Broj 120
Početna > Zanimljivosti > TINA - ZLATNI PAS

Moj kućni ljubimac

TINA - ZLATNI PAS

Ovo je naša Tina, zlatni retriver i zlatni ljubimac. Prvi susret s njom bio je prelep. Iako najsitnija u leglu, bila je najslađa i odmah je prišla da je uzmemo u naručje. Njene šape, roze boje, toga dana su prešle prag naše kuće i prag našeg srca. Činilo nam se da je već tad volimo najviše na svetu, ali svakim novim danom ljubav se povećavala. Kuća na kraju sela dobila je petog člana, zlatnog retrivera Tinu.

Godinu i po dana spavala je s nama, ali u svojoj pletenoj korpi. Znala je da nas budi kada je trebalo, ali i da bude veoma tiha ako spavamo. Dane je provodila s nama, u igri, u šetnji, a pred noć bi je čekalo kupanje, češljanje, sušenje, ulazak u kuću i uspavljivanje. Decu obožava, a ako se desi da drugi psi reže na njih, ona se postavi između i psi se umire, a deca mirno prođu. Znaju da je Tina tu i tada su bezbedni. Svi je zovu imenom i uvek joj se javljaju. Kad joj priđu, Tina im pruža šapu, a tako se pozdravlja i sa nama. Leti sedi na stolici u dvorištu, ispod suncobrana, dovoljno je da stavim ruku na stolicu, pokažem joj i ona se popne, sedne i uživa. Tina jedino ne voli mačke, ima samo jednu macu sa kojom se slaže, a na sve ostale je ljubomorna. Puno je vezana za sve nas i mi je svuda vodimo, ali najviše voli moju mamu. Ranije je postojalo malo jezero blizu naše kuće i obožavala je da se kupa u njemu, a jednom je čak spasla malo kuče kada je na jezeru bio led. Svakim postupkom nas oduševljava i često nam nešto priča, a mi osećamo da svaku našu reč razume. To su veoma inteligentni psi koji brzo pamte, tako da je uživanje imati retrivera za kućnog ljubimca. Kupujemo joj igračke, mazimo je, češljamo, kupamo, pričamo, ljubimo i volimo.
  Pred kraj prošle godine, našoj Tini smo napravili prelepu drvenu kućicu koju obožava. Sada spava u njoj i čuva sve nas. U njoj ima dovoljno mesta za njenu porodicu, tako da ove godine očekujemo da na svet donese puno slatkih i pametnih maza.