Broj 122
Početna > Lepi i zdravi > SAVETI ZA LEPŠU KOSU

SAVETI ZA LEPŠU KOSU

Zimski hladni dani, vetar i isušen vazduh zadimljenih prostorija ostavili su trag na našoj kosi i koži glave. Odatle treba i započeti negu

Dubinsko pranje kose
  Prema tipu kose i kože, odabere se emulzija ili eliksir baziran na najkvalitetnijim prirodnim sastojcima etarskih i biljnih ulja. Ovim preparatima masira se koža glave i tako odstranjuju izumrle ćelije na njenoj površini, koje redovnim pranjem nismo uspeli da uklonimo. Postiže se bolja cirkulacija, skida nagomilani loj, pa se dlaka bolje hrani i diše.
  Prirodna kozmetika
  U nezi kose koristite isključivo prirodnu kozmetiku, bez hemikalija! Prednosti su što je jeftinija, ne izaziva alergije, može da se napravi kod kuće, ne sadrži boje i konzervanse. Mislite na svoj izgled i zdravlje svoje kose. Redovno skraćujte kosu, a ako se farbate, ili prepustite to stručnjacima ili koristite farbe bez amonijaka. Izbegavajte upotrebu češljeva sa oštrim zupcima i gumice za vezivanje.
  Pakovanje za meku i sjajnu kosu
  Izmešajte tri kašike maslinovog ulja sa dve kašike meda. Rasporedite smesu u kosu, obmotajte kesom ili kapom za kupanje i ostavite da odstoji 15 minuta.
  Pakovanje za oštećenu kosu
  Izmešajte sok od jednog limuna, dva žumanca, jedno belance i kašiku meda. Ostavite 10 minuta na kosi, a zatim dobro isperite.
  Vitaminska maska
  Izmešajte mikserom pola banane sa jednom kašikom soka od limuna i kašikom mleka. Masu nanesite na kosu, a posle 20 minuta isperite.