Broj 123
Početna > Intervju > JA SAM GENIJE

Zoran Kesić

JA SAM GENIJE

Duhoviti voditelj Zoran Kesić za kratko vreme uspeo je da zadobije simpatije publike. Možda zato jer iskreno veruje da ga svi vole, da je neverovatno lep i da je sve što uradi genijalno

Emisija Fajront republika, čiji je autor i voditelj Zoran Kesić, postiže sve veće rejtinge, što je dokaz da se publika uželela pravog humora. Za sebe kaže da je veoma ozbiljan u svojoj neozbiljnosti i da je pitanje dokle će ga to odvesti.
  Kojim rečima bi izreklamirao svoju emisiju?
  Emisija sa stilom. Ozbiljna, odmerena, informativna, edukativna.
  U najavi emisije se kaže da se publika u tvom studiju aktivno ne smeje i ne tapše po komandi, već isključivo kada oseti potrebu da to uradi. Da li je zaista tako?
  To je rečeno pre početka emitovanja emisije. Istina je potpuno drugačija. Publika tapše i smeje se isključivo po komandi. Komanduje moj saradnik Igor Bugarski, koji za šankom pokreće i smejanje i aplauz. Trenutno je nezadovoljan honorarom pa se sve ređe smeje i aplaudira, pa tako i publika.
  U emisiji imaš nekoliko alter ega? Jesu li svi plod tvoje mašte, kojeg je najlakše ispratiti i koji je najpopularniji?
  Alter egoi koje si pomenula su stvarne ličnosti, a ja sam plod njihove mašte. Najpopularniji je dizelaš Matori, koga deca prosto obožavaju, kao i njegovog brata Bratorog.
  O tvom liku i delu postoje podeljena mišljenja - publika te voli ili ne voli. Kako reaguješ na optužbe nekih forumaša da nisi dovoljno duhovit?
  Koliko je meni poznato, uglavnom me svi vole. Ovi što kažu da me ne vole plaćeni su od strane moje konkurencije da to govore. Oni govore ono što ne misle i grize ih savest zbog toga, ali ja im opraštam jer ne znaju šta rade. Optužbe da nisam duhovit me takođe ne pogađaju, jer iza mene stoji tim vrhunskih scenarista koji smišlja kompletan scenario i sve moje šale. Te optužbe, dakle, idu na njihovu adresu jer ja govorim isključivo ono što mi tim scenarista napiše.
  Pratiš li domaće emisije na drugim televizijama? Postoji li neka zbog koje se nacrtaš ispred ekrana u određeno vreme, a koja je po tvom mišljenju najgora emisija koju si gledao?
  Ne pratim emisije, tek onako kad menjam kanale pa se negde i zadržim. Volim Sunđer Boba na B92, Žikinu šarenicu na RTS-u i Nindža ratnike na FOX-u. Najgora emisija je verovatno moja, mada je ponekad i najbolja. Sve zavisi od inspiracije mog tima scenarista.
  Jesi li i koliko samokritičan?
  Nisam samokritičan. Živim u slatkoj iluziji da je sve što uradim genijalno. Zato i ne gledam svoje emisije. Super se zabavim na samom snimanju, posle napravimo žurku kod mene na terasi, pa što bih još i gledao to što sam već doživeo? Nek gleda ko nije bio tu!
  Šta misliš, koji tip emisija nedostaje našoj televiziji?
  Našim televizijama fali pre svega još kvalitetnih rijaliti programa. Jedan Brat, jedna Operacija, jedna Svadba, jedna Žena, jedan Preživeli, jedna Majka-Ćerka i jedna 24 sata sahrana nisu dovoljni za potrebe našeg auditorijuma.
  Jesi li nekada imao problema zbog načina na koji ismevaš ljude?
  Imao sam problema zbog oštre kritike pojedinih političara. Prećeno mi je telefonom, i to svake večeri od dva do tri ujutru. Neko mi je dahtao u slušalicu i govorio gadosti koje ne mogu ovde da navedem. Prijavio sam slučaj policiji i utvrđeno je da me uznemiravao komšija koji je potajno zaljubljen u mene. Više ga ne zovem na kafu!
  U emisiji često glumiš, a koliko glumiš u privatnom životu?
  Često glumim i u privatnom životu jer mi tako život ponekad zaliči na film, a film obožavam. Sa mnom nikada nije dosadno, sem kada spavam. Gromoglasno hrkanje dosadi tokom godina. Zato me devojke i ostavljaju.
  Kako zavodiš devojke?
  Devojke zavodim iskrenošću, spontanošću, duhovitošću i urođenim šarmom. Stabilna sam, odgovorna i zrela osoba, dobar sam sa roditeljima, vole me i deca, životinje me nanjuše i neće da begaju, a i neverovatno sam lep.
  Jesi li romantičan?
  Vrlo sam romantičan. Volim da devojci posvetim pesmu, da joj poklonim čarape, otpevam serenadu ispod prozora, a ona na 18. spratu pa se baba sa prvog obraduje. Često i sam sebi priredim romantično veče uz bocu dobrog vina i brz protok na internetu.
  Jesi li nekada pisao devojkama ljubavna pisma i kako su ona izgledala?
  Pisao sam ljubavne mejlove i izgledali su ovako:
  „U mislima si mi non-stop... okej, ne baš non-stop, ponekad i spavam, ali kad god pomislim, nešto mi toplo oko srca koje kuca. Jedva čekam da te vidim i to da te vidim slobodan... Sećaš se, pričali smo o tome na žurci? Je l' želiš da me vidiš slobodnog?
  - Želim.
  - E pa, vidimo se :)
  Zaljubljeni Kesić."
  U kojim trenucima se osećaš usamljeno?
  Osećam se usamljeno kada sedim na klupi u parku i posmatram život oko sebe. I listić na grani i crv na listu i vesela vriska dece i beskućnik koji spava na klupi do moje i ker koji je pošao negde, samo njemu znanim poslom, i zaljubljeni par koji ode tamo ka Rimskom bunaru i babe koje prodaju ručni rad i turisti sa digitalnim aparatima i ja koji ih posmatram, svi ćemo jednoga dana biti prah zvezdani... Možda čak ni to.
  Ko su bili junaci tvog detinjstva?
  Prle i Tihi, Tito, Zagor, Maradona, E. T., Desanka Maksimović, Minja Subota, Štrumpfovi i moja baka Milanka.
  Kada su te kao klinca slali po cigarete, jesi li krao kusur?
  O, da. To mi je uvek bilo najslađe. Čak sam jednom tati, dok je spavao u dnevnoj sobi, iz plave koverte sa platom izvukao pozamašnu svotu novca. Do danas nisu otkrili da sam ja lopov, a od tih para sam kupio automobilčić „burago” i video-igricu. Morao sam da ih krijem da ne posumnjaju. Nadam se da ovo neće pročitati.
  U čemu se osećaš seksi?
  U ovome u čemu sam sad. Imam nove duboke „konversice", pomalo prljave farmerke, novu belu „konvers" majicu i nju pored sebe.
  U koju kategoriju muškaraca spadaš, mačo, metroseksualac...?
  Ja sam mačo-metro-uber-homobihetero-dizel-fensi-kežual-retro-pseudo-rural-seksualac. Nema nas mnogo... jedan vladika i ja.
  Uz koje piće se napiješ i kako podnosiš pijanstvo?
  Sve mi je teže da se napijem i treba mi dosta pića da bih postigao to stanje. Često pijem rakiju sa pivom, što preporučujem svim čitaocima Stila. Volim pivo, hladno svetlo točeno, volim domaću dunju, kajsiju i šljivu, koktele ne shvatam ozbiljno, špricer sa limunom i ledom u dugačkoj čaši leti na splavu... Pijanstvo odlično podnosim, ali odlučio sam da od sutra ostavim alkohol.
  Koliko često čuješ rečenicu: „Hoćeš li se ikada uozbiljiti"?
  Prvi put sad čujem tu rečenicu. Svi koji me poznaju znaju da se nikada neću uozbiljiti pa me to i ne pitaju. Zapravo, veoma sam ozbiljan u svojoj neozbiljnosti. Godinama je uspešno razvijam i ko zna dokle će me to odvesti. Možda za početak do Novih Banovaca i jedne sjajne kafane u kojoj sviraju maestralni tamburaši, a u koju me je odveo još jedan moj poznati prijatelj, koga ovom prilikom pozdravljam. Njegovo ime je Dragan Ristić i pevač je grupe Kal.