Broj 123
Početna > Lepi i zdravi > ŠARGAREPA ZA LEPOTU

Kozmetički preparati od povrća

ŠARGAREPA ZA LEPOTU

Šargarepa sa svojim makroelementima i mikroelementima, enzimima, vitaminima i drugim biološki aktivnim materijama, dobro je kozmetičko sredstvo za lečenje i negu lica, tela i kose. Maske od šargarepe su veoma korisne i hranljive. U kozmetici se koriste sok i kašica od ovog povrća, a prednost ima svetla šargarepa

Maska za lice
  Sastojci: sitni sir (1 kašika), maslinovo ulje (1 kašika), mleko (1 kašika), sok od šargarepe (1 kašika). Pomešati sitni sir, maslinovo ulje, mleko i sok od šargarepe. Smesu dobro promešati, naneti na lice i ostaviti da deluje 20 minuta, pa posle toga staviti toplu oblogu. Na kraju isprati lice hladnom vodom. Maska odgovara svakom tipu kože, hrani je i osvežava.
 
  Maska protiv bora
  U sok od šargarepe dodati umućeno žumance i nekoliko kapi maslinovog ulja. Naneti masku na lice i vrat, ostaviti da deluje 20-25 minuta, a zatim lice isprati mlakom vodom.
 
  Osvežavajuća maska
  Sastojci: četvrt čaše soka od šargarepe, belance, kašičica ulja, pola kašičice skroba. Sveže isceđen sok od šargarepe pomešajte sa belancetom, dodajte ulje i skrob. Nanesite masku na lice i držite 15-20 minuta, nakon toga lice isperite mlakom vodom. Ova maska vitaminizira, osvežava kožu i smanjuje proširene pore.
 
  Maska protiv bora
  U sok od šargarepe dodati umućeno žumance i nekoliko kapi maslinovog ulja. Staviti masku na lice i vrat, ostaviti da deluje 20-25 minuta, a zatim isprati mlakom vodom.
 
  Maska protiv umorne kože
  Sastojci: rendana šargarepa, rendana jabuka. Smesu naneti na lice i držati 15-20 minuta. Isprati mlakom vodom.