Broj 126
Početna > Putovanja > RAJ S POGLEDOM NA MORE

Novi Vinodolski

RAJ S POGLEDOM NA MORE

U Kvarnerskom zalivu u Novom Vinodolskom nalazi se novootvoreni hotelski kompleks Novi, najveći spa centar u Evropi, savršen spoj prirode i luksuza

Kvarnerski zaliv je od davnina poznat po blagoj mediteranskoj klimi, lekovitom uticaju strujanja vazduha s planina i kristalnog čistog mora. Svoju tradiciju neguje i danas, pa nije ni čudo što su proslavljeni teniser Bruno Orešar i arhitekta Gordan Širola odlučili da baš tu, na 311.000 kvadratnih kilometara, naprave najveći spa centar u Evropi. Prvi resort u Hrvatskoj, u koji je do sada uloženo 150 miliona evra, novootvoreni Novi spa hotels&resort, nastao je po konceptu vodećih svetskih resorta. Iznad 1000 metara peščane i šljunkovite plaže, na blagoj uzbrdici, nalaze se design hotel The View, 35 vila s 336 luksuznih apartmana, Novi spa, sedam bazena, Dečji grad, prodavnice... U ovom kompleksu se nalazi i osam restorana, osam barova i lounge barova, garaža za 500 vozila, kongresna sala od 2500 m2, kao i niz sportskih sadržaja. Moderno dizajniran hotel The View ima 130 luksuzno opremljenih soba i apartmana s pogledom na more. Za one koji vole udobnost i žele osećaj kućne atmosfere, tu su apartmani u vilama. Svi apartmani su vrhunski opremljeni, imaju privatne balkone sa panoramskim pogledom na more i ostrvo Krk, i okruženi su bogatom mediteranskom vegetacijom. Kada je hrana u pitanju, gosti mogu sami da kuvaju u apartmanima, ali i da biraju različite restorane i kuhinje. Enjoy je glavni hotelski restoran, Chic je francuski restoran, Kampai japanski, Sea Breeze je restoran sa italijanskim specijalitetima, a tu su i Balance health food restoran, Sea Breeze picerija i snek-bar, SeaPony dečji restoran, Splash! Lounge pool dining, kao i hrvatski nacionalni restoran. U različitim vrstama pića gosti mogu da uživaju u različitim barovima, naravno, s pogledom na more.

Uživanje za decu i roditelje
Ovaj prelepi kompleks je posebnu pažnju posvetio porodicama sa decom. SeaPony Kid's Town je 4000 m2 dečjeg kraljevstva, gde je sve osmišljeno u skladu s dečjim potrebama - dečji bazeni, penjalice, tobogani, mini-klub, igrališta na otvorenom i zatvorenom prostoru, sala za animaciju, dečji restoran i poslastičarnica, celodnevni program, večernji mini-disko, čuvanje dece... Interesantno je da je ceo resort zona bez automobila, tako da deca mogu da trče i šetaju bez straha, a gostima su na usluzi električni automobilčići. Za one koji žele aktivan odmor, u ponudi je velik izbor sadržaja i programa, od vodenih sportova i aktivnosti, odbojke i fudbala na pesku, džoginga, pilatesa, plesa, do tenisa, košarke, rukometa, fudbala... Osim za romantičan vikend udvoje ili porodičan odmor daleko od buke i gužve, Novi postaje sve interesantniji i poslovnim ljudima za organizovanje seminara jer ima kongresnu dvoranu na 2500 m2, koja prima više od 1500 ljudi. Postoji i nekoliko manjih sala idealnih za kongrese, sastanke, prezentacije, sajmove, svadbe, promocije, festivale, revije.

Gde mašta doseže granice
Vrhunac ponude je Novi Spa, najveći spa centar u Evropi, na preko 10.000 m2 zatvorenog i 4.000 m2 otvorenog prostora. U ovom jedinstvenom kompleksu u ponudi su unutrašnji i spoljašnji bazeni, saune sa parnim i suvim kupkama, preko dvadeset vrsta masaža koje su kombinacija tradicionalnih i orijentalnih. Tu su i fitnes centar i teretana na dva sprata s pogledom na more, frizerski salon, manikir i tretmani lica koji se baziraju na vrhunskoj kozmetici.
Odmor na jednom ovakvom mestu odličan je izbor za potpuno opuštanje i osećaj harmonije i blagostanja. Stara mudrost kaže - Ono što je zaista bitno nije ono što se događa vama, već ono što se događa u vama. Novi Spa je mesto gde promena počinje!