Broj 115
Početna > Intervju > NEMA IDEALNOG MUŠKARCA

Jovana Janković

NEMA IDEALNOG MUŠKARCA

Iako je prošla godina bila puna uzbuđenja, ali i tračeva, 2009. je donela Jovani Janković pohvale i nagrade. Nakon što je zadivila celu Evropu kao domaćica takmičenja za pesmu Evrovizije, Jovana će se naći u ulozi voditeljke Beovizije, na kojoj će biti izabran predstavnik za predstojeće takmičenje u Moskvi

Nepravda je nešto što može da je izbaci iz takta, a tvrdoglava je u situacijama kada zna da je u pravu. Razume sve muške strasti, nije ljubomorna, jer kaže da je to emocija koja proizilazi iz nesigurnosti. Smatra da između dvoje ljudi koji se vole ne postoje tajne, tvrdi da ne postoji idealan muškarac i sanja o tome da ceo život bude srećna.
  Dobila si ponudu da vodiš Beoviziju, da li si to očekivala posle Evrovizije?
  Nisam očekivala, ali mi je drago što ću raditi Beoviziju, s obzirom na to da je to najveći muzički projekat u našoj zemlji. Ova Beovizija će po koncepciji biti drugačija od prethodnih i svako će na sceni raditi ono što najbolje zna i što je, u krajnjoj liniji, njegova profesija. Radujem se poslovnim izazovima.
  Pošto ste Željko i ti tim koji pobeđuje, postoji li mogućnost da oboje vodite pomenutu manifestaciju?
  Vodiću sama Beoviziju, a kao specijalni gosti pojaviće se glumci Srđan Timarov i Milena Ražnatović. Željko je fantastično odgovorio na profesionalni izazov na Evroviziji, ali ostaje veran muzici.
  Nedavno si dobila titulu TV lice 2008. Koliko ti ovo priznanje znači?
  Najlepša i najznačajnija priznanja su ona koja stižu od gledalaca i ovo priznanje je upravo takvo. Iako je godina koja je za nama donela mnogo toga lepog u moj život, moram priznati da imponuje kada dobijete potvrdu u vidu nagrade za urađen posao.
  Šta ti je dobro slava donela, a koje su njene negativne posledice?
  RTS je televizija koja pruža mogućnost da postanete prepoznatljivi širokom auditorijumu, a rejting nosi slavu sa sobom. Slava, ako se to uopšte tako može nazvati u našoj zemlji, takođe je vrsta priznanja za rad. Ako radite na televiziji, a niko vas ne prepoznaje, znači da svoj posao ne radite kako treba.
  Koliko ti se život promenio posle Evrovizije?
  Evrovizija je najveći projekat koji je naša televizija imala. To je projekat koji se emitovao i u kojem su učestvovale 43 evropske zemlje. Samim tim, to je za mene bio veliki izazov. U mom životu se promenilo to što mi je Evrovizija pružila sigurnost - sad mogu da radim bilo koji projekat u našoj zemlji a da sebi ne postavim pitanje da li ću ja to moći.
  Sloviš za našu najlepšu voditeljku, koliko ti je lepota pomogla, a koliko odmogla u karijeri?
  Lepota je relativna stvar, nekome ste lepi, nekome niste, a najvažniji je miks unutrašnje i spoljašnje lepote i veština da sve to upotrebite na pravi način. Mislim da je lepim ženama uglavnom teže zato što svi misle da im je to jedini kvalitet pa im je veliki problem dok se ne dokažu u poslu.
  Kad podigneš platu, na šta prvo potrošiš novac, šta ti je strast?
  U našoj zemlji plata je dovoljna da biste živeli mesec dana, a stvari prema kojima gajite strast su deo luksuza.
  Šta si u životu morala „najskuplje da platiš", a šta ti je olako pošlo za rukom?
  Imam tu sreću da zaista nisam u životu ništa morala „skupo da platim", ali nisam ni olako dobijala ono što sam htela. Mislim da je kod mene u pitanju neka zlatna sredina.
  Šta te najbrže izbaci iz takta? U kojim situacijama si najtvrdoglavija?
  Nepravda je nešto što može potpuno da me izbaci iz takta, a tvrdoglava sam uvek kada mislim da sam u pravu, i tu nikada ne popuštam, makar i ako znam da je to na moju štetu.
  Mnogi se slažu da je tvoj zaštitni znak osmeh, a muškarci tvrde da si jedna od naših najzgodnijih voditeljki. U čemu je tajna tvog izgleda?
  Vežbam tri puta nedeljno i mnogo vremena posvećujem nezi jer mislim da je to veoma važno za ljude koji se bave javnim poslom. Sve to smatram delom svog radnog vremena.
  Kažu da lepota dolazi iznutra, čime je onda treba hraniti spolja?
  Negom, lepa žena je uvek negovana, vodi računa o sebi i drži do toga kako će izgledati i u kući i kada iz nje izađe.
  Šta te nije zaobišlo u 2008. godini: nagrade, tračevi, laži, dugovi...? A šta priželjkuješ da ti se dogodi u 2009. godini?
  U 2008. me nisu zaobišla uzbuđenja, pohvale, tračevi... Nagrade su došle u 2009. godini. Priželjkujem još poslovnih izazova.
  Ne možeš da razumeš preteranu strast muškaraca prema: automobilima, silikonima, fudbalu...?
  Razumem sve muške strasti, to je neki način opuštanja. Žene bi to trebalo najbolje da znaju i razumeju.
  Na čemu žene u Srbiji jedna drugoj zavide?
  Ljubomora je emocija koja proizilazi iz nesigurnosti. Kad bi te žene bile zadovoljne same sobom, ne bi bile ljubomorne na neku drugu ženu. Ono što meni smeta, a mislim da je zajedničko i muškarcima i ženama u Srbiji, jeste to što naš narod ne prašta uspeh.
  Šta žena nikada ne bi trebalo da prizna muškarcu u koga je zaljubljena?
  Ne postoje tajne između dvoje koji se vole i koji su zaljubljeni. Uvek treba biti otvoren i ništa ne bi trebalo kriti od partnera.
  Da li u ljubavi padaš na reči ili na dela?
  Padam i na jedno i na drugo. Najveći dokaz ljubavi je to što osećate duboko u sebi da vas neko voli.
  Koje osobine muškarca čine idealnim partnerom?
  Ne postoji idealno u životu.
  Zbog kojih naslova si poželela da otkupiš ceo tiraž, šta te je najviše pogodilo?
  Pogodilo me je sve što nije bilo istinito, ali znam da to ide u rok službe.
  Jedno vreme bila je aktuelna priča o tvojoj navodnoj trudnoći, koliko te je to iznerviralo?
  To me je baš iznerviralo jer je trudnoća stvar sa kojom nema šale i spekulacija. Ali, i to je prošlo...
  Razmišljaš li o potomstvu ili smatraš da ima vremena i za te stvari?
  Svaki čovek razmišlja o deci, i to treba da dođe onda kada su oba partnera spremna. Dete je najlepša potvrda ljubavi između dvoje ljudi.
  A o braku?
  Najlepše je voleti nekoga i biti voljen, za to ne treba potvrda u vidu papira.
  O čemu sanjaš, šta bi volela da ti se desi u narednom periodu?
  Sanjam o tome da celog života budem srećna...