Broj 125
Početna > Lepi i zdravi > PROLEĆNA IGRA BOJAMA

Senke za oči

PROLEĆNA IGRA BOJAMA

Vreme je da probudite lice vedrim bojama! Ali, da biste izgledali moderno i atraktivno, ne zaboravite da mejkap na licu uskladite i sa bojama odeće.

Današnji trendovi sve dozvoljavaju, a prema pravilima profesionalnih šminkera, senka bi, pre svega, trebalo da istakne prirodnu boju vaših očiju, ali se skoro uvek vodi računa i da se usklađuje sa bojom kose ili garderobe.

Kada koristite jak ruž na usnama, senčenje očiju bi, po pravilu, trebalo svesti na minimum i to raditi uglavnom svetlim, prirodnim nijansama.

Dnevna šminka ne bi smela da bude napadna. Izbegavajte da tokom dana koristite jake senke za oči, ali ako baš volite tamnije nijanse, probajte da oči našminkate na tzv. smoki ajz način.

Ako volite da privlačite pogledom, a vešti ste u senčenju očiju, uz pomoć modernih boja senki možete da birate da li ćete izgledati prirodno sveže, ekstravagantno ili ćete se opredeliti za vamp izgled.

Ove godine posebno su aktuelne ružičaste i sve nijanse kajsija boje, koje odlično pristaju ženama sa svetlim očima. Pored toga, ledeno i metaliksiva, zagasitoljubičasta i trava zelena su takođe nijanse koje preovladavaju u dekorativnoj kozmetici.

Od boja dominiraju zelena, plava, roze, žuta, bež, zlatna i ljubičasta. Ako želite još više da istaknete oči, oivičite ih braon ili zlatnom olovkom, a belu svetlucavu senku nanesite ispod obrva i njom osenčite deo ispod donjeg kapka.

Puder u prahu sa sjajnim česticama sigurno će dobro prikriti umor na licu, a ako to ne pomogne, na podočnjake i ispod obrva nanesite šajner.

Šminka intenzivnog kolorita, kakva je bila popularna osamdesetih, sasvim sigurno će privući brojne poglede, a pored toga, u trendu su nijanse slatkiša u kombinaciji s metalik bojama ili crnim krejonom i bujnim, tamnim trepavicama.

Čini se da crveni ruž nikada neće izaći iz mode, a tako je i ove sezone. Zato obradujte svoje usne vatrenocrvenim bojama.