Broj 116
Početna > Intervju > ZBOG LJUBAVI BIH TRPEO SVE

Žarko Lazić

ZBOG LJUBAVI BIH TRPEO SVE

Glumac Žarko Lazić, koji je osvojio simpatije kao voditelj emisije U tuđoj koži, otkriva zašto će tek za četiri godine moći za sebe da kaže da je uspeo i da se dobro oseća u sopstvenoj koži

Žarko ne priznaje poraze, vrlo je tolerantan, a iz koloseka jedino mogu da ga izbace laž i prevara. Kaže da je ljubav nešto najlepše što postoji na svetu, ali da može da bude vrlo surova i opasna za svakoga ko ne zna da je kontroliše. Otkriva da kada voli, voli do kraja i spreman je svašta da istrpi zbog ljubavi.
  Odnedavno te gledamo u emisiji Plesom do snova, jesi li naučio sve plesne korake? Koliko brzo si savladao sve te tehnike?
  Nije mi lako, ali borim se. Iako ranije nisam tako mislio, shvatio sam koliko je to naporan posao i koliko vremena i truda treba da se uloži da bi se napravila dobra koreografija.
  Videli smo da si burno reagovao kad si čuo da ćeš morati da ideš u duel? Čini se da baš i ne umeš da gubiš...
  Ovde se ne radi o mojoj ličnoj pobedi, već o pobedi malog Mareta, a na život deteta zaista ne mogu da ostanem ravnodušan. Nije bila burna reakcija, ali je bila onakva kako sam se u tom trenutku osećao - bio sam zatečen i zabrinut zbog velike želje da pomognem.
  Kako u životu prihvataš poraze?
  Ne volim poraze, volim da pobeđujem i uvek sam i pobeđivao.
  Šta još može da te izbaci iz koloseka?
  Vrlo sam tolerantan, ne može mene niko da izbaci iz koloseka tek tako jer imam dugačak fitilj. Jedino ne trpim laž i prevaru.
  Šta smatraš svojom najvećom slabošću, a koje navike bi voleo da se oslobodiš?
  Voleo bih da sam odgovorniji, mada kako sam stariji, stvari se popravljaju. Zadovoljan sam sobom i ne bih menjao ništa.
  Da li si u školi bio omiljen kod devojčica ili si lomio ženska srca? Jesi li bio najgori ili najbolji od sve dece?
  Nisam bio ni najbolji ni najgori, bio sam neka zlatna sredina, a devojčice su mi bile naklonjene, jer sam bio sportista, a mama se trudila uvek da me lepo obuče, pa ih je i to možda privlačilo.
  Komšije te znaju kao...?
  Pre svega kao fino dete iz kraja i dobrog suseda, a tek onda kao nekoga ko se pojavljuje na televiziji. Popularnost me nije promenila, ali mi i ne smeta, isti sam kao i ranije.
  Glumiš, plešeš, vodiš emisiju... Imaš li još neki talenat?
  Imam svoju produkcijsku kuću koja pravi rijaliti emisije. Trenutno radimo na novom projektu gde se dve porodice bave adaptacijom životne sredine i takmiče se ko će pre da opremi dnevnu sobu.
  Osećaš li se uspešno?
  Za jedno četiri godine ću se osećati uspešno.
  Zašto baš za četiri?
  Toliko mi je potrebno vremena da bih postigao sve što sam planirao.
  U čijoj koži ne bi voleo da se nađeš, a u čiju bi rado „ušao"?
  Rado bih ušao u kožu Majkla Džordana jer sam se dugo bavio košarkom, bio sam veoma uspešan u tom sportu i malo mi je falilo da postanem profesionalac. S obzirom na to da sam glumac, voleo bih da se nađem u svačijoj koži, barem nakratko, da vidim kako je.
  Koliko kao voditelj koristiš glumačko umeće?
  To je kao jedan zadatak, svi javni poslovi su takvi. U principu, nisam klasičan voditelj, tu sam da zabavim ljude, jer ako ne napravim dobru atmosferu u toku emisije, ništa nisam uradio. To što sam završio glumu dosta mi pomaže i nekako drugačije razmišljam o voditeljskom poslu.
  Šta ti više leži: gluma ili voditeljski posao?
  Ne može to da se poredi jer su dva različita pravca, ali u oba posla se dobro snalazim, jer volim to čime se bavim.
  Kako se rodila tvoj ljubav prema glumi?
  U osnovnoj školi sam učestvovao na takmičenjima odeljenjskih zajednica, tako je sve počelo. Bavio sam se sportom, a i sportisti su glumci. Ako je sportista dobar glumac, a još je dobar i u sportu, to je pun pogodak. Znaš, glume ima svuda. Svi glume, zbog nekih ličnih ciljeva i motiva.
  Prilično si aktivan, radiš punom parom. Kako se opuštaš?
  Trenutno se opuštam sa devojkom i sa sinom. I uz reku, imam čamac, volim vodu i to mi predstavlja veliko uživanje.
  Devojke se slažu da odlično izgledaš, koliku pažnju pridaješ fizičkom izgledu?
  Treniram redovno, bez sporta ne mogu jer sam se ceo život bavio time. Sada, ako prođe dan-dva da ne treniram, sve živo me boli. Treniram u najbolje opremljenoj teretani u gradu City welness, gde postoje odlični uslovi za one koji žele da poprave svoj izgled i da se vrate u kondiciju. Tamo je sve na raspolaganju od fitnes dela pa do akva dela gde možeš da se opustiš uz saunu i masažu.
  Koliko često ideš u teretanu?
  Svaki drugi dan. Nekad ostanem po dva sata, a nekad po pola sata, u zavisnosti od vremena.
  Na šta muškarci danas padaju kada je reč o ženama, kakve devojke tebe privlače?
  To treba da pitate moju devojku, ona zna kako me je privukla i čime.
  Dobro, a šta te generalno kod žena privlači?
  To što moja devojka ima, to me privlači.
  Jovan Dučić je rekao da je ljubav osećanje blagog i prijatnog ludila, a Duško Radović da je ljubav neprelazna bolest. Kako ti definišeš ljubav?
  Ljubav je nešto najlepše što postoji na svetu, ali može da bude vrlo surova i opasna za svakoga ko ne zna da je kontroliše. Ljubav je svesna potreba dvoje ljudi. Duško Radović je rekao da su devojčice uvek volele nestašne muškarce, a kada oni porastu i postanu nestašni ljudi, devojčice više ne žele da budu sa tim dečacima, već traže one koji su dobri, fini i vaspitani. Žene su, zapravo, krive što su muškarci nestašni.
  Koji je najlepši dokaz ljubavi za tebe?
  Voleo bih da sam živeo u vreme vitezova, jer su oni dokazivali ljubav borbama za voljenu osobu. Svaka žena voli da se muškarac bori za nju, ali je vreme drugačije, pomereni su kriterijumi. Muškarci sve češće osvajaju žene na neke jeftine načine - novcem i pozicijama, što je loše. Nekada je bilo mnogo bolje, vitezovi su imali isti mač i štit i pokazivali šta znaju.
  U ljubavi i ratu je sve dopušteno, koja je najluđa stvar koju si spreman da učiniš zbog voljene osobe?
  Obukao bih se u viteza, seo bih na konja i otišao bih da zaprosim svoju dragu kroz centar grada. Ali, morao bih da nosim mobilni telefon da bih znao gde je i onda bih bio sajber vitez.
  Uspevaš li da budeš dobar otac, ali i uspešan u svom poslu?
  Mislim da mi to polazi za rukom. Mada, bilo bi bolje kada bih imao više vremena za njega, ali trudim se da nam bude lepo kada smo zajedno, da učimo jedan o drugom.
  Čemu se smeješ ovih dana, a o kakvom danu maštaš?
  Po prirodi sam veseo pa se svemu smejem. Nikada me nećete videti tužnog, a raduje me lepo vreme, posao, sin, ljubav... Maštam da do kraja godine napravim barem još dva projekta.