Broj 110
Početna > Zanimljivosti > STRASNE FANTAZIJE

Maštanje o seksu

STRASNE FANTAZIJE

Posle istraživanja u Velikoj Britaniji, rezultati su pokazali da veliki broj domaćica često mašta o erotskim susretima sa poštarima, vodoinstalaterima...

Nedavno vam se poverila bliska prijateljica da sve češće doživljava pravo ushićenje dok mašta o seksu sa nepoznatim muškarcem. Bez obzira na to što vam je svakodnevno pričala o seksi igrarijama sa mužem koga bi realno svaka žena poželela, ona tvrdi da joj upravo te male slatke fantazije obogaćuju život pod ljubavnim čaršavima.
  Iako živimo u srcu Balkana, gde su mnoge teme o seksu još uvek tabui, mnoge dame posle dugogodišnje rutine intimnih odnosa požele bar u mislima nekog drugog partnera. Primera radi, posle jednog istraživanja u Velikoj Britaniji, rezultati su pokazali da veliki broj domaćica često mašta o vrelim erotskim susretima sa poštarima, raznosačima novina ili vodoinstalaterima...
 
  Meke i tvrde fantazije
  I dok su britanske domaćice maštarijama poželele da unesu malo svežine, strasti i romantike u svakodnevnu kolotečinu, seksolozi tvrde da upravo takve, pomalo bezobrazne fantazije predstavljaju seksualni karakter svakog pojedinca. Tako će dame koje su u duši veliki romantici maštati o seksu sa poznatom, popularnom ili slavnom osobom negde na obali mora dok vetar njiše palmino lišće.
  One manje romantične dame i gospoda odlaze u potpuno drugu krajnost pa zamišljaju grube scene seksa, odnose sa istim polom, sebe u ulozi voajera, pa čak i razne bahanalije poput orgijanja. Retki su slučajevi nastranih maštanja. Iako seksualne fantazije mogu da se uvrste u one „meke" ili „tvrde", stručnjaci ipak uspevaju da nađu pravi sled stvari. Seksolozi ističu da seksualni maštari obično ponavljaju scene sopstvenih fantazija. Erotska priča se iznova ponavlja sve do onog trenutka kad se toliko „izliže", pa više nema uticaja na seksualno uzbuđenje. Kada izostane uzbuđenje, fantazija se u glavi maštara menja. Traži se nova priča. Tipičan primer priče iz mašte je seks na plaži sa željenom osobom.
 
  Uzbudljive scene
  Drugi oblik fantazije predstavlja zamišljanje scena seksa sa osobom koja je delimično agresivna, dominantna i energična, gde se meša osećaj bola i zadovoljstva. Najzastupljeniji oblik seksualnog maštanja karakteriše sposobnost pojedinca da po sopstvenoj volji prekine ili nastavi da mašta o scenama koje ga dovode do stanja izuzetne uzbuđenosti.
  Još uvek postoje oprečna mišljenja psihoterapeuta, koji ne mogu da usaglase stavove da li maštarije ove vrste treba podsticati ili ih treba na neki način lečiti. Sve u svemu, malo vrele fantazije nikome neće naškoditi!   
 
  Seks zanimljivosti
  - Kažu da je seks ikona 20. veka Merilin Monro priznala pred svojom prijateljicom da, uprkos mnogobrojnim ljubavnicima i supružnicima, nijednom nije doživela orgazam.
  - Koale, iguane i komodo zmajevi imaju penise razdvojene na kraju.
  - Životinje ne pate od polnih bolesti, sa izuzetkom nekih slučajeva herpesa.
  - Približno jedna na 200 žena rađa se sa trećom bradavicom na grudima.
  - U srednjem veku žene su podsticane da ne doživljavaju orgazme jer se smatralo da orgazam smanjuje sposobnost začeća.
  - Terminom „hibristofilija" označava se seksualno uzbuđenje polnim činom sa licima koja su izvršila kriminalni prestup.