Broj 116
Početna > Lepi i zdravi > RUKE GOVORE O VAMA

Lako do negovanih noktiju

RUKE GOVORE O VAMA

Da biste zadivili druge svojim noktima, nisu vam potrebni skupi tretmani, već samo malo nege

Ukoliko noktima posvetite pažnju svakih nekoliko dana, uz malo prakse, to neće trajati duže od par minuta po „seansi". Ako koristite lak za nokte, treba redovno da ga menjate, ne samo zato što se s vremenom ljušti već i zbog brzine rasta noktiju. Imajte na umu i da se ne preporučuje skidanje laka više od jednom do dvaput nedeljno, jer će to dodatno isušiti nokte. To delimično možete popraviti ukoliko aceton u svom sastavu ima dodatak koji ujedno i hidrira nokte.
  Pre lakiranja svakako obratite pažnju na kožu oko noktiju. Negde je ima više, negde manje, negde je čak ispucala ili neuredna. Ne treba je seći, već omekšati nekim uljem (npr. bademovim), a zatim lagano izgurati.
 
  Bilo bi dobro da pre nanošenja laka za nokte prvo stavite bezbojni lak, jer u nekim slučajevima nokti mogu požuteti zbog jakih pigmenata u laku. Oni koji imaju strpljenja i kojima su nokti veoma oštećeni, čak i pre tog zaštitnog laka mogu naneti poseban lak koji, osim što ih štiti, utiče i na čvrstinu noktiju. Takođe, za one posebno strpljive, tu je i lak za poliranje koji se nanosi poslednji, a koji služi za postojanost laka. Zapamtite da je bolje naneti nekoliko tankih slojeva laka nego jedan deblji. Tanji slojevi će se brže osušiti i biti puno čvršći na noktima.
 
  Kupovina laka za nokte
  Kod kupovine laka vodite računa o svojstvima: brzini sušenja, dugotrajnosti, otpornosti na spoljne uticaje...
  Kod izbora boje laka, osim ako stvarno imate vremena za uređivanje, najbolje je za svakodnevni lak izabrati neku neutralnu boju, prozirnu ili sedefastobelu. Možete čak i da koristite boju koja preovlađuje u vašoj garderobi, tako da je iskombinujete s odećom.
  Lakove intenzivnijih boja najbolje je nanositi jednokratno, za neke posebne prilike, npr. za večernji izlazak na kom želite posebno da ih istaknete.
 
  Da biste zadivili druge svojim noktima na rukama ili nogama, nisu vam potrebni redovni i skupi tretmani manikira, osim ako nemate nekih posebnih problema. Dovoljno je da ih redovno sečete, negujete područje oko njih i, ako koristite lak, redovno ga menjajte. Ako na ruku stavite još i prsten, vaši prsti i nokti će zablistati i sasvim sigurno privući željenu pažnju.