Broj 115
Početna > Lepi i zdravi > PROLEĆNE IGRE BOJAMA

Trendovi u šminkanju za 2009.

PROLEĆNE IGRE BOJAMA

Kozmetičari i šminkeri u novoj sezoni donose zanimljive predloge i napominju da je jedino važno prepustiti se igri

Odgovarajućim pokretima četke i ruža možete potpuno da promenite svoju fizionomiju. Zato je veoma bitno da pre nego što stanete ispred ogledala poslušate savete profesionalaca.

Igra svetla i senke
Jednobojna šminka u bež boji, boji belog zlata, bronzanim ili čokoladnim tonovima, idealno je sredstvo za preoblikovanje lica. Igra svetla i senke, kao i igra svetlijih i tamnijih nijansi, mogu odlično da istaknu ili vizuelno promene delove lica kao što su jagodice, brada ili usne. Takvim optičkim efektima se može korigovati čak i oblik lica, a da pri tom sve izgleda prirodno kao da na njemu nema puno šminke. Ovakav „ogoljeni" izgled će biti jedan od najpopularnijih šminkerskih trendova ove sezone.
Reč šminkera:
Za ovako nežan i eteričan utisak potrebni su samo puder svetle nijanse na području oko očiju i kremasto rumenilo u boji mesa na obrazima, kaže šminker Pet Megaret, koji je kreirao izgled za predstavljanje prolećne kolekcije Kelvina Klajna. Megaret je na usne naneo samo korektor, ali za svakodnevne prilike preporučuje vrlo bledi ruž sa malom primesom roze nijanse i obilan sloj balzama preko ruža.

Nežna put u boji breskve
Kada je reč o ruževima, rumenilima i senkama, ovog proleća će ključna reč biti breskva. To je nijansa koja odgovara svakom tenu i svakoj boji očiju, usnama daje punoću, a celom licu utisak zdravlja i svežine.
Reč šminkera:
Šminker Džems Kalijardos je za korišćenje ove boje inspiraciju pronašao u izgledu Dejvida Bouvija iz faze gde on pomalo liči na apstraktno biće sa druge planete. Svetlucavo rumenilo boje breskve je naneo u obliku bumeranga na obraze, počevši ispod očiju pa sve do spoljašnjih ivica čela, a usne je obojio u losos rozikastoj nijansi. Ukratko, rezultat je ublažena verzija '80-ih.

Povratak crvene
Crvena boja će se ove sezone vratiti na velika vrata. Doduše, ne u postojećem obliku, već u novoj nijansi koja više nije teška, zasićena i žestoka. Nova crvena neće imati primese grimiznih tonova, kao što je to bilo nekoliko proteklih godina, već će biti umerenog intenziteta i s blagom primesom boje biljke fuksije.
Reč šminkera:
Šminkerka Hana Muri objašnjava ovaj novi trend kao tendenciju da se postigne izgled princeze Margarete novog doba. Ten ostaje potpuno otkriven, bez zagušenja debelim slojem pudera, što licu daje posebnu svežinu. I oči su pošteđene jake šminke, dopušteno je samo nekoliko sitnih poteza korektorom za prikrivanje podočnjaka i eventualno senka boje kože. Olovka vedre crvene nijanse nanosi se na cele usne, a ivice treba posebno pažljivo oblikovati.