Broj 115
Početna > Lepi i zdravi > PROLEĆE U KOSI

Ukrasi za kosu su se vratili

PROLEĆE U KOSI

Za romantične varijante stavite nežne češljiće, marame vezane u mašnu su dnevni trend, a hit su i trake provučene kroz prepletenu kosu

Ove sezone nijedna frizura ne bi trebalo da bude bez odgovarajućeg ukrasa za kosu. Obične gumice i šnalice su izbačene sa repertoara, a zamenile su ih predimenzionirane mašne, male trake i široke trake. Vratili su se i češljići koji prate samu frizuru. U jednostavnijim, romantičnim varijantama kreatori preporučuju one jednostavnije, jednobojne, dok će večernja garderoba pratiti glamuroznije s kamenčićima, perlicama ili perjem. I trake su se vratile na scenu, a poseban izražaj doživele su u kombinaciji s punđama, kroz koje se provlače i koje ih tako čine modernijim i profinjenijim. Marame zavezane u mašnu su dnevni trend, a prate ih rajfovi svih veličina i uzoraka, koji su vrlo često ukrašeni mašnama i romantičnim leptirima, a nose se i u svečanim prilikama.
 
  GLAMUROZNI ČEŠLJIĆI
  Punđe, koje su ovog proleća ponovo moderne, ni u kojem slučaju ne stoje same jer ih uvek prati velika šnala, a vrlo su efektne izdužene, satenske mašne postavljene vertikalno na glavu. Izgled će glamuroznijim učiniti i češljići provučeni kroz kosu sa jedne strane.
 
  ČIPKASTA ŠNALA
  Elegantnu, ali ne preterano svečanu frizuru prati veća šnala obogaćena komadima čipke. Za nju važi isto pravilo kao i za nošenje rajfa: ako imate visoko čelo, stavite je bliže ivici kose kako biste smanjili utisak „visine".
 
  PRILJUBLJENI UKRASI
  Dizajneri su ove sezone vamp izgled upotpunili nežnijim dodacima koji prekrivaju skoro celu glavu. Priljubljeni su uz kosu, a mogu da drže punđu ili da posluže kao romantičan ukras.
 
  INSTALACIJE NA KOSI
  U posebnim prilikama možete da posegnete i za malim instalacijama koje će izraziti vašu ličnost. Popularan je i konjski rep koji ove godine ukrašavaju gumice sa ogromnim cvećem ili mašnama. Važno je samo da dodaci ne budu u boji kose jer je neće istaći.
 
  ELASTIČNO JE PRAKTIČNO
  Pletene trake ukrašene veselim cvećem savršeno će se uklopiti u odeću iste boje, a pošto su mekane i elastične - savršeno su stabilne na glavi. Ako imate tanku kosu, a želite da koristite rajf, birajte one sa češljićima jer će se stabilnije držati na kosi.
 
  KAMENČIĆI ZA VEČE
  Glomazni ukrasi optočeni sjajnim nakitom, perjem ili perlicama nose se s jedne strane, nezavisno od dužine i oblika kose, a idealni su za večernje izlaske.
 
  CVEĆE U PROLEĆE
  Cveće je savršen prolećni dodatak za kosu, a u zavisnosti od ličnosti, možete da birate različite vrste. Najčešće se pronalaze u obliku rajfa i šnala.