Broj 123
Početna > Intervju > ROĐENA SAM DA VOLIM

Nataša Bekvalac

ROĐENA SAM DA VOLIM

Otkako je postala majka nijedan njen dan više nije običan, u braku se trudi da ne govori puno, već slušajući vlada, a uvek padne na to kada joj Dača kaže da je ponosan što je baš njega izabrala za sebe

Posle saobraćajne nesreće njenog supruga, proslavljenog vaterpoliste Danila Ikodinovića, u kojoj je teško povredio desnu ruku, i Nataša Bekvalac prošla je kroz sopstvenu dramu. Žrtva koju je pevačica podnela tokom neizvesne i stresne borbe za ozdravljenje svog supruga rezultirala je pojavom benignog tumora na desnom jajniku. U najtežim momentima, kada sebi nije smela dopustiti da poklekne, kako zbog dvogodišnje ćerkice Hane tako i zbog Danila, Nataša se hrabro uhvatila u koštac sa ovom opakom bolešću, ali je u isto vreme bila vrlo tiha i sigurna da će sve biti dobro.
  Nedavno si se uključila u akciju za prevenciju raka grlića materice. Zašto si to rešila, šta očekuješ od kampanje, koji je vaš cilj?
  Odlučila sam da se uključim u akciju Precrtajmo rak grlića materice - tvoj izbor kada sam čula za podatak da smo prvi po broju obolelih i broju umrlih od ove bolesti u Evropi. Moj cilj je da uputim javni apel ženama da treba da idu preventivno na preglede, a od kampanje očekujem da uspe!
  I sama si imala zdravstvenih problema, imala si tumor na jajniku koji ti je na vreme otkriven. Šta bi poručila ženama koje su u sličnoj situaciji, kako bi njih ohrabrila, a kojim rečima si sebe hrabrila?
  Svako ima svoj način za prevazilaženje raznih problema, a ja sam bila veoma tiha i sigurna da će sve biti dobro.
  Kada se ženi saopšti ova šokantna vest, koja je prva reakcija: „Ne, to meni ne može da se desi" ili „Idemo dalje, ne odustajem, borim se"?
  Teško je rečima opisati osećaj, ja sam po prirodi veoma pozitivna i, nekako, mislim da žene generalno prevazilaze teške situacije koje život donosi.
  U medijima često možemo da pročitamo raznorazne tekstove o tebi, koliko te svi ti naslovi pogađaju?
  Uvek i veoma me pogode! Mislim da nikada neću biti imuna na ružne priče, protiv toga se ne borim. Ja sam rođena da volim!
  Mogla si da biraš da ćutiš o svemu što ti se desilo ili da otvoreno govoriš o svemu. Zašto si izabrala da o najtežim trenucima u svom životu javno progovoriš?
  Nisam izabrala da javno progovorim. Da sam se ja pitala, nijedan tekst nikada se ne bi pojavio u novinama. Kada ste javna ličnost, a i moj suprug je, štampa se bavi vašim životom i u dobru i u zlu. Mnogo toga se izmišljalo i sve to je veoma povređivalo našu porodicu. Kada se sve završilo, da bih prekinula nagađanja i izmišljotine, dala sam prvi i poslednji intervju na tu temu, a sve ostalo bila su prepričavanja.
  Da li i koliko te je ojačalo sve ovo što ti se desilo?
  Mnogo me je promenilo. Nabolje!
  Posle svega što ti se desilo izjavila si da su sada stvari poređane po prioritetima. Koji su ti trenutno prioriteti u životu?
  Trenutno i zauvek - porodica!
  Nastavila si s poslom, snimila si nekoliko pesama, promovisala singl, zaštitno si lice Extreme intima... Da li si svesna da je tragedija koja ti se, nažalost, desila povećala tvoju popularnost?
  Nisam toga svesna, trudim se da radim iskreno kao i do sada. Moj posao me čini srećnom, a publika me svakim danom stimuliše da budem još bolja.
  Kažu da je lako biti nekome prijatelj kada je dobro, ali se u nevolji pokažu pravi prijatelji. Da li si u tim kritičnim mesecima spoznala ko su ti zaista pravi prijatelji, jesi li se razočarala u neke ljude?
  Moji najbolji prijatelji su se i pokazali kao najbolji. Sebe smatram veoma bogatom osobom upravo zbog prijatelja koje imam.
  Kako je izgledao „susret" sa tvojom prvom borom u ogledalu?
  Ne želim da se susretnem sa tom „gadurom". Neki ne zaslužuju da popiju kafu sa mnom. (Smeh)
  Čime te je najlakše „podmititi"?
  Još uvek mogu mi podvaliti ljubav...
  Po kojim tvojim postupcima bi se ponekad moglo zaključiti da si jedno veliko dete?
  Ponekad i samu sebe nasmejem kada se nadurim isto kao Hana, znam biti veoma smešna tada.
  Šta je ono što te čini ponosnom?
  Čini me ponosnom to što sam žena čoveka o kakvom sam maštala, što sam mama jedne Hane, što se trudim da budem dobra ćerka, sestra, tetka i prijatelj.
  Kako izgleda jedan tvoj sasvim običan dan?
  Nijedan moj dan nije običan od kada sam postala mama. Svaki je čaroban!
  Šta misliš, zašto su žene u Srbiji ljubomorne jedna na drugu, na čemu jedna drugoj zavide: na konfekcijskom broju, izboru partnera, visini plate...?
  Spadam u red žena koja ima zaista puno prijateljica i poznanica. Žao mi je što mnoge žene ne vide da smo mnogo jače kada se udružimo i pomažemo jedna drugoj nego kada jedna drugoj podmećemo noge. Zadovoljna sam svojim konfekcijskim brojem, izborom partnera i visinom honorara. Operisana sam od zavisti i ljubomore, iako sam često na meti zavidnih.
  Misliš li da muškarci ipak više vole plavuše?
  Oh, da!
  Kada su ti poslednji put klecala kolena?
  Pre neki dan kada sam završila svoj prvi čas jahanja. (Smeh)
  Da li je ženska reč u braku prva i poslednja?
  Trudim se da ne govorim puno, već slušajući vladam.
  Najlepši dokaz ljubavi za tebe je...?
  Istina.
  Kako zvuči najlepši kompliment koji si dobila od supruga?
  Uvek padnem kada mi kaže da je ponosan na to što sam baš njega izabrala za sebe.
  Jesi li, nakon svega, srećna žena?
  Da!