Broj 112
Početna > Zanimljivosti > NAUČITE TEHNIKU

Kako da vaš orgazam traje duže

NAUČITE TEHNIKU

Da li možete da zamislite orgazam koji traje punih trideset minuta umesto trideset sekundi, uz bonus - povremene duboke kontrakcije koje se javljaju u naredna dvadeset četiri sata? Ovo obećavaju dva američka stručnjaka za seks, koji su otkrili i usavršili tehniku produženog orgazma

Psihijatar Alen Brojer i psihoterapeut Dona Brojer tvrde da je svaka žena, ako verno prati četiri koraka njihovog seksualnog programa, sposobna da iskusi kontinuirani orgazam, uzbuđenje koje se stalno povećava od trideset minuta do jednog sata i duže. Naravno, postoji jedna začkoljica. U poređenju sa „treningom" koji produženi seksualni orgazam (PSO) zahteva, vaše vežbanje u teretani će biti bledo, plus vaš partner mora da bude motivisan, seksualno obrazovan i sposoban da prati izričita i često komplikovana iskustva. Za one koji žele da probaju, evo recepta.
 
  PSO tehnika - pripremite se za ženski PSO, prateći korake od jedan do tri same, a u četvrtom uključite partnera.
      
  1. Promenite stav o seksu
  Prema Brojerovima, svi se opiru zadovoljstvu. Neki od nas su zaraženi duboko ukorenjenim strahom od seksa, drugi imaju površniji odnos prema seksu. U svakom slučaju, nametljive misli za vreme samog čina treba otkloniti „saznajnim prestrukturiranjem". Svaki put kada imate neku negativnu misao, savetuju Brojerovi, zamenite je sa: „Mirna sam", ili „Opusti se. Lepo mi je".
 
  2. Razvijte vaginalni mišić
  Čuvene Kegelove vežbe vam pomažu da razvijete vaginalni mišić. Brojerovi takođe predlažu da radite „sporo stezanje" (stegnite i stisnite mišiće i brojte do tri pre nego što ih opustite), „podrhtavanje" (stežite i stiskajte što brže možete) i „guranje" (napnite se kao da želite da piškite koristeći stomačne, analne i vaginalne mišiće). Radite ovo dve nedelje pre nego što pređete na treću stavku.
 
  3. Redovno masturbirajte
  Usredsredite se na to koji vam potezi, brzina, pritisak i ritam prijaju. Kada ste sigurne da je vaš stav o seksu pozitivan, vaš vaginalni mišić u formi i da dobro poznajete reakcije svog tela pri masturbaciji, pređite na četvrtu stavku.
 
  4. Izvežbajte partnera
  Ovo je četvrta i poslednja faza programa, i najteža. Podeljena je u tri koraka:
  Prvi korak
  Vi ležite, on sedi ili kleči prekrštenih nogu pored ili između vaših nogu. Nanosi podmazivač na bazi vode na celu oblast oko vagine i perineuma (deo između vagine i anusa). Blago vas dodiruje i mazi vam genitalnu oblast, izuzev klitorisa i unutrašnjosti vagine. Stimulacija zatim prelazi na klitoris. Gladi ga polako i ravnomerno, kotrljajući ga prstima jednom svake sekunde, dok mu vi govorite šta vam prija, a šta ne.
  Drugi korak
  On nastavlja sa stimulacijom klitorisa dok vi nastavljate svoje vaginalne vežbe (podrhtavanje, sporo stezanje i guranje) dok vas on uzbuđuje. Usredsredite se na disanje. Ne zadržavajte dah i pokušajte da udahnete barem šest puta u minutu, dišući duboko iz stomaka, umesto plitko iz grudi. Ako sve radite kako treba, orgazam nije daleko. Kada osetite početak vrhunca, on bi trebalo da pazi na redovne kontrakcije na svake dve sekunde u vašoj genitalnoj oblasti, koje znače da ćete doživeti orgazam. Kada kontrakcije počnu, on prelazi sa stimulacije klitorisa na unutrašnji vaginalni zid. Najvažnije je da zadrži ravnomeran, spor ritam.
  Treći korak
  Kada orgazam oslabi, ali pre nego što kontrakcije u potpunosti prestanu, osetiće da vagina počinje da se povlači ili „udaljava". Ovo razdoblje smirivanja obično traje kada većina parova staje. Ali u PSO-u vaš prvi orgazam je samo početak i cilj je da se kontrakcije nastave. On sada ublažava pokrete dok mu vi ne date znak da ste spremne za još, kada ponovo pojačava pritisak. Partner nastavlja sa naizmeničnom stimulacijom klitorisa i vagine dok kontrakcije ne počnu da se javljaju na jednu do pet sekundi. Nakon toga nastavlja još petnaestak minuta dok razdoblje „smirivanja" ne počne da se pojavljuje sve ređe i ređe, a kontrakcije postanu kontinuirane. Kada vagina počne da se kreće u kontinuiranim talasima, stigli ste do završne faze. Sada treba da pređe u položaj u kojem može da koristi obe ruke da bi vam istovremeno stimulisao klitoris i vaginu. Rezultat je, tvrde Bojerovi, talas za talasom orgazma kakve nikada do sada niste osetile.