Broj 110
Početna > Intervju > IZBORILA SAM SE ZA LJUBAV

Romana Panić

IZBORILA SAM SE ZA LJUBAV

Romana otkriva da je vredelo boriti se za ljubav, jer je u Fotosu pronašla pravu drugu polovinu

Romana Panić u poslednje vreme često je bila u centru pažnje javnosti zbog svoje veze sa poznatim kiparskim advokatom Fotosom Pitađisom. Ova pevačica, koja je svojevremeno bila jedna od najtraženijih sa domaće scene, za sebe kaže da je skromna devojka, koja i dalje želi da privlači pažnju svojom pesmom, i koja će ostati večni borac za ljubav, romantiku i pravdu.
  Gde si ti, šta ima novo kod tebe?
  Kod mene se uvek nešto dešava, svaki dan se rađaju neki novi planovi i ideje. Što se tiče posla, imam novi sajt www.romanapanic.com na kom sam promovisala novu pesmu koju sam uradila u duetu sa Mihalisom Ragenzisom, koji je u Grčkoj velika zvezda. Čula sam veoma pozitivne reakcije, prvi smo na skoro svim top-listama tamo i mnogo sam srećna zbog toga. Sarađujem i sa Kikijem Lesandrićem, on mi radi pesmu sa kojom ću se verovatno pojaviti na Beoviziji. Ovih dana idem na Berlinsku nedelju mode sa kreatorkom Suzanom Perić, na čijoj reviji ću se pojaviti kao gost i nemačkoj publici otpevati par svojih pesama.
 
  Stižeš li da obiđeš rodni grad?
  Moja baza je Beograd, dosta putujem, ali uvek nađem vremena da odem u Banjaluku, odakle sam došla. Mnogo mi fali porodica, naročito mamin nedeljni ručak. Taj ušuškani osećaj koji vam samo porodica može pružiti strašno mi nedostaje, i kad ih ne vidim mesec dana, uvek sam blago nervozna i neraspoložena. Bila sam kod njih za Božić.
 
  Dovela si im tada i budućeg zeta?
  Da, i Fotos je išao sa mnom i svima nam je bilo divno. Ja sam posetila Kipar za njihov pravoslavni Božić, koji oni slave 25. decembra.
 
  Pa, šta se dešava sa tim fatalnim Grkom?
  Svi se interesuju za našu vezu, ali dobro, to je sa javnim ličnostima uglavnom tako. Fotos je moja ljubav, moja druga polovina. Nas dvoje smo već dve i po godine u vezi i bilo je tu raznih problema koje smo prevazišli. Zajedno smo, dobro nam je, volimo se i uspevamo da organizujemo život na 2000 kilometara. Nikad se ne zna šta nosi dan, šta nosi noć i šta će biti u budućnosti. Borila sam se za tu ljubav, i mislim da je vredelo. Ono što sada želim da kažem jeste da se ne udajem i da nisam trudna, a kada se dese neke velike stvari, svi će biti obavešteni.
 
  Da li je tačno da ti je poklonio stan i kola?
  Dušebrižnici su me često razvlačili po tabloidima zanimajući se koliko je Fotos bio galantan kada sam ja u pitanju. Stvarno ne znam zašto bi to nekoga trebalo da zanima. Ljudi, pa to su stvari koje se tiču samo mene. Nemam nameru da se pravdam gde živim i kako živim. Ali, reći ću vam da vozim svoj auto... a Fotosova i moja deviza je „Sve je moje tvoje", pa vi čitajte između redova. A što se tiče toga da mi je poklonio stan... ne smem ni to da vam kažem, jer će moj dragi postati mamac za mnoge opasne žene...
 
  Kako zamišljaš svoj budući život?
  Ja sam veliki tradicionalista. Živela sam u normalnoj i zdravoj porodici gde se znao red i poštovanje. Ovo su nova vremena nepravde i neromantike, i ja ne mogu da ih prihvatim. Ostaću večni borac za ljubav i sreću. Veoma mi je teško da prihvatim ovaj trend u kom niko ne želi da se bori za nekoga ili nešto. Ubeđena sam da će opet morati da se vrate prave vrednosti i da će ljudi shvatiti da dobro uvek pobeđuje zlo. Nema više druženja kao pre kada sam došla u Beograd, oseća se otuđenje. Razočarana sam što niko ni za koga nema vremena. Tempo je takav, trka je za novcem, sve to razumem, ali nikada ne smemo zanemarivati prijatelje. Želim da živim život pun ljubavi i poštovanja, da imam stabilnu porodicu i da svi živimo srećno do kraja života. I trudiću se svim silama da tako i bude.
 
  Jesi li vernik?
  Verujem u Boga, u neku energiju koja me vodi, u nešto što je nad tobom. Smatram da je pravoslavlje najčistija i najpoštenija vera jer vam ništa ne nameće.
 
  Znaš li da kuvaš?
  Znam, ali mislim da se time danas ne treba hvaliti... Ne volim da kuvam samo sebi i zato volim kada mi je puna kuća ljudi, jer i kuvanje traži ljubav i energiju. Nije isto ako nešto skuvaš od srca i ako kuvaš na brzinu samo da se nešto pojede. I moj dragi zna da kuva, tako da često uživam u njegovim jelima.
 
  Trošiš li puno vremena na negu?
  Nisam tip koji voli da troši vreme sedeći satima kod frizera jer nemam živaca za to. U poslednje vreme sve češće organizujem da mi frizer dođe kući, postala sam razmažena po tom pitanju. Bitno mi je da sam negovana. Treba ići redovno na masaže, vežbati i paziti na ishranu. Nikada ne treba zaboraviti da ona prava lepota dolazi iznutra, i da je najvažnije na svetu biti dobar čovek.
 
  Plašiš li se krize koju najavljuju?
  Meni kada neko spomene krizu, ja se samo nasmejem i setim vremena kada smo pre 15 godina ostajali bez struje i po mesec dana, kada smo u šteku imali kilogram brašna i šećera i kada su na meniju bili samo pasulj i kupus. Doživeli smo mnoge krize, neki su čak i gladovali. Mislim da ćemo stoički izdržati i ovu, jak smo mi narod.

Autor: Nataša Bajat