog dana će mi biti drago kad ih budem gledala i biće mi smešno koliko sam možda u nekom trenutku patila.
  Kako inače rešavaš ljubavne probleme?
  Ako sam zaslužila da patim i da budem kažnjena, ja ću otpatiti svoje. Ako sam kriva, tražiću oproštaj, ako nisam, krivca kažnjavam. Kada sam tužna ili patim, pustim dobru muziku i time se lečim. U poslednje vreme slušam Kristinu Kovač, u njenim divnim pesmama se pronalazim.
  Da li si se obratila majci za ljubavni savet, šta ti je ona rekla?
  Uvek me savetuje i, kao i svaka majka, želi svom detetu najbolje. Treba slušati roditelje jer su iskusniji i mudriji i uvek će dati bolji savet od bilo koje drugarice. Mogu da kažem da sam malo pogrešila, a mama je tu da me bodri, uteši i pomogne da prevaziđem neke stvari. Rekla mi je da dignem glavu, da se izolujem od svega, da dođem kod nje da prebolim sve to na najlakši način, jer nijedna majka ne želi da joj dete pati.
  Jesi li prebolela?
  Ne mogu da kažem da jesam, neću da se lažemo, ali sam na dobrom putu. Volela bih da možete i njega da pitate nešto, ali on nikada nije voleo da se javno eksponira.
  Kakav sledeći muškarac treba da bude da bi te privukao?
  Stalno sanjarim, kao devojčica živim u bajci i maštam o tom princu. Ali, trenutno ne razmišljam o muškarcima, ima vremena za to, život je preda mnom. Sada mi je karijera na prvom mestu.
  U ljubavi puštaš da te vodi srce ili razum?
  Srce mi je uvek govorilo jedno, a razum drugo. I bila sam često u rascepu, ali bi na kraju uvek srce pobedilo. I to je jedan od mojih saveta za sve cure, da slušaju svoje srce, ali i da ponekad uključe razum. Na kraju krajeva, nije sramota obratiti se psihologu za savet, rešiti nedoumice i nastaviti dalje.
  Jesi li ti to uradila?
  Jesam, naravno, i taj razgovor mi je mnogo pomogao. Više puta sam razgovarala sa psihologom, posebno kada se radilo o nekim bitnim odlukama.
  Veruješ li i dalje u srećne krajeve?
  Uvek. Nisam se toliko razočarala da prestanem da verujem u ljubav.
  O čemu trenutno maštaš, šta bi volela da ti se desi u narednom periodu?
  Da imam dobar album, da nova pesma dobro prođe kod publike i da nastavim uspešno da gradim karijeru. To mi je prioritet.
  Žališ li za nečim u dosadašnjoj muzičkoj karijeri i u privatnom životu? Da li bi išta promenila?
  Svi mi pravimo greške, veće ili manje, ali uprkos svemu, ne bih ništa menjala. Treba pustiti život da te uči.
  Čemu te je život do sada naučio?
  Svemu i svačemu. Ranije sam bila jedno detence, a sada sam se uozbiljila, promenila, opreznija sam.