Broj 120
Početna > Zanimljivosti > KULTURO, EVE ME

Najgori domaći fenomeni

KULTURO, EVE ME

Češalj u gornjem džepu, dug nokat na malom prstu, štikle uz trenerku i čačkalica u ustima nokautiraju sva brbljanja o tome šta je in, a šta aut. Saznajte koji su najgori fenomeni na brdovitom Balkanu

Zadnji dim cigarete pre ulaska u tramvaj
  Potezanje zadnjeg dima pre nego što se popnu u tramvaj i tamo ga izduvaju bližnjima u lice, jedan je od prvih znakova raspoznavanja pravih trešera. Za postizanje potpunog doživljaja bilo bi dobro da je cigareta bila na totalnom izmaku kao i da je u cugu zahvaćen i komadić filtera. Neki će, shodno tome, furati cigaretu iza uva ili će je dobro olizati pre nego što je zapale.
  Trenerka i štikle
  Pogled vam se polako spušta niz njenu šuškavu trenerku Made in China, sve u iščekivanju završnog prizora - štikli. Trljate oči kako biste razrešili dilemu da li sanjate ili se nalazite u horor filmu. I dok se nalazite na ivici obeznanjenosti, pored vas, kao bonus, prođe frajer u trenerci i špic patikama-cipelama. Prelistavate u glavi sve moguće kataloge u histeričnoj nadi da je reč o novom kriku s modnih pista i da život ipak ima smisla. Uzalud.
  Fototapet
  Fototapet koji prikazuje tropska ostrva s palmama, zalaske sunca, šumske predele ili mačiće, napraviće od vaše sobe sveti hram treša. Zašto biste uopšte trošili pare na putovanje, gledali reportaže, čitali knjige kad imate sve to na zidu, samolepljivo i u velikom formatu? Zavalite se u obližnju fotelju i uživajte u prizoru. Dok vas ne zabole oči.
  Čačkalica u ustima
  Osim šibica, tu su i čačkalice, ali njima će retko koji trešer stvarno opslužiti svoje zube. Čačkalice se drže zabetonirane u uglu usana, dok ostatak čeljusti obavlja svoje redovne zadatke: ispijanje kafe, razgovor... Problem s ljudima koji pri ophođenju balave čačkalicu jeste taj što nikad nismo sigurni da li ih gledamo u oči ili u komad drveta koji im drsko viri iz usta.
  Dugi nokat na malom prstu
  Kakvu li priču žele da nam ispričaju tipovi koji marljivo puštaju nokat na malom prstu, nismo tačno sigurni, ali bolje i da ne znamo. Da li je to neki evolucioni trik - da lakše čačkaju nos i uši - ili kao i sve druge pojave nemaju drugu svrhu osim da izbezume okolinu? Postoji teorija o muškarcima koji su na taj način demonstrirali elitni status: nimalo prijatna za oko izraslina bila je znak da se ne bave manuelnim radom ili, u nešto novijoj varijanti, da im služi kao „kašičica za belo”.
  Tetovaža iz JNA
  Svima dobro poznata tetovaža, posebno uz dodatak probodenog srca u kom se nalazi širok dijapazon ženskih imena koja joj daju „šmek". S vremena na vreme, ispod pocepanog rukava na žilavim rukama još tu i tamo proviri nezgrapno proliveno mastilo.
  Čupava presvlaka za volan
  Volan je nekim ljudima toliko bitan da žele da ga diraju samo ako je uz to i dlakav. Ovo je jedan od najčešćih fenomena. Da zaokružimo trešersku idilu, okačite ne retrovizor minijaturnu disko-kuglu i odvrnite preglasnu muziku, pri tom ne zaboravite da otvorite prozore. Još bolje, blindirajte ih.