Broj 126
Početna > Zanimljivosti > I POSLE SEKSA - SEKS

Kako da akcija pod ljubavnim pokrivačem potraje

I POSLE SEKSA - SEKS

Ako predigru nazovemo aperitivom, onda bi gužvanje čaršava koje usledi posle tople uvertire mogli da nazovemo specijalitetom iz restorana sa pet zvezdica. A kada dođe do eksplozije strasti, gde nestade desert?

Da bi i posle ljubavnih igrarija par uspostavio jedinstvo i u emocionalnom i u fizičkom smislu, a atmosfera ostala vrela, treba primeniti određenu taktiku. Lu Pedžet, autor knjige Veliki ljubavni priručnik, kaže da je jedna od ključnih stvari dodir. Ukoliko uskladite vreme sa pikantnim radnjama, postići ćete vrhunac i posle orgazma, drugim rečima, produžićete ljubavnu čaroliju. Samo nekoliko sekundi posle orgazma, dok ste još sjedinjeni s partnerom, lagano mu prstima pređite preko leđa do zadnjice. U toku intimnog odnosa krv cirkuliše ka genitalijama, pa je posle orgazma muškarac izuzetno osetljiv, a nagli dodiri mogu da budu bolni. Upravo zato nežno prelazite vrhovima prstiju gore-dole preko njegove zadnjice. Posle vrele partije seksa njegov ego poraste do neslućenih granica. Tada treba da mu pokažete šta sve volite da vam radi. Pronađite tu senzualnu tačku kod svog partnera. Kažu da je područje oko ručnog zgloba izuzetno osetljivo. Pustite dragog da vam se poigra sa zonama koje vas pale, neka ih gricka, ljubi, liže... Od malog prsta na nozi pa do vrha glave prostrujaće strast.
 
  Druga faza seksa
  Dok ste još priljubljeni telima, pređite na drugu fazu, koja glasi: „Njegova ruka na vašim grudima, njegovo koleno između vaših nogu i kružni pokreti njegovih dlanova koji stimulišu vaš torzo." Ako posle ljubavnih igrarija koje su potrajale ne možete reč da izgovorite, prijaće vam lagana muzika. Pustite nešto što će vas raznežiti, opustiti i pokrenuti. Ljubite se i grickajte jedno drugom usne. Poljupci utiču na lučenje endorfina, hormona sreće. Stručnjaci kažu da pojedinim muškarcima posle seksa prijaju mirisi. Zato primenite taktiku sa aromatičnim svećicama. Romantična atmosfera podstaći će i ostala čula. S druge strane, ima momaka koji posle seksa vole da leže potpuno opušteni i kratak period su dovoljni sami sebi. Ukoliko je vaš dragi jedan od njih, ostavite ga da se opusti i ne dodirujte ga.
 
  Igranje pod tušem i kolačići
  Petnaestak minuta posle ljubavnog čina prija zajedničko tuširanje. Trljajte jedno drugom različite delove tela. Dok mu prstima prolazite kroz kosu i trljate teme, neka on ljubi vaše grudi. Uzajamno masiranje voćnim kupkama vraća vas pravo u krevet. Pored dodatnih seksi đakonija, potrebno je da podignete i nivo šećera u krvi. Zato još pre akcije spremite neke kolačiće, čokoladu ili sladoled. Budite kreativni, nemojte da se ponavljate. Da biste posle vrelog seksa ponovo dostigli tačku ključanja, osmislite nastavak na nekom zanimljivom mestu. Recimo, na radnoj površini u kuhinji, ili možda na radnom stolu, ili ispred ogledala... Nećete ni trepnuti, a već ćete biti u vrtlogu strasti. Uživajte!
 
  Zanimljivosti
  - Mali penisi se uvećavaju više u stanju uzbuđenosti od velikih.
  - Muški testisi se uvećavaju do 50 odsto kada je muškarac uzbuđen.
  - Levi testis desnorukih muškaraca obično visi niže od desnog. Za levoruke je obrnut odnos.
  - Čovek provede prosečno 600 sati upražnjavajući seks u periodu od 20. do 70. godine.
  - Trideset odsto žena starijih od 80 godina nastavlja da upražnjava seks.
  - Bele žene, kao i one sa višim stepenom obrazovanja, sklonije su analnom seksu od drugih žena.