Broj 117
Početna > Intervju > MOČNIJI SAM NEGO IKAD

Srđan Predojević

MOČNIJI SAM NEGO IKAD

Iako se odrekao titule najpoželjnijeg neženje i srpskog Kazanove, Srđan Predojević oseća se moćnije nego ikad

Srđan se poslovno potpuno ostvario. Već četiri godine je urednik Beogradskog programa i ponosno se hvali činjenicom da je Jutarnji program, koji vodi s Jovanom Janković, najgledaniji. Ali, da bi čovek bio sasvim ispunjen, nisu dovoljni samo poslovni uspesi. Zato se odlučio na velike promene u privatnom životu.
  Misliš li da je dete kruna ljubavi?
  Jeste. Trenutno se osećam posebno moćno i važno jer bi u avgustu trebalo da postanem otac. Još uvek ne znamo kog pola će beba biti jer sam, kada sam sa verenicom otišao na ultrazvuk, bio potpuno šokiran time što vidim! Bebu koja je potpuno formirana, njenu glavu, ruke, noge, oči, uši... Od tog prizora sam potpuno zanemeo i zaboravio da pitam doktora kojeg je beba pola. Ali, već na sledećem pregledu ću pitati jer želim da znam.
  Želiš li dečaka ili devojčicu?
  Zaista je svejedno, ali recimo da bih kao svaki Srbin, voleo da prvo bude sin. Ali, obožavam i devojčice... ma, samo neka sve bude u redu. Neverovatno je lep osećaj, mislim da je to neka faza u mom privatnom životu koja mi je nedostajala, koja me je potpuno nadogradila kao muškarca i koja je potvrdila moje postojanje.
  Kakav si kada si zaljubljen?
  Idealan! Nasmejan, raspoložen... zar postoji lepše osećanje nego kada je čovek zaljubljen? Mislim da je cilj svakog čoveka da voli nekoga i da bude voljen. Kada je čovek zaljubljen, sve mu ide od ruke i lep mu je dan čak i ako pada kiša.
  Uskoro planiraš i venčanje, a Jovana se pita da li će baš ona biti kuma?
  To je već rešeno. U pitanju je bila šala pošto se nas dvoje već duže vreme šalimo na temu ko će kome biti kum.
  Kada imaš dileme, uz koje piće sabiraš misli na kraju dana?
  Uz bezalkoholno piće. Ne spadam u te klišee novinara koji pije neko kratko piće u toku dana. Primećujem da je takav slučaj kod starijih novinara dok kod mlađe generacije nije baš tako. Alkohol pijem samo u trenucima kada hoću potpuno da se opustim i kada sutra ujutro nemam poslovnih obaveza. Dobro hrvatsko ili novozelandsko vino mi prija uz ukusnu večeru.
  Jesi li gurman? Važi li u tvom slučaju izreka „Put do muškog srca vodi preko stomaka"?
  Ja sam pravi primer za tu izreku! Volim srpske specijalitete i našu kuhinju. Volim sve što je meso, pečenje, sve što pričaju da nije zdravo. Na primer, volim da jedem hleb. U jednoj prodavnici kod mene u naselju prodaju tzv. bakin hleb koji je neverovatno ukusan. Za mene je to najbolji hleb koji postoji. Ribu jedem jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje. Inače, nikada nisam držao dijete, nisam na specijalnim režimima ishrane iako se trudim da vežbam redovno.
  Kažeš da ti je prva asocijacija na stil koleginica Jovana Janković, zašto?
  Zato što radim s njom, zato što smo tri sata dnevno u programu i zato što je ona žensko, a stil se nekako uvek vezuje za žene. Inače, ona je i proglašena najbolje stilizovanom voditeljkom prošle godine. To ne znači da stil ne može da se odnosi na muškarca. I sam pri prvom susretu sa nekim novim prvo primetim kako ta osoba izgleda, da li joj je izgužvana košulja i kakve cipele nosi. Stil jeste način života i obaveza za ljude koji se bave javnim poslom.
  U poslednje vreme Jovana i ti u jutarnjem programu nosite vesele boje? Nagoveštaj proleća?
  Tip emisije to zahteva. Kao što večernji termini trpe tamnije boje ili nešto što sija, tako jutro traži nešto što je otvorenije, nešto što podstiče apetit. Cilj nam je da vizuelnim utiskom, pa i garderobom, razvedrimo, poneki put i sumornu, sliku naše stvarnosti. Inače, na svim svetskim velikim televizijama voditelji u jutarnjem programu nose upravo te pastelne boje, a to nije slučajno. Zato smo i mi odlučili da pratimo svetske trendove.
  Smatraš li sebe muškarcem od stila?
  Posao me je naterao da to budem. Trudim se da svaki put kada negde idem obučem nešto novo i drugačije, čisto i ispeglano. Čini mi se da ljudi očekuju od osoba sa televizije da budu nosioci trendova. Lično, ne volim preterano time da se bavim. Jovana i ja imamo istu stilistkinju - Jelenu, koja vodi računa o tome šta ćemo da obučemo.
  U čemu se osećaš najbolje?
  U tamnijoj garderobi. Volim da nosim tamnija odela, lepe džempere, ispod kojih obavezno ide košulja.
  Na koji parfem Srđan Predojević miriše?
  One millione od Pako Rabana. U pitanju je novi parfem, dobio sam ga od brata koji živi u Parizu pa je uvek u toku sa trendovima. Inače, neposredno pre toga sam kukao kod svoje verenice i kod Jovane kako bih strašno želeo taj parfem. Potrefilo se da su mi i njih dve istog dana kupile taj parfem, tako da sada imam tri komada. Pre toga sam najčešće koristio Armanijeve parfeme.
  Jesi li samokritičan?
  Jesam, mislim da je važno biti realan u odnosu na to kakav cilj čovek sebi postavi i da li može da ga dostigne. Ne zadovoljavam se nikada polovinom ispunjenog posla, uvek volim da ono što isplaniram danas, danas i završim i da posle uveče mirno legnem i spavam. Tip sam koji je malo nervozniji i koji se stalno nervira kada mu nešto ne ide od ruke i zato se trudim da takve situacije svedem na minimum.
  Da li i izlasci spadaju u vrstu opuštanja?
  Naravno, druženje sa ljudima je svojevrstan odmor. Pričati neke priče koje se ne odnose na posao, saslušati druge ljude... Uvek petkom i subotom izađem. Veče uglavnom započnem mirno, nekom večerom, a posle završimo u nekom klubu. Mislim da je to još jedan od ventila, da čovek mora malo da se druži sa ljudima, da se posveti sebi i da svoju pažnju usmeri na neke druge stvari koje nisu posao.
  Kako zamišljaš idealan odmor?
  Bez mobilnog telefona. Samo jednom, pre dve-tri godine, desilo mi se da sam otišao na odmor na mesto gde ne postoji roming za mog operatera i bio sam u potpunoj panici. Prvih par dana sam bio vrlo nervozan, ali sam se te godine najbolje odmorio. Vrlo je važno, ako je moguće, na odmor ne nositi telefone, računare, nego otići sa dobrim društvom ili sa osobom koja samo vama znači.
  Da nisi novinar, u kojoj ulozi bi se najbolje snašao?
  Mislim da su svi muškarci kao deca maštali da budu piloti, policajci ili vojno lice... Neka uniformisana osoba u svakom slučaju. Iz ove perspektive, nije mi žao što takvu želju nisam ispunio jer svoj posao volim i ne planiram da ga menjam. Vazduhoplovstvo je donekle moj hobi. Čitam sve časopise o tome, imam kod kuće neke video-igrice sa simulatorom letenja. To je jedna vrsta opuštanja za mene.

Skinem poneki film s neta
  Gledao sam sve filmove sa ovogodišnje dodele Oskara, ali kod kuće. Ponekad skinem poneki film sa interneta. Iako volim bioskop, on oduzima mnogo vremena - pripreme, dok se ode, vrati...