Broj 114
Početna > Lepi i zdravi > IZVOR MLADOSTI

Grejpfrut

IZVOR MLADOSTI

Osvežavajući, sočan plod grejpfruta stvara osećaj sitosti, ima vrlo malo kalorija, bogat je biljnim vlaknima i vitaminom A, obezbeđuje dnevne potrebe za vitaminom C

Grejpfrut, pogotovo crveni, može da pomogne u snižavanju holesterola. Prema novoj studiji, crveni grejpfrut sadrži više antioksidanata od običnog grejpfruta, pa je možda to uzrok njegovog povoljnog delovanja na trigliceride. Grejpfrut snižava i nivo insulina u krvi. Insulin je bitan za metabolizam šećera, što se šećer efikasnije metaboliše, veća je verovatnoća da će biti skladišten kao masne zalihe u telo.
  Ipak, pre redovnog i čestog konzumiranja ovog voća treba konsultovati lekara. Razlog je što enzimi u sastavu ovog citrusnog voća blokiraju sposobnost organizma da razgradi određene lekove, što znači da njihova koncentracija može da postane previsoka i da izazove nuspojave. Samo jedna čaša soka ili jedan plod grejpfruta mogu da izazovu ove probleme. Štaviše, dejstvo ovog citrusa ponekad traje i tri-četiri dana, i zato ga ne treba jesti tokom terapije određenim lekovima. Tačnije, grejpfrut stupa u interakciju sa lekovima kao što su lekovi za snižavanje nivoa holesterola u krvi, neki lekovi za sniženje krvnog pritiska, srčani ritam, antidepresivi i lekovi protiv anksioznosti.
 
  Zanimljivost
  Ukoliko želite da izgledate mlađe, zaboravite na ne baš zdrave i bezopasne kozmetičke i hirurške metode, jednostavno posetite najbližu pijacu i nabavite grejpfrut. Postoji jedan veoma lak način da u trenutku izgledate sveže i mlađe. Ovaj metod je potpuno neinvazivan i zapravo uopšte ne menja vaš fizički izgled. Nije ni skup, a tajna je u mirisu grejpfruta. Nedavno je sprovedeno prilično opširno istraživanje o tome šta sve može da navede muškarce da pomisle da je žena mlađa nego što jeste. Pokazalo se, na iznenađenje svih, da je jedino efikasno sredstvo - miris grejpfruta, jer je on naveo muškarce da pomisle da je dama čak šest godina mlađa. Zato, kada želite da vas neki muškarac doživi kao mlađu, poslužite se ovim južnim voćem.