Broj 114
Početna > Zanimljivosti > VOĐENJE LJUBAVI ILI SEKS?

Pravila u krevetu

VOĐENJE LJUBAVI ILI SEKS?

Ukoliko ste upravo izašli iz duge veze, nemate vremena za zabavljanje jer ste potpuno zaokupljeni karijerom ili ste, jednostavno, našli nekoga ko vas zagreva ispod struka, ali vas iznad ostavlja hladnim, povremena viđanja su baš ono što bi vam prepisali seksualni terapeuti

Muškarci su, za razliku od žena, od najranijih dana mnogo liberalnije shvatali seks. Međutim, danas su mnoge samouverene devojke, podivljalog libida i bez osećaja krivice pri njegovom zadovoljavanju, sposobne da razdvoje seks od ljubavi. Ne traže gospodina pravog, pa čak ni sigurno društvo za sastanak subotom uveče. Sve što žele jeste dobar seks i dobar provod. Ako ste i sami takvi, ne zaboravite da, osim brige za svoje seksualno zdravlje i ličnu bezbednost, povedete računa i o emocionalnom zdravlju. Samo zbog toga što se niste obavezali na monogamiju ne znači da ijedno od vas ima pravo da se loše ponaša prema onom drugom. Ako planirate da udovoljite sebi, evo pravila:
 
  Odbijte da osećate krivicu
  Ako osetite i najslabiji ubod krivice, čisto seksualne veze nisu za vas. Ako otkrijete da se budite depresivne ili nezadovoljne sobom, nemojte to više da radite. Ljudi u slobodnim vezama „iskorišćavaju” jedno drugo, što je u redu sve dok to oboje žele. Samo zapamtite da postoji ogromna razlika između seksa i vođenja ljubavi. On vam neće slati cveće, ona vas neće zvati da vam poželi laku noć, tako da ne postoji razlog da se pretvarate da „obično ne radite ovakve stvari", čak i ako ih ne radite.
  Koristite kondom, baš svaki put
  Vrlo je verovatno da je takav partner „slobodan strelac" pa zato ne smete da rizikujete da vam prenese neku polnu bolest.
  Koristite dodatnu kontracepciju
  Razlog je više nego očigledan. Možete li da zamislite sebe samu i sa stomakom do zuba?
  Radite to iz pravih razloga
  Usputni seks čini da se osećate seksi, privlačno i poželjno, ali neće učiniti da se osećate posebno ili voljeno. Ako se upuštate u seks samo da biste na kraju dobile zagrljaj, prestanite da se zavaravate. Pohotne veze se upražnjavaju iz čistog zadovoljstva. Ne spavajte sa nekim samo da potvrdite svoju privlačnost.
  Oslobodite se svih kočnica
  Mnoge žene otkrivaju da su mnogo slobodnije sa muškarcem do kojeg im nije stalo. Na kraju, nije ni bitno da li on misli da ste debele ili nastrane. Ako ste oduvek želele da vas neko veže i liže šlag sa vašeg tela, on je vaš čovek.
  Ne pričajte o svojim vezama
  Neke žene će vas obeležiti podjednako brzo kao i muškarci. To je vaša stvar, ne njihova.
  Zadržite kontrolu tako što ćete biti iskreni jedno prema drugom
  Odmah pojasnite da želite seks bez komplikacija, a ne vezu. Ako osetite da se zaljubljujete, recite to. Možda i on oseća isto. Ako to nije tako, ostavite ga i pronađite nekog drugog. Sjajan seks nije vredan slomljenog srca.
  Budite fini jedno s drugim
  Ako ovlažite od samog pogleda na njegovo telo, recite mu to. Ona je toliko erotična da ste sigurni da će zauvek biti u vašim fantazijama? Kažite joj to. Komplimenti ne znače obavezu.
  Pažljivo birajte partnere
  Birajte partnere koji vam se sviđaju i koji čine da se dobro osećate. Tuđi muževi, žene, devojke i momci su zabranjeni! Nikada ne spavajte sa prijateljima svojih prijatelja ako ne možete da se izborite s posledicama.
  Ako ste žensko, ne dovodite sebe u opasne situacije
  Budite vrlo oprezne i verujte svojim instinktima ako osećate da je pogrešno i da je momak pomalo sumnjiv, ne radite to. Bezbednije je da ga odvedete svojoj kući (s cimerom kod kuće, u susednoj sobi) nego da odete kod njega. Ako ste ga videle nekoliko puta i verujete mu dovoljno da odete kod njega, ostavite adresu i broj telefona nekome kome verujete.