Broj 117
Početna > Lepi i zdravi > AFRODIZIJAK IZ KOŠNICE

Pčelinji proizvodi - prijatelj u igrarijama za odrasle

AFRODIZIJAK IZ KOŠNICE

Preporučuje se i čaj od ruzmarina zaslađen medom koji, pored poboljšanja cirkulacije, jača i potenciju

Od davnina se pojedinoj hrani pripisuju magična svojstva afrodizijaka. Čarolija veze između hrane, napitaka i snage ljubavnih strasti ne mogu se osporiti. Maksimum koncentracije testosterona muškarac postiže u 26. godini, pa nije čudo što u tim godinama pripadnici jačeg pola imaju jak seksualni nagon i višak erotske energije. Kada nivo testosterona počne da opada, seksualni život jačeg pola neminovno trpi.
  Pčelinji proizvodi spadaju u grupu najmoćnijih afrodizijaka, a njihova konzumacija pojačava seksualnu želju. Med je bogat različitim organskim kiselinama, kao što su vinska, oksalna, jabučna, limunska, sirćetna, mravlja, glutaminska i asparaginska. Poslednja se smatra važnom u uspostavljanju stanja potpune polne moći.
  U medu i polenu otkriveno je 37 elemenata. Med obiluje kalijumom, natrijumom, kalcijumom, magnezijumom, gvožđem i fosforom. Pored ostalih, polen sadrži i silicijum, sumpor, mangan i mnoge druge elemente. Za potenciju je od izuzetnog značaja kalcijum, za čiju resorpciju je neophodan magnezijum, mineral koji inače reguliše psihičku neurovegetativnu ravnotežu. Matični mleč je takođe bogat mineralima. Sadrži u sebi čak i elemente kao što su zlato, kobalt i cink, koji je značajan za kontrolu hormona.
  Med, polen i matični mleč bogati su i vitaminima. Oni su u pčelinjim proizvodima sadržani u kombinaciji s drugim važnim materijama za ljudski organizam, što znatno pojačava njihovo dejstvo.
  U medu, polenu i matičnom mleču sadržani su vitamin C, tiamin (B1), piridoksin (B6), nikotinska kiselina (B5), pantotenska kiselina (B8), biotin (H) i folna kiselina (Bc). Folna kiselina je od posebnog značaja za stvaranje estrogenih hormona i iskorišćavanje belančevina.
  Pripremite „ljubavne kuglice" od susama i meda koje sadrže kalijum, magnezijum i asparaginsku kiselinu, vitamin E (vitamin plodnosti) i vitamin F, kao i kalcijum, fosfor i lecitin. Susam je bogat proteinima, čak za 50 odsto više od mesa. Prema istraživanjima u SAD, više od dve trećine (77 odsto) ženske populacije je već posle četiri do šest nedelja terapije „ljubavnim kuglicama" pokazalo prve znake „ozdravljenja". Žene su postale bolje raspoložene i seksualno aktivnije.

  Oni koji imaju problema s potencijom mogu da probaju tretman s medom. Najbolje je med uzimati sa cvetnim prahom u odnosu 5:1. Med se može kombinovati s matičnim mlečom (10 g mleča na kilogram meda).
  Najbolja i najefikasnija kombinacija je kilogram meda, 50 g polena i 10 g matičnog mleča. Uzima se tri puta dnevno pre jela po jedna supena kašika rastvorena u mlakoj vodi. Kura traje mesec do dva. Preporučuje se i čaj od ruzmarina zaslađen medom koji, pored poboljšanja cirkulacije, jača i potenciju, uz to štiteći organizam od infekcije.

  Recepti za seksualnu vitalnost
      
  Loptice iz Vavilona
  Ovaj desert za bolju potenciju potiče iz Vavilona i star je više hiljada godina. Sačuvan je na glinenoj pločici jer je bio od izuzetne važnosti za mušku populaciju.
  Potrebni sastojci: jedna šolja semenki susama, 3/4 šolje meda i 1/2 šolje svežih pšeničnih klica.
  Priprema: Svi sastojci se izmešaju s mladim, neslanim kajmakom, i oblikuju se u loptice veličine oraha. Loptice uzimajte ujutru po jednu i držite u ustima dok se ne rastope.
 
  Ljubavne kuglice
  Izmešajte šolju punu mlevenog susama s medom, u razmeri da se dobije gusta masa. Od smese pravite kuglice koje ćete neko vreme držati u frižideru.
 
  Orasi i med
  Stari recept za bolju potenciju, svakako je kombinacija oraha i meda. Pomešajte mlevene orahe s medom i uzimajte po dve kafene kašičice razmućene u 200 ml mleka, dva do tri puta na dan, pola sata pre jela. Tretman traje najmanje četiri nedelje.