Broj 123
Početna > Zanimljivosti > PREPUSTITE SE

Probudite sva čula

PREPUSTITE SE

Pokušajte da napravite ugođaj za sva čula koji će stimulisati vas i vašeg partnera. Evo nekoliko praktičnih početnih ideja. Na vama je da atmosferu dovedete do vrhunca...

Dodir. Važno je da sredina u kojoj vodite ljubav u estetskom smislu bude što prijatnija. Imajte na umu osnovne stvari, kao što je posteljina, a zatim se prepustite mašti i razmislite o upotrebi igračaka za seks i stvarčica kojima možete dodirivati partnera, kao što je perje. Ne zaboravite da i hrana, na primer, šlag ili čokoladni preliv, može da bude sočan dodatak ukupnom doživljaju. Najzad, ako vaša voljena osoba na to pristaje i ako joj je prag bola visok, nadražite njena čula do ekstrema uz pomoć leda ili vrućeg voska koji kaplje sa sveće, ali budite izuzetno pažljivi.
 
  Miris. Upalite aromatične sveće. Pazite samo da ne preterate i da ne usmrdite ili spalite čitav stan. Ako niste ljubitelj sveća, opredelite se za cveće, od kojeg će svaka prostorija lepo mirisati. Ne zaboravite da i vi treba da mirišete što bolje. Istuširajte se zajedno sa partnerom ili pojednostavite stvar i samo stavite dezodorans.
 
  Ukus. Od svih pet čula, njega je najteže podstaći kad je u pitanju vođenje ljubavi, ali kad smo već kod toga, jeste li znali da možete promeniti ukus sperme? Trik se sastoji u tome da promenite ono što jedete i pijete pre seksa. Opšte pravilo je da hrana blagog ukusa, kao što su testenina i krompir, poboljšava ukus sperme, dok joj jaki začini, pivo i kafa daju najgori mogući ukus. U seks možete da uvedete i hranu i piće, na primer, boja za telo sa ukusom čokolade može da napravi čudo.
 
  Pogled. Bilo da je to izazovno rublje, plamen sveće ili slika tela, svi smo mi vrlo svesni vizuelnog aspekta seksa. Ali, koliko ih je među vama koji razmatraju mogućnost da promene mesto na kome vode ljubav? Da biste postigli odličan psihološki efekat, probajte da promenite mesto. Isprobajte pozu „69” u automobilu, „s leđa" na povratku iz provoda kući... Razmislite malo o ovome i ubrzo ćete uvideti da vam je na raspolaganju obilje mogućnosti za seks van spavaće sobe.
 
  Sluh. Očigledan način da ga stimulišete jeste putem muzike. Skoro svako ima svog omiljenog izvođača koji će ga ubaciti u pravo raspoloženje. Stvar je u tome da otkrijete šta pali vašeg partnera. Kad budete sigurni da ste napravili pravi izbor, pustite muziku da se neprekidno vrti iz početka. 

  Seks u brojkama
  - Pri prosečnom seksualnom odnosu potroši se 360 kalorija.
  - Prosečni ejakulat ima prilično hranljivu vrednost - tačno pet kalorija.
  - Ženske bradavice u trenutku seksualnog uzbuđenja mogu da narastu čak za 25 odsto.
  - Prosečno doba prvog seksualnog odnosa: 16 godina.
  - Kondome najčešće koriste Japanci.
  - Prosečno se seks vodi: 7 puta mesečno.
  - 9 procenata muškaraca vodilo je ljubav sa muškarcem.
  - 4 procenta žena vodilo je ljubav sa ženom.
  - 29 procenta žena svakom odnosu doživi orgazam.
  - 20 procenata žena probalo je analni seks.
  - 20 procenata muškaraca probalo je analni seks.
  - Prosečan broj partnera tokom života muškarca je 6.
  - Prosečan broj partnera u životu žene je 2.
  - 11 procenata muškaraca imalo je problema sa erekcijom.
  - 28 procenata muškaraca pati od prerane ejakulacije.