Broj 118
Početna > Zanimljivosti > BROŠEVI I MAŠNE

Prolećni detalji

BROŠEVI I MAŠNE

Neobični modni dodaci su veliki hit ove sezone. Na toj listi su se našli i broševi - veliki, mali, moderni i starinski

Možda ste poslednji put videli broš na reveru bakinog sakoa. Vaša majka ga nikada nije nosila, a vi se verovatno pitate da li broš danas uopšte ima primenu? Zahvaljujući detaljima kakvi su broš ili mašna, bićete posebni i jedinstveni, ali ćete se i vratiti nekim starim i zaboravljenim stvarima. Izgled svoje odeće ćete, bez sumnje, osvežiti simpatičnim detaljima kao što su mašna ili broš.

Bakin broš
Oslobodite broševe koje već imate. Izvadite ih iz starih škrinja i bakinih kutija za nakit, a oni će zauzvrat pružiti posebni sjaj vašoj odeći. Srebrni broš, na primer, slaže se s gotovo svim bojama. Ukoliko nabavite (ili već imate) jedan takav, ne morate da kupujete neki drugi. On će savršeno ići uz svaku boju, pa možete da ga nosite u raznim prilikama, kako svečanim tako i „opuštenim".
Igrajte se. Ne morate da zakačite broš kako se nekad nosio na košulji, bluzi ili reveru sakoa. Na nekom neobičnom mestu kao što je, na primer, pojas suknje, broš će lepo izgledati. Na taj način pokazaćete da niste ludi za modnim trendovima i da je domišljatost uvek in.
Uradi sam mašne
Možete da kupite i već gotove mašne ili da ih sami napravite od raznobojnih traka. U svakoj prodavnici materijala postoje svilene, satenske ili trake od neke druge tkanine. Znači, dostupne su nam, i to po veoma povoljnim cenama. Mogu se koristiti na bezbroj načina. Možemo ih vezati oko struka i time simulirati kaiš i razbiti monotoniju jednobojne haljine ili je, jednostavno, upariti uz boju cipela. Vezana traka oko ruke ili vrata takođe će privući pažnju i dati šmek vašem izgledu. Šta god da uradite, znajte da ćete biti primećeni.