Broj 125
Početna > Zanimljivosti > MOJ DRAGI JE UMORAN

Kada ona hoće, a on neće

MOJ DRAGI JE UMORAN

Dešava se pre ili kasnije da parovi dožive trenutak u kome se intimni odnosi prorede, a ponekad čak i potpuno prestanu

Neke žene odmah počnu da očajavaju i da konstruišu razne pretpostavke kad primete kako njihov partner sve manje želi da vodi ljubav. Strasti pod prekrivačem su iščezle, ali zašto? Neke preuzimaju krivicu, druge je prebacuju na njega, treće su potpuno zbunjene i ne shvataju šta ih je snašlo.
 
  Sumnje i saveti
  1. Za sve sam ja kriva - Seks me nešto ne zanima u poslednje vreme, nisam se dovoljno negovala, nisam uradila ništa da bih ga zavela. Bilo mu je neprijatno kada sam odbila da realizujemo njegove fantazije. Sada, kad sam prouzrokovala takvu situaciju, ne mogu ništa, moram da se naviknem.
  Savet: Ne prepuštajte se situaciji. Nikada nije kasno da depilirate noge, da kupite zavodljiv donji veš i pripremite romantičnu večeru. I dalje se ništa ne menja? Onda je vreme da razgovarate.
  2. Sigurno me vara - Nema drugog objašnjenja. Naš seksualni život je bio dobar, nekada lošiji, nekada odličan, ali ga je bilo. Odjednom, on je počeo da izlazi iz kuće u neobično vreme, a to nikada nije radio. Više me i ne gleda. Sigurno se u njegovom životu pojavila druga žena!
  Savet: Istina je da ste situaciju sagledali realno, ali ipak se zapitajte da li on stvarno ima drugu ili vam radi mašta i ljubomora. Pitajte dobru prijateljicu šta misli o tome. Treća osoba često ima bolji uvid u situaciju. Prvo razbistrite glavu, a onda razgovarajte s njim. Ako vas stvarno vara, najbolje je da to saznate što pre.
  3. To je zbog posla - Mnogo radi, u kancelariji ga opterećuju velikim obavezama i odgovornostima. Zato vaš seksualni život trpi. I dok biste vi svaki dan, vaš dragi je umoran!
  Savet: I ovde je najvažnije da razgovarate. Izaberite miran trenutak da biste se suočili sa problemom i nipošto ga nemojte optuživati. Pokušajte zajednički da dođete do rešenja kako da nađete vreme za sebe - vikend, na primer.
  4. Kriv je Internet - Od kada je otkrio virtuelni seks, stalno četuje i posećuje erotske sajtove, a da ne pominjemo Fejsbuk. Pokušali ste da razgovarate o tome, ali on sve negira i kaže da je uvređen zbog takvih insinuacija. Međutim, vi ste i dalje sigurni da vaš ljubavni život trpi zbog tehnologije.
  Savet: Da li je stvarno u pitanju Internet ili je nešto drugo uzrok nestanka strasti? Pokušajte da saznate da li se radi o nevinom četovanju ili o nečem mnogo ozbiljnijem.
  5. On stari - Sve ređe mi prilazi, a nedavno je predložio da spavamo u odvojenim krevetima zato što ne može da zaspi pored nekog (i to posle 20 godina braka).
  Savet: Pokušajte da razgovarate i pronađete rešenje koje je pogodno za oboje, na primer, možete da kupite veći krevet. Ako on insistira na tome da spava sam, a u ostalim segmentima vaša veza funkcioniše dobro, ne doživljavajte to lično. Možda on zaista stari...