Broj 111
Početna > Lepi i zdravi > TAJNE ŠMINKANJA

Trikovi iskusnih šminkera

TAJNE ŠMINKANJA

Šta uraditi s maskarom koja se osušila, kako pravilno nalakirati nokte, šta sve može da posluži kao ruž za usne, šta uraditi kad ponestane senke za oči...

  1. PUDER U PRAHU kao učvršćivač ruža
  Transparentni ili lagano nijansirani puder u prahu možemo da, osim za matiranje lica, koristimo i kao podlogu za ruž. Četkicom ga nanesite nakon nanošenja karmina, a zatim opet nanesite sloj ruža. Rezultat je 40 odsto dugotrajnija postojanost ruža za usne. Isti trik možete koristiti i sa mat rumenilom!
 
  2. RUMENILO za odmorno lice
  Ovaj trik funkcioniše samo ukoliko ne nanosite kompletnu šminku ili ako stavljate sasvim malo šminke. Kompletna šminka ne dolazi u obzir jer u tom slučaju obrazi neće biti u prvom planu pa neće biti efektno. Pomoću malo rumenila u prljavoružičastoj ili nijansi breskve možete da postignete učinak odmornog i rumenog izgleda. Vaše lice će izgledati sveže i puno energije, kao da ste se upravo vratili s trčanja.
 
  3. Kako spasti osušenu MASKARU!
  Čak i za osušenu maskaru ima spasa. Na njenu četkicu nanesite malo obične univerzalne kreme, vratite četkicu u maskaru i promešajte. Nivea je najbolja jer je najgušća. Ponovite postupak sve dok ne budete zadovoljni novom teksturom svoje stare maskare.
 
  4. OLOVKA ZA OČI umesto senke
  Želite da našminkate oči, a ponestalo vam je senke. Imate samo olovku? Rešenje se zove zadimljeni pogled. Iscrtajte bogato oči olovkom u boji i nakon toga štapićem za uši razmažite boju po kapku, od linije olovke prema spoljnoj ivici oka. Tako ćete dobiti zadimljeni pogled, koji će izgledati kao da ste na kapak naneli i olovku i senku u istoj boji.
 
  6. Odmerite količinu LAKA ZA NOKTE
  Lakiranje noktiju na rukama ili nogama ponekad može biti prava noćna mora. Važno je prvo pripremiti nokte providnim lakom za nokte koji će ispraviti sve neravnine nokatne ploče da bi lak u boji izgledao lepše. Kao i za sve ostalo, i za pravilno lakiranje noktiju potrebno je puno prakse. Naime, potrebno je naučiti koliku količinu laka treba naneti na koji nokat. Dužinom nokta nanesite lak, pažljivo povucite četkicu, pa opet nanesite dužinom nokta dok ne postignete savršenstvo.
 
  5. Narumenite se RUŽEM ZA USNE
  Kada pri ruci nemate rumenilo, i ruž može poslužiti da ne izgledate bledo. Da biste postigli lep izgled, možete istu nijansu ruža koristiti za usne i obraze. Ruž nanesite na prste i lagano razmažite po obrazima. Na kraju preko ruža nanesite transparentni puder za matiranje kako biste postigli dugotrajnije dejstvo. Čak i ako je reč o crvenom ružu za usne, njegova nijansa, kad se nanese na obraze, sigurno će biti manje intenzivna od one na usnama.
 
  7. SJAJ na kapke!
  Kada vam je potreban efekat zvezde sa crvenog tepiha, tačno ispod luka trepavice nanesite sasvim malo providnog ili obojenog sjaja za usne. Ako ste hrabriji, duž celog (senkom osenčenog ili nenašminkanog) kapka nanesite sjaj. Vaši kapci će zablistati!