Broj 115
Početna > Zanimljivosti > ZAVEDI ME POLJUPCIMA

Kako se dobro ljubi

ZAVEDI ME POLJUPCIMA

Dobar poljubac može da uzbudi i dovede do velikih stvari u spavaćoj sobi. Suprotno, loš poljubac može da uništi šanse za seks i pre nego što stvari počnu da se razvijaju. Saznajte kako se neodoljivo ljubi

Svako od nas s nestrpljenjem očekuje prvi poljubac s novim partnerom i, ma koliko ga priželjkujemo, u najmanju ruku se isto toliko i bojimo - da li ćemo ispuniti očekivanja partnera, da li ćemo umeti da se poljubimo... Pa, kako se zapravo ljubi?
  Kreni polako
  Pri prvom poljupcu s novim partnerom u iskušenju smo da odmah počnemo žestoko da se ljubimo i tako izrazimo sva osećanja u poljupcu koji topi usne, ali isuviše žestoko navaljivanje u startu može samo da odbije partnera. Erotičnije je početi polako i nežno pojačavati strast. Poput paljenja vatre, u početku treba jedna iskra. U zavisnosti od raspoloženja, dovoljno je nekoliko sekundi da se plamen razbukti.
  Prvo usne, pa jezik
  Neka usne budu opuštene i malo razdvojene kada dotaknu partnerove. Nema potrebe da odmah gurate jezik u njena/njegova usta. Neka prvo jezik lagano pređe preko partnerovih usana, a onda malo zastanite kako bi poželeo još. Ako odgovori dodirivanjem vašeg jezika svojim, smatrajte to pozivom za ulaz, neka vam pokreti jezika budu instinktivni i dinamični.
  Ostavite prostora za disanje
  Uvek budite sigurni da partner može da diše. Izbegavajte da dođete u poziciju da vam se nosevi zatvore, pa da ostanete bez vazduha. I, naravno, ne zaboravite da dišete dok se ljubite - možete diskretno udisati i izdisati kroz nos iako su vam usne spojene.
  Dajte i primajte
  Ljubljenje je poput plesanja s partnerom, morate biti s njim u pokretu, osećati i paziti na ritam, ali i pokrete i raspoloženje. Najbolje ljubljenje ima obeležje napred-nazad. Pokušajte nešto i pratite kako na to partner odgovara, glasom ili ustima. Ako mu se sviđa, nastavite i produbite, a ako ne, pratite malo njegove pokrete.
  Ne preterujte!
  „Žvalavljenje" je samo izraz. Vaš partner ili partnerka sigurno ne želi puna usta vaše pljuvačke. Navlažite jezik i usne samo toliko da usne lako klize uz partnerove. Niko ne voli poljupce koji su isuviše suvi ili mokri i klizavi.
  Grickajte nežno
  Nežno grickanje partnerove usne može biti vrlo seksi ako se radi pažljivo. Uzmite partnerovu donju usnu i nežno je sisajte između otvorenih zuba. Zatim zubima lagano stisnite usnu. Ne grizite i ne budite grubi!
  Koristite ruke
  Koristite ruke tako da dodirujete partnera prateći ljubljenje. Milujte ga po licu, ušima, zadnjoj strani vrata i kosi. To je vrlo romantično. U zavisnosti od položaja, možete raditi i više stvari, ali ne koristite poljupce kao način odvlačenja pažnje, da biste zgrabili partnerku ili partnera za grudi ili guzu. Polako napredujte i istražujte.
  Manje je više
  Neki od najseksepilnijih trenutaka pri ljubljenju nastaju kada vaše usne jedva dodiruju partnerove. Pokušajte to. Pomerite glavu unazad, zastanite na trenutak i pogledajte ga u oči dok lagano češete svoje usne o njegove.
  Zavedite ga usnama
  Koristite jezik i usne da podstaknete partnera da poželi još više. Ljubljenje treba da govori: „Ovo je samo mali deo onoga što mogu da ti pružim". Mnoge žene prosuđuju kakav će muškarac biti u krevetu po tome kako se ljubi: može biti osećajan, pažljiv, a ako se strastveno ljubi, znači da je eksplozivan u krevetu; ako je napadan ili mokrog poljupca, znači da ne valja u krevetu. Ako uspete da se iskažete pri ljubljenju, začas ćete se naći zajedno u krevetu.