Broj 118
Početna > Lepi i zdravi > DOBAR IMUNITET ŠTITI NAS OD RAKA

Roso terapija - pravila koja trba da poštuje osoba s malignom bolešću

DOBAR IMUNITET ŠTITI NAS OD RAKA

Tvorac Roso terapije, naturopat, doktor biološke medicine Nenad Roso primećuje da je s razvojem službene medicine, farmakološke i prehrambene industrije sve više bolesti, i da su sve vezane za naš imunitet. Stoga se treba pridržavati pravila zdravog života, izbaciti loše navike i tako otkloniti uzroke bolesti

Rak nije misteriozna bolest koja vas iznenada napadne iz mraka, nešto oko čega vi ne možete ništa učiniti. On ima određene uzroke koje možete ispraviti ako vaše telo ima dovoljno vremena i ako preduzmete sve što je potrebno da promenite unutrašnju sredinu u vašem telu, u sredinu koja pogoduje zdravim, a ne malignim ćelijama. U našem telu svaki dan se stvara oko 100 milijardi novih ćelija. Među njima postoje i one koje su maligne.
 
  Maligne ćelije su oko nas otkad postoji ljudski rod, ali tek u drugoj polovini dvadesetog veka broj malignih bolesti je eksplodirao. Ovoj eksploziji doprinose prekomerne količine otrova i zagađenja kojima se izlažemo, način života s velikim stresovima, oskudni kvalitet brze, nezdrave hrane, pune pesticida, fosfata, nitrita, nitrata, glutamata, glansina, lektina, genetski modifikovana hrana, patogene čestice, elektromagnetni stres i sve čega nije bilo do pre sto pedeset godina. Sve ovo slabi imunitet i menja unutrašnju sredinu u telu u sredinu koja pospešuje rast ćelija raka. Neprekidno izlaganje desetinama hiljada veštački proizvedenih hemikalija, hlorisana i fluorisana voda, cigarete, elektromagnetna radijacija, pesticidi i drugi otrovi, dovode do stvaranja previše slobodnih radikala i prekomernog broja malignih ćelija.
 
  Savladati i pobediti rak znači okrenuti način života koji je doveo do raka unazad i potpuno izmeniti uslove života. Ono što treba da uradite jeste da snažno i odlučno prekinete dosadašnji način života, koji je i doveo do bolesti.
 
  OSNOVNA PRAVILA KOJA TREBA DA POŠTUJE OSOBA KOJA IMA MALIGNU BOLEST, ALI I OSNOVNA PRAVILA ZDRAVOG ŽIVOTA
 
  1.  Ćelije raka se ne mogu videti standardnim medicinskim testovima, sve dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada lekari kažu pacijentu da više nema malignih ćelija nakon hemoterapije ili zračne terapije, to znači da se testom ne mogu pronaći maligne ćelije jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrovati. Kada mamograf pokaže da postoji promena na dojci, ona je tu već šest do osam godina. Onkološki tretmani deluju samo na posledicu, a ne i na uzrok bolesti, a usput teško oštećuju već oštećeni imuni sistem.
 
  2.  Svakodnevnim umnožavanjem ćelija u telu, oko 100 milijardi dnevno, dolazi i do stvaranja nepravilnih, tumornih ćelija, koje naš imuni sistem uništava. Osoba od pedesetak godina dnevno ima i do 100.000 tumornih ćelija koje imuni sistem uništi, a dete od 10 godina ima oko 1000 takvih ćelija. Dok je naš imuni sistem u redu, on te ćelije redovno uništava.
 
  3.  Kada se pojavi rak, to znači da je došlo do poremećaja u biološkoj signalizaciji ćelija, što dovodi do poremećaja u biološkim procesima.
  Uzroci su pet odsto u naslednom faktoru, a 95 odsto u načinu prehrane, života i sredine u kojoj živimo, stresa koji izaziva poremećaje u ćelijskom disanju, koji su doveli do pada pH, što je sve dovelo do poremećaja u ćelijskoj signalizaciji.
 
  4. Jedan od važnih elemenata u mozaiku borbe protiv raka jeste beta generator, koji vraća poremećenu signalizaciju na normalnu, biološki lekovi i pravilan način ishrane koji podrazumeva Hipokratovu biološku dijetu i Bio Healing, energetski tretman koji ubrzava oporavak.
 
  5. Hemoterapija deluje na uništenje ćelija raka, ali isto tako i na uništenje zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom (probavnom) traktu, a dolazi i do oštećenja jetre, bubrega, srca, slezine, pluća...
  U početku hemoterapija i zračenje smanje količinu tumora, koji se za određeno vreme ponovo vrate, a u međuvremenu je došlo do teških oštećenja zdravog tkiva. U organizmu ima suviše hemijskih otrova nastalih hemoterapijom i zračenjem koje usput sagori i uništi i zdrave organe.
  Sve to dovodi do još većeg poremećaja u imunitetu pa pacijent postaje podložan raznim vrstama infekcija i upala.
  Razlog toga je oštećenje hemoterapijom i zračenjem, između ostalog, i imunosnih ćelija CD4 koje su upravo važne za borbu protiv infekcija.
  Dolazi i do oštećenja enzima Rpn 13, koji je važan za otkrivanje otrova u ćeliji da bi ga čistači ćelije izbacili, ali on ne može da otkrije otrov upravo zbog hemoterapije i zračenja.
  Naveo sam samo nekoliko od celog niza poremećaja koji nastaju onkološkim lečenjima.
 
  6. Hirurškim zahvatima, operacijom tumornog tkiva, nažalost, može se podstaći širenje malignih ćelija.
 
  7. Treba paziti kakvu hranu unosite u sebe kada se pojavi rak. Šećer treba strogo izbegavati jer ćelije raka imaju osam puta više receptora za uzimanje šećera od zdravih ćelija pa se njime ubrzava razvoj malignih ćelija. To znači da osoba koja ima rak mora izbaciti sve voće i žitarice iz prehrane jer su oni izvor ugljenih hidrata. Zamena za šećer je biološki preparat po imenu Stevia, koji čak i pomaže u lečenju. Kuhinjska so takođe ima štetne dodatke koji joj daju belu boju pa bi trebalo uzimati morsku so.
  Mleko i mlečni proizvodi podstiču proizvodnju sluzi u telu, naročito u probavnom traktu, a ta sluz jako dobro hrani ćelije raka. Koristite nezaslađeno sojino mleko.
  Meso sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite koji su štetni, a varenje mesa u telu stvara kiselo okruženje, što dovodi do pada pH, a to sve izuzetno odgovara malignim ćelijama za razvoj.
  Proteini iz mesa zahtevaju i mnogo enzima za varenje pa se izbegavanjem mesa oslobađa više enzima za uništavanje snažne fibrinske ovojnice (15 puta jača od ovojnice na zdravim ćelijama) koja se nalazi na ćelijama raka.
  Uništavanjem te ovojnice naše odbrambene ćelije lakše unište maligne ćelije.
 
  8. Kada je dijagnostikovan rak treba uzimati sirovo povrće i sokove od sirovog povrća. To treba da čini 90 odsto prehrane, a 10 odsto neka bude bareni bob, barena šargarepa, barena ili pečena bundeva, sve uz maslinovo ulje.
  Sokovi od svežeg povrća proizvode žive enzime koji se lako apsorbuju i dolaze na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se podstiče rast i razvoj zdravih ćelija. Enzimi iz povrća uništavaju se na temperaturi već od 40 stepeni Celzijusa.
 
  9. Izbegavajte čokoladu, čajeve (osim zelenog), crnu kafu. Treba piti nezagađenu filtriranu vodu da bi se izbegao hlor, teški metali i razni toksini. Destilovana voda je kisela pa je treba izbegavati.
 
  10. Biološki preparati kao što su IP6, SOD (superoksiddismutaza), B17 (laetrile), Arabinogalaktan, Flavin 7, Avemar, Beta Glukan, Kordiceps, Cezijumov hlorid, Stevia, Enzymix, Vitalzym, Kalcijum-d-Glukarat, Detox... omogućavaju da se ubrza proces lečenja koji se sprovodi beta generatorom i Bio Healingom.
 
  11.  Razne telesne vežbe koje dovode do dubokog disanja dopremaju više kiseonika do ćelija, a što je veće aerobno disanje, disanje koje dovodi kiseonik spaljivanjem glukoze, dolazi do bržeg uništenja malignih ćelija. Maligne ćelije dobro napreduju u kiseloj sredini gde ima malo kiseonika.
 
  12.  Maligna bolest, rak je bolest uma, tela i duha. Pozitivan um i pozitivne misli su veliki korak ka ozdravljenju.
 
  13.  Ne koristite plastičnu ambalažu. Ne koristite mikrotalasnu pećnicu koja je izuzetno opasna. Dioksin je hemijski element koji je snažan otrov za naš organizam i čest uzročnik raka, naročito raka dojke. Zamrzavanjem vode u plastičnim flašama dolazi do oslobađanja dioksina iz plastike. Hrana koja sadrži masnoće, ako se zagreva u plastičnim sudovima, oslobađa dioksin koji prodire u hranu te tako i u ljudsko telo. Umesto plastike trebalo bi koristiti staklo. Osim dioksina plastika sadrži i mnogo ksenoestrogena, koji podiže nivoe estrogena u telu. Estrogen je ženski hormon koji, ako mu je nivo povišen, prelazi u estradiol i biva uzročnik raka dojke, materice, jajnika, prostate i sekundarno raka pluća.

  JESTE LI ZNALI?
Istraživanja su pokazala da imunom sistem treba 9,5 sati sna u mraku
da bi se potpuno obnovio, objašnjavaju autori knjige Lights Out
(Ugasiti svetla).
 
 
  Dr Nenad Roso, naturopat, doktor biološke medicine