Broj 118
Početna > Lepi i zdravi > ZAVODLJIVO I SEKSI

Crvene usne

ZAVODLJIVO I SEKSI

Crvena boja je oduvek predstavljala jedan od najvećih izazova u šminkanju. Ukoliko crveni karmin ne nanesete pravilno, može vam se desiti da izgledate kao da imate previše šminke, tj. da vaš izgled bude daleko od onoga što ste priželjkivali

Pošto su crvene usne same po sebi veoma uočljive, treba paziti da ne preterate s ostatkom šminke. Zato su najpreporučljivije neutralna boja senke i što je moguće prirodnija boja rumenila. Ovakva šminka je istovremeno i najbolji način da istaknete crvenilo svojih usana. U suštini, ovde važi ono staro pravilo: ako ističete usne, ne ističite nijedan drugi deo lica. A ne preterujte ni u isticanju usana.

Crvene usne skoro uvek mame poljupce. Bez obzira na to da li želite da zacrvenite sopstvene usne zato da biste nekog namamile da vas poljubi, ili zato što ih smatrate inače bezbojnim, ili ste, jednostavno, u raspoloženju za crveni karmin, evo nekih pravila šta ide, a šta ne ide uz takvu boju usana.

KAKO ODABRATI NIJANSU CRVENE
Žene svetlijeg tena trebalo bi da biraju hladnije nijanse. Ako imate smeđu kosu i svetao ten, za vas su idealni tonovi bakarnocrvene, duboki tonovi narandžaste i terakote. Ako su vam i boja kose i ten tamni, neka vaša crvena bude tamna i topla, u bordo i čokoladnim tonovima.

BEZBEDNO CRVENO
Ako želite da imate crvene usne, a plašite se da ćete možda izgledati napadno, odlučite se za bezbedniju varijantu, tj. sjaj za usne. Sjaj vam garantuje mekši i uočljiviji izgled. Ako želite da sjaj na vašim usnama dugo traje, iscrtajte usne olovkom, a zatim unutar kontura nanesite sjaj. Teško da će neko primetiti vaše greške pri iscrtavanju usana, a i sjaj će vam duže trajati.

KAKO NANETI RUŽ
Ruž uvek nanesite vrhom četkice (po mogućstvu od prirodne dlake), malo-pomalo, dok ne dobijete ravnomeran sloj boje koji ćete potom pažljivo dodatno utrljati i izjednačiti papirnom maramicom. Nakon toga nanesite i drugi sloj da biste dobili odgovarajući ton. Potom olovkom za usne, koja je u istoj nijansi kao i ruž, pređite blago duž ivice usana da biste ih umekšali. Da biste obezbedili postojanost boje, pređite preko usana četkom ili pufom na koji ste naneli malo transparentnog pudera.

PROUČITE SVOJ KARMIN
Tekstura ruža je važna skoro koliko i njegova boja jer od nje zavisi kakav će biti konačan izgled usana. Ona može da bude mat ili sedefasta, odnosno briljantskog sjaja ili ekstra sjajna poput ogledala ili laka. "Long lasting" je oznaka koja se nalazi na dugotrajnim ruževima koji više sati mogu da ostanu nepromenjeni. "No transfer" označava da taj ruž ne ostavlja tragove na koži ili odeći. Međutim, on malo isušuje usne pa bi pre njegovog nanošenja trebalo staviti podlogu za usne, na primer, grožđanu mast.

Želite da izgledate sveže i lepo, a nemate vremena za šminkanje? Nanesite sjajni crveni ruž na usne, taj mali trik uvek upali.

Sprečite da vam šminka dođe na zube tako što ćete, po nanošenju ruža, staviti prst u usta, napućiti usne i izvući prst.