Broj 112
Početna > Zanimljivosti > TATINA MALA PRINCEZA

Saveti za buduće roditelje

TATINA MALA PRINCEZA

Stručnjaci ističu da odnos žene prema muškarcu zavisi od toga kakav je odnos ona imala sa ocem i kako se otac ponašao prema drugim ženama

Do juče ste svaki vikend provodili sa stalnom ekipom na fudbalskom terenu, a svoju dragu zapostavljali. Nije vam bilo strano da u prolazu odmerite po koju devetnaestogodišnjakinju i date komentar.
  Međutim, nešto se promenilo. Od danas ste novopečeni tatica jedne prelepe devojčice i vašoj sreći nema kraja. Oporavljate se od sinoćne žurke kada su vam ortaci pocepali košulju, i već razmišljate o tome kako ćete odbaciti stare navike i svaki slobodan trenutak posvetiti svom anđelu. U jedno budite sigurni: bez obzira na to kakva ste iskustva imali, od ovog trenutka postaćete okoreli feminista koji će se do poslednjeg daha boriti za ženska prava. Dobiti ćerkicu, to jednostavno znači da ćete zavoleti roze boju, ponašaćete se zaštitnički u svakom trenutku i ponekad ćete se prosto zapitati kako možete juriti 280 kilometara na sat na motoru da biste ispunili ćefove svoje ćere. Odjednom vam nije jasno od kada su mini suknje postale još kraće?
 
  Nov smisao života
  Vaš život je sada dobio neku novu dimenziju, a stvari će se vratiti na svoje mesto kada ćerkica malo odraste. Sada razumete svoje drugare koji su uvek govorili da im je ćerka mezimica među decom, a onog trenutka kada rođenim ušima čujete najslađu reč „tata", obuzeće vas neverovatan osećaj zadovoljstva.
  Zna se da je svaka majka slaba na svoje dete, ali ona zna i da bude stroga. Zato ste vi tu da svojoj ljubimici ponekad pogledate kroz prste. Ipak, ne praktikujte često da rušite autoritet supruge kod dece, jer je i ona važna karika u vaspitanju najmlađih članova porodice. Ne pravite greške i ne budite uvek vi taj roditelj koji popušta zbog šarma svoje male devojčice.
  U životu lepota nije najvažnija, iako su mnogi roditelji skloni verovanju da je baš njihovo dete najlepše. Bez obzira na to odgovara li izgled vaše ćerkice standardima današnje lepote, važno je da ona zna da je svom tati lepa.
 
  Volite majku svoje dece
  Nemojte je ubeđivati u to da je svi smatraju najlepšom, jer ćete joj tako nametnuti kompleks više vrednosti, a to će joj smetati kasnije u životu. Devojčice, u stvari, unose mnogo emocija, što je muškarcima smešno i potpuno besmisleno. Kada postanu tinejdžerke, najvažnije je da postoji poverenje između vas, a ono se stiče u ranom detinjstvu.
  Stručnjaci se slažu da odnos žene prema muškarcu zavisi od toga kakav je odnos ona imala sa ocem i kako se otac ponašao prema drugim ženama. Prema tome, drage tatice, vodite računa kako se pred ćerkama ophodite prema svojoj supruzi! I, naravno, osetite sve čari života koje čini dolazak prelepe devojčice u vašu porodicu.