Broj 118
Početna > Zanimljivosti > JAO, PAO

Privremena impotencija

JAO, PAO

Što ste više napeti i nervozni, to će i vaš penis biti nervozniji i verovatno se neće pokazati baš najbolje. Ali, ne očajavajte, opustite se i uživajte u bliskosti i istraživanju novih načina vođenja ljubavi

Statistike kažu da će do četrdesete godine skoro svaki muškarac imati teškoće sa erekcijom. To je normalno i, uglavnom, objašnjivo. Možda su previše popili, možda su imali poteškoća na poslu ili su jednostavno umorni. Ako ste muškarac, shvatite to kao jedan promašaj i verovatno će upravo to i biti. Ako se razbolite od brige, verovatno će se ponovo dogoditi. Što ste više napeti i nervozni, to će i vaš penis biti nervozniji i verovatno se neće pokazati baš najbolje. Potvrdiće se vaša najgora noćna mora i bićete zvanično (mada samo privremeno) impotentni.
 
  Zašto se to desilo?
  To može da uradi previše pića, droge, fizička iscrpljenost, pritisak, stres i krivica ukoliko ste bili neverni. Uzrok je obično psihički, ali mogu da postoje i medicinski razlozi. Lako je otkriti u kojoj ste grupi. Ako imate erekciju ujutro kada se probudite ili za vreme masturbacije, uzrok je verovatno psihički. Nemate je s partnerom jer ste nervozni, neprijatno vam je ili vas je sramota, možda se zbog njenih kritika tako osećate.
 
  U njegovoj koži
  Muškarci nemaju erekciju baš svaki put kada to požele. Prihvatanje činjenice da niste jedini često je rešenje problema. Mnogi od vas se uznemire jer o seksu razmišljate kao o odnosu koji zahteva penis u erekciji. Nerazumno, mislićete da ste loši u krevetu čak i ako ona doživi deset orgazama putem oralnog seksa. Žene ne misle kao vi. Pašće na momka koji im pruža sjajan oralni seks pre nego na onog koji svaki put ima erekciju. Za početak, promenite način razmišljanja. Razgovarajte s devojkom i priznajte joj da prolazite kroz čudno razdoblje. Ne izbegavajte seks, samo neka bude bez prodiranja, umesto toga koristite jezik, ruke i usta da joj pružite zadovoljstvo. U širokom luku zaobilazite alkohol i cigarete i ponovo razmislite o svom zdravlju i načinu života. Ako uzimate neke prepisane lekove, pitajte svog lekara o mogućim nuspojavama. Ako se često dešava, tražite lekaru opšte prakse uput za urologa. Razmislite zašto se to dešava. Da li se događa sa svim ženama ili samo s jednom. Ako je samo trenutna devojka u pitanju, možda ste pomešali prijateljstvo sa požudom ili ljubavlju. Ponekad, ako vam se ona sviđa do ludila, to se dešava zbog straha jer očajnički želite da je zadovoljite. Opustite se malo.
 
  U njenoj koži
  Ne shvatajte to lično. To ne znači da vam je stomak prevelik, da mu se ne dopada vaš donji veš ili mu se sviđa plavuša iz kancelarije.
  Ne pretvarajte se da ništa ne primećujete. Razgovarajte s njim o tome. Recite: „Znam kako se osećaš. Ponekad želim seks, ali ne ovlažim." Pitajte ga da li bi želeo da pokušate da ga uzbudite ili bi radije da se odmori. Najgore je kada to ignorišete. Nežno ga mazite od osnove do vrha ili mu pružite oralni seks, ali ne preterujte. Ako ne očvrsne za nekoliko minuta, prebacite se na drugu oblast, bradavice, usta, testise.
  Preokrenite stvar. Neka upotrebi ruku ili jezik da vas dovede do orgazma. Masturbirajte za njega. Opustite se i uživajte same, orgazam za oboje ne mora obavezno da bude cilj vođenja ljubavi.
  Ipak imajte odnos. Ako možete da ga gurnete unutra svojim ili njegovim prstima, može se desiti da će dobiti erekciju u vama.