Broj 122
Početna > Zanimljivosti > NJEN PUT ZADOVOLJSTVA

Neistine o ženskom orgazmu

NJEN PUT ZADOVOLJSTVA

Davno je prošlo vreme kada je nauka sumnjala u postojanje ženskog orgazma. Naprotiv, seksualno zadovoljstvo žene danas je čest predmet istraživanja. Međutim, mnogo mitova se zadržalo do danas. Evo najvećih

1. Ženama je potreban vešt partner da bi doživele orgazam
  Mnogi muškarci se ponose svojom sposobnošću da dovedu ženu do orgazma, ali nivo njenog seksualnog užitka, u stvari, najviše zavisi od same žene. Za mnoge od njih je savršeno normalno da imaju teškoća da bi postigle vaginalni orgazam i da moraju da se „zadovolje" klitorisnim, što i nije tako loše. Takođe, u najvećem broju slučajeva za nemogućnost doživljavanja orgazma žena ne može da krivi nikog drugog osim sebe. Trud partnera je u svakom slučaju dobrodošao, ali nije presudan.
 
  2. Žene ne uživaju u seksu ako ne dožive orgazam
  Ovo uopšte nije tačno! Seks ženama pruža zadovoljstvo bez obzira na to da li ih dovede do orgazma ili ne, a u kombinaciji sa pravim nivoom intimnosti može da bude duboko i predivno iskustvo. Neke dame čak više uživaju u predigri nego u penetraciji i orgazmu, ali najbolji put do zadovoljstva najčešće je kombinacija svega!
 
  3. Vaginalni orgazam je bolji od klitorisnog
  Oba orgazma mogu da pruže veliko zadovoljstvo, ali su i dosta različiti. Jedini razlog zbog kojeg se vaginalnim orgazmima na neki način pripisuje veća „vrednost" jeste zato što su ređi. Statistički govoreći, procenjuje se da oko 30 odsto žena nikada u životu ne uspe da doživi orgazam, a isto toliko to uspeva redovno. Međutim, nema razloga za žaljenje ako ne možete da doživite vaginalni orgazam, jer klitorisni takođe može da pruži ogroman užitak. Veliki broj žena koje doživljavaju i jedan i drugi čak više voli klitorisni.
 
  4. Žene ne mogu da ejakuliraju
  Žene imaju sposobnost ejakulacije, a neke od njih čak ejakuliraju snažnije i obilnije od muškaraca. Nauka još nije potpuno detaljno razjasnila ovu pojavu, ali zna se da žene ejakuliraju kroz uretru, baš kao i muškarci. Njihov ejakulat sadrži iste sastojke kao i muški (naravno, osim sperme), a nastaje u „ženskoj prostati" - organu koji je vrlo sličan muškoj prostati, ali manji. Čini se da žene ejakuliraju primarno nakon direktne stimulacije G-tačke, ali to ne može da pođe za rukom svakoj i ništa ne govori o tome koliko je zadovoljstvo žena doživela.
   
  POZA ZA ORGAZAM
  Prema istraživaču Edvardu Ajhelu, koji je i razvio tehniku, tokom odnosa u misionarskoj pozi potrebno je koordinirano ljuljuškanje oba partnera kako bi se maksimalno stimulisao klitoris. Najvažniji deo: kako žena pritiska prema gore da bi naslonila klitoris, muškarac suprotstavlja manju silu; tokom spuštanja on pritiska pubičnom kosti prema klitorisu, a žena suprotstavlja manju silu. Rezultat ovoga je serija manjih „sudara" nasuprot klasičnoj penetraciji ili trljanju.