Broj 119
Početna > Intervju > KAKO SE UDATI DOBRO

Marijana Mateus

KAKO SE UDATI DOBRO

Posle dva braka, Marijana Mateus veruje da sudbina ne zavisi od sreće, već isključivo od našeg izbora

Marijana Mateus je bivša supruga biznismena Miodraga Kostića i nemačkog fudbalera Lotara Mateusa. Ovoj lepoj Vojvođanki dosadilo je da je pamte kao bivšu suprugu bogatih muževa pa je rešila da se dokaže kao uspešna žena koja ima sopstveni biznis. Napravila je modnu kolekciju Marijana Class, kojom će se u okviru Fešn selekšna predstaviti 12. aprila.
  Otkud vi u svetu mode?
  U svetu mode sam pune 23 godine. Mama me je, dok sam bila mala, dovodila u Beograd na sajmove mode, sa 14 godina sam stala na modnu pistu i njom šetala sve do osamnaeste. Ljubav prema modi me je dovela do toga da se dokažem u kreacijama.
  Šta sadrži vaša kolekcija?
  Dugo sam razmišljala šta je to što treba ženama svih generacija. Moja kolekcija Marijana Class sadrži spavaćice, kimona, donji veš, kupaće kostime, tunike, čarape, trenerke i haljine. Slovo M je moj zaštitni znak i prati celokupni dizajn.
  Suzana Perić vam je dobra drugarica i rado ste nosili njene modele. Da li vas je ona uputila u tajne zanata?
  Moja kolekcija je delo mojih zamisli i ideja. Radeći na njoj, nisam ni kod koga išla po savet, jer verujem u svoje sposobnosti. Na celom programu sam neumorno radila poslednjih šest meseci.
  Nedavno ste se razveli od Lotara Mateusa, a još uvek nosite njegovo prezime. Zašto?
  Lepo ste rekli - nedavno. Prezime ne želim da menjam i neću menjati u skorije vreme. S Lotarom sam provela pet godina i danas sam u kontaktu sa njim. Ni posle prvog razvoda nisam vraćale prezime do udaje za Lotara, i ne vidim ni sad razlog za to.
  Kako biste reagovali ako bi vam neko rekao da ste poznati samo po bogatim muževima?
  Moj uspeh u poslu baca rukavicu u lice takvim predrasudama. Tako razmišljaju ljudi koji me ne poznaju, koji ne znaju koliko sati rada ima u mom životu. Završila sam fakultet, izvela troje dece na put i ne reagujem na mišljenja svih onih koji nisu imali priliku da me upoznaju, jer ih razoružavam svojim stavom, ličnošću i znanjem. Potpuno sam imuna na sujetu.
  Koji je recept da se „ulovi bogat muž"?
  Recept u životu ni za šta ne postoji. Treba biti svoj i verovati u sebe. Ružan je taj izraz 'uloviti muža' i ne želim da se pravdam. Nikada nisam lovila, čekala sam da budem ulovljena!
  Šta je preduslov za sreću - bogatstvo, zdravlje ili ljubav?
  Najvažnije je biti dobar čovek i biti i drugima od koristi, voleti i biti voljen. Radujem se tuđoj sreći i verujem da se dobro dobrim vraća.
  Kakav ste roditelj?
  Moji klinci bi rekli da sam užasno energična, ali i da sam najbolja mama na svetu. Rad na deci je najteži i najzahtevniji rad i za to je potrebna neiscrpna energija. Trudim se da vaspitam decu da postanu samostalni, da vole, da kroz život hodaju uspravno, da se dignu kada padnu i da shvate da sve teškoće imaju izlaz.
  Imate li u planu da se vratite u Srbiju?
  Svim srcem sam vezana za zemlju u kojoj sam rođena. Uvek joj se vraćam i u inostranstvu uvek svima ponosno kažem da mojim venama teče srpska krv!
  Koji biste savet dali ženama?
  Da ostanu jake i ponosne, sa svim svojim manama i vrlinama! I da zapamte - muškarci uvek žele da budu naša prva ljubav, a mi žene da oni budu naša poslednja. Život nema reprizu i naša sudbina ne zavisi od sreće, već isključivo od našeg izbora.
 
Autor: Nataša Bajat